Spring naar inhoud

De perfecte stokken, schoenen.. bestaan ze wel?

Mijn quest naar de voor mij perfecte gear was tijdens mijn drumcarrière al niet makkelijk. Mijn eerste drumkit was een pure keuze van budget, een laag budget. In die tijd keek je op zaterdag in de krant naar advertentie van “Drumstel, gebruikt” Marktplaats bestond nog niet en internetshops… Internet was er nog niet. Meer drumstel dan mijn verdiende geld met een kranten wijk zat er niet in. Het was ongeveer 250 gulden, en dan heb je ook (weet ik nu) niks. Vandaag de dag kan je voor 500 euro een compleet drumstel kopen inclusief bekkens.

Maar over drumstellen gaan we het nu niet hebben, wel over de verlengstukken van je eigen lichaam. In dit geval drumstokken en harlooppschoenen. Mijn perfecte drumstok heb ik nooit gevonden, wel geprobeerd hoor. In het begin koop je een paar stokken en als die versleten zijn koop je nieuwe. Op een moment ga je een keuze maken in stokken waarvan je denkt dat je er beter van gaat spelen. Bestaan die eigenlijk wel?

Lars-Ulrich-2Volgens de marketing en reclame mensen van de stokken  wel. De meest belachelijk advertenties heb ik voorbij zien komen, alsof ik als Lars Ulrich (drummer van Metallica) zou willen zijn… Not!!

Uiteindelijk vind je dan een stok die bij je past, voor mij zijn dat altijd Vic Firth stokken geweest. Heel lang met de (voor de kenners) American Classic Rock gespeeld, daarna veranderde mijn speelstijl en ben ik over gestapt naar de Steve Gadd signatures. Voor marching gebruikte ik dikke boomstammen. En zat hier de perfecte stok bij? Nee die bestaat niet, hoe langer je speelt hoe anders dat je gaat spelen. Je leert je lichaam steeds meer te controleren, dat ene spiertje in je pink je stok nog net iets losser te laten. Deze evolutie zorgt ervoor dat je steeds jezelf en dus je stokken opnieuw uit vind. Dit stuk gaan nog maar over stokken. Drumstellen, Bekkens, standaards, pedalen, vellen, bekken, krukken, koffers om gek van te worden zoveel keus. Hardlopen is dan toch makkelijker dacht ik.

Mijn quest naar de perfecte schoen is begonnen, je schoenen zijn een verlengstuk van je lichaam en die moeten natuurlijk super zijn. Je moet er beter van gaan lopen, sneller en meer ontspannen. Het hele “op zoek naar” is weer van voor af aan begonnen en de reclame mensen zijn in de hardloop wereld nog gekker dan in de drum wereld. Zo zag ik pas een advertentie van de Brooks transcend. Ik weet niet wie dit bedacht heeft, maar die heeft nog nooit een pas hardgelopen.

eventbritebooks

Echt kijk er eens goed na, rechtsboven rent iemand naar een space shuttle die gevuld is met bananen. Een wolk in een hartjes vorm, een renner die High Fived met een astronout. Wat willen ze hier nou eigenlijk zeggen.

Niks negatiefs over de schoenen hoor en ik weet dat Brooks een marketing budget heeft voor een jaar wat nike in een maand kan besteden. Maar deze moest ik even laten zien.

Maar buiten deze geweldige advertentie. De merken helpen ons ook echt een goede keus te maken met termen als Fluid Fit, Heel Cluthing System, Discrete Eyestay, Fluid Ride, Fuel Length Guidance Line, SpeEVA leest en niet te vergeten Trussic-syestem. Geloof me dit zijn de termen van één model schoen, hier wordt de aankoop beter van denken ze?

Ik loop nu op Asics Cumulus, Asics Nimbus, Nike Pegasus, Nike Lunarglide, Teva Sphere en Brooks Glycerin. Ja ik wissel graag af en ja ik heb graag veel schoenen 🙂

Zit de perfecte schoen erbij, geen idee in mijn hardloop evolutie sta ik nog helemaal in het begin.

Wie weet loop ik ooit als Steve Gadd, of was dat nou een drummer…

 

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: