Spring naar inhoud

Ik wilde een Running Junkie worden

Na mijn eerste keer hardlopen met een groep (zie mijn post Rennen doe je toch alleen!?) wist ik het zeker. Dit ga ik vaker doen!

Ik dacht in december 2012, ik wil dus vaker met mensen gaan hardlopen en ben op internet gaan zoeken wat er in de buurt is. Als snel vind je dan Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO in mijn woonplaats Den Bosch. Een hele fijne gezellige club weet ik inmiddels maar op het moment van mijn zoektocht was dit niet mijn ding. Verder kwam ik veel loopgroepen in de buurt tegen. Het principe van deze loopgroepen was een beetje van deze strekking. Eens in de week spreken ze ergens af (bv op een parkeerplaats) gaan een warming up doen met trainer en daarna een stuk rennen. Na afloop stapt iedereen weer in de auto of op de fiets en is weg. Dit wilde ik ook niet, ik wilde meer, ik wilde iets cools..

Al verder zoekend in het hardloopland waar ik niets van af wist vond ik al snel de Running Junkies in Amsterdam, mijn interesse was gewekt. De Running Junkies, een Running Crew. Nog nooit had ik van het woord gehoord en wist totaal niet wat het inhield. Na mezelf er in te verdiepen door elke bericht, elke post en elke foto te hebben gezien en gelezen wist ik het zeker.

IK WIL EEN RUNNING JUNKIE WORDEN!!

999707_601308349890156_1895729720_n
foto credit: Jordy Hindriks // run2Day

Nou zo gezegd, niet zo gedaan. Het is best een ding geweest om het zover te krijgen. Als eerste moest ik in contact komen met de Junkies, Facebook was mijn ingang en ik ben berichten gaan sturen naar Junkies waarvan ik dacht dat het de harde kern was. Die veronderstelling klopte en langzaam kwam er mail verkeer op gang. Ondertussen was ik ook bij de Run2Day winkel in Den Bosch Binnen gestapt om te vragen of Hans (de eigenaar van deze winkel) de Running Junkies kende en of hij mee wilde helpen met het opstarten daarvan. Run2Day en De Junkies ondersteunen elkaar weet ik inmiddels. Hans vond dit een erg fijn idee en was meteen enthousiast. Hans zou ook de contacten verder versterken met Run2Day Nederland en de Junkies, tevens (en dit is zo fijn) stelde Hans het RunHouse 073 beschikbaar voor de Junkies, als het ooit zover zou komen.

De Running Junkies in Amsterdam hadden wel plannen om op meerdere locaties crews te hebben maar hadden nog geen idee hoe of wat, mijn mail kwam waarschijnlijk op de juiste tijd. Ik heb ook echt verteld dat ik een Running Junkie wilde zijn, geen kopie van het idee geen namaak maar een echte Running Junkie met exact dezelfde gedachte en insteek als in Amsterdam.

Op 26 maart (ja inmiddels zijn we van december in maart) zijn Hans en ik na heel veel mailverkeer in Amsterdam mee gaan rennen! Man wat was ik zenuwachtig..

Kort daarna op 10 april zijn we gestart met de Running Junkies in Den Bosch, Ryan (oprichter van de Running Junkies) was erbij wat erg fijn was. Op de dagen ervoor was ik vaak bij Run2Day binnen en sprak met Hans. Zouden er wel mensen op af komen, we wisten van niets.Op de bewuste avond waren er 8 mensen, plus wat Junkies uit Amsterdam. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en lopen we elke woensdag met een groep van tussen de 20 en 30 Junkies.

Veel gebeurd in een jaar, veel mensen leren kennen, veel vrienden erbij.

IK BEN EEN ECHTE RUNNING JUNKIE!!

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Ik wilde een Running Junkie worden Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: