Spring naar inhoud

Als (ex) drummer hardlopen op muziek

Jaren heb ik gedrumd, ruim 30 jaar. Dan gaan maatsoorten in je hoofd zitten en komen er nooit meer uit, maat gevoel is zelfs nog sterker aanwezig. Als je gaat hardlopen kom je ook in een cadans die lekker loopt, zelfs lekker klinkt. Voor mij is dat gelijk aan mijn hartslag dan loop ik lekker, dus loop ik mijn duurloopje op hartslag 140 dan graag een muziekje met 140 beats per minute (bpm) of de helft er van want dat loopt dan ook weer lekker.

Een stap op de (en nu komt de drummer naar boven) op de één of de drie loopt heerlijk, of in een 3/4 maat gewoon één, twee, drie, één, twee, drie. Voor je het weet denk je te dansen inplaats van hard te lopen

Ik vraag me af hoeveel drummers er onder hardlopers zijn, een ken ik er voor het gemak nu even M.E. uit B genaamd, weergaloos drumleraar en noten vreter. Ik heb M leren kennen tijdens de drum drie daagse in 2006 waar hij les gaf. Uit mijn hoofd zeg ik M liet iedereen door middel van telefoon nummers maatsoorten spelen. M loopt ook hard weet ik inmiddels en ik vraag me af hoeveel drummer in hem op komt als hij loopt.

Bij mij gaat het nu goed maar in het begin van mijn loop carrière ging het regelmatig mis. Ga je lekker lopen om te proberen binnen 6 weken 5 kilometer te kunnen lopen (en nee dat heb ik niet gehaald). Met mijn Nike+ app de optie powersong aangezet met daaronder The Pretender van mijn geliefde Foo Fighters, nou dat was de eerste keer dat het echt mis ging. Ik kon niet anders dan rennen en proberen met mijn voet (bij voorkeur mijn Hi-Hat Voet) op de snare te landen. Wie Pretender kent weet dat er best wel wat doorgespeeld op zijn zachts gezegd. Ik werd gek en ging veel harder dan ik had moeten doen, kunnen doen. Totaal buiten adem dacht ik de Foo’s en ik kunen niet samen lopen.

Daarna heb ik maanden op het geweldige drumwerk van Steve Gadd gelopen tijdens Simon and Gartfunkel’s Concert in Central Park, ik kan 50 way’s nog steeds niet spelen maar het loopt zooooo lekker.

Nu kan ik het voortaan loslaten die maatverdeling en lopen, maar als ik het nodig heb gooi ik de Foo’s er nog wel eens in!

Hoe doe jij dit M.E uit B.?

IMG_0071

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Als (ex) drummer hardlopen op muziek Plaats een reactie

  1. The Pretender zat ook in de afgelopen spinninglessen, kon niet geloven dat ik bijna een hekel aan The Foo’s kon krijgen… Niet te doen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: