Spring naar inhoud

Rennen doe je toch alleen!?

Hardlopen kan je natuurlijk alleen doen. Toe ik ermee begon was dat ook de reden, ik kan het gewoon alleen doen. Niemand nodig behalve mezelf. En dat werkt op zich meer dan prima, je gaat wanneer je wil. Je hoeft met niemand iets af te spreken dus zeker niet op iemand wachten.

In het begin liep ik met Renate Wennemars die mij door de eerste training van 5 kilometer heen sleepte. Maar met Renate had ik niets afgesproken, ze was altijd aanwezig op mijn Ipod. Nooit te laat en altijd aardig onderweg vragen of de omgeving mooi was en of ik wel aan het genieten was. Ik had ook met Evy kunnen afspreken, maar ik ken mezelf. Voor ik het weet zou ik dan zelf de hele trainingsduur in het Belgisch tegen mijn collega’s praten. Renate was voor mij beter.

Na mijn 5 Kilometer training, ging ik verder met Renate om 10 kiloter te kunnen rennen. Tijdens deze training was er een evenement van Run2Day, de “Kerstontbijt run” het paste precies in mijn schema. Op dat moment moest ik ongeveer 7 kilometer kunnen lopen en ik dacht ik schrijf me in. Ik wilde wel eens met andere lopers lopen of eigenlijk mezelf vergelijken met andere lopers.

Op zaterdag ochtend 22 december stond ik in de Run2Day winkel voor mijn allereerste encounter met andere lopers. Om mezelf nog meer niet op mijn gemak te voelen kregen we allemaal een kerstmuts die we op mochten zetten. Gelukkig had ik met S. afgesproken, zodat ik zeker wist dat ik niet alleen tussen de mensen stond. S. kende ik via iemand anders en had haar wel eens zien rennen. Via wat Facebook berichten was S. ook enthousiast geworden en stond daar dus ook met een kerstmuts. Het schept toch een band zo’n muts! De details van de Run zal ik nu achterwege laten maar het was mijn eerste kennismaking met gezamenlijk rennen en dat was mij goed bevallen.

305324_345246428916059_92238352_n

Er was iets gebeurd met mijn idee van alleen rennen, ik zag dat rennen met andere mensen zeker zo leuk is. Sterker nog rennen met andere mensen is een motivatie of beter een runovatie!!

Deze Kerstotnbijt run was voor mij de start van het uiteindelijk naar Den Bosch halen van de Running Junkies, maar hierover gaat nog veel meer volgen…

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: