Spring naar inhoud

Al hardlopend ontdekken

Sinds ik hardloop heb ik echt al veel dingen ontdekt. Zoals bijvoorbeeld mijn telefoon past bijna in niet in een zakje van mijn short, van wat voor merk dan ook. Als ik die er wel ingefrot krijg, gaat de plug van mijn koptelefoon kapot, of de rits van dat zakje. Verder heb ik ontdekt dat ik anders kijk naar verkeersborden, ik kijk van “hee dat kan ik misschien wel lopen”. Mijn collega A.v.B. Woont in Zaltbommel en dat vond ik op de fiets al ver eigenlijk, nu kan ik het “volgens het bord” lopen. Ik heb ontdekt dat het Runner’s World Dreamteam me wel te gek lijkt. Ik heb ontdekt dat ik lastige oren heb en de meeste dopjes er niet in willen blijven zitten. Verder heb ik ontdekt dat je bij een lange duurloop echt goed moet drinken, vinden je nieren echt een stuk fijner (mijn nieren zijn lastige m*therf*ckers). Mijn eerste 20 kilometer met bijna geen drinken, plaste ik ongeveer bloedplasma achteraf zo leek het wel, leermomentje zeg maar.

Maar de grootste ontdekking is mijn eigen stad, ik die dacht ieder plekje wel te kennen maar ontdek steeds meer. Afgelopen woensdagavond gebeurde het weer. Lekker aan het rennen en inplaats van rechtdoor te gaan, gingen we rechtsaf en daar kwamen we opeens op een mooi trailpad waar ik het bestaan niet van wist. Ook in het centrum laat ik mezelf graag leiden door invallen om steeds iets nieuws te kunnen ontdekken. Den Bosch is prachtig met zijn kleine straatjes in het centrum! Probeer het eens, ga rennen en bepaal geen route maar besluit bij elke splitsing of kruising welke kant je op zou gaan en ga dan de andere kant op. Verras jezelf! Ren twee keer links, een keer rechts.. Ontdek nieuwe paden, nieuwe wegen zelfs op plaatsen die je al denkt te kennen.

IMG_6713

Als Columbus een hardloper zou zijn geweest had hij niet eens hoeven te varen, ontdekken begint om de hoek.

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Al hardlopend ontdekken Plaats een reactie

  1. Woensdag gingen we onverwachts rechts. Het pad was versperd door een mega grote, brede en diepe plas water met een dun laagje ijs. We probeerden langs de kant – half tussen de bramenstruiken door – de plas te passeren. Helaas…. hebben de bekende route gelopen 🙂

  2. Ik heb nog veel meer ontdekt: je kunt bijvoorbeeld ook best hardlopen op klassieke muziek. Ook hardlopend verdwalen kan een ontdekking zijn, als je nergens op tijd voor hoeft terug te keren. En nog zo’n ontdekking: die boomstammen die in je schoen kruipen, zijn met het blote oog nauwelijks waarneembaar. En de route-ontdekkingen: Met dank aan diverse (natuur)organisaties, veranderen de paden ook nogal eens! Dat vind ik de kleine verrassingen van de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: