Spring naar inhoud

Vestingloop Den Bosch

Bijna is het weer zover het grootste en tevens leukste hardloop evenement van Den Bosch komt er weer aan, de Vestingloop. In 2006 gestart met 300 lopers en in korte tijd uitgegroeid naar een evenement waar vorig jaar 5.000 lopers aan de start stonden. Dit jaar is de loop uit gebreid met een FunRun door een nieuwe wijk wat een leuke aanvulling is voor de obstakel runners onder ons. De FunRun begint in de Boscche broek en gaat via een Ponton de wijk het “Paleiskwartier” in, daar zullen diversen obstakels de deelnemers dwarsbomen.

IMG_0823

Vorig jaar was de Vestingloop mijn eerste serieuze hardloop evenement, zo zenuwachtig dat ik voor de start al wit zag, na de start zo vol van adrenaline dat ik mijn hartslagmeter kwijtraakte. Dat mensen die mij kende achteraf zeiden, “wat was er met jou, je was zo stil”. Dat waren dus de zenuwen voor 10 kilometer. De vestingloop ging niet bijzonder snel, ik had sowieso echt een hele slechte plaats in het startvak. Inhalen bij de vestingloop is best onhandig, het parcours is prachtig maar op sommige plaatsen erg smal. Wil je snel eindigen, moet je vooraan staan.

Dit jaar sta ik er weer, met veel mensen die ik ken. Veel hardloop vrienden uit Den Bosch en Amsterdam zullen er zijn. Collega’s van Omron zullen er rennen Dit jaar sta ik er zonder zenuwen maar wel gefocust, mijn tijd van vorig jaar ga ik absoluut verbeteren. De geplande 45 minuten ga ik niet halen, te slecht getraind en aanstaande vrijdag vertrek ik twee weken naar het buitenland. Een week voor de vestingloop kom ik terug met een Jet-Lag en zal door de vakantie wel wat kilo’s extra mee moeten zeulen. Maar de vestingloop is mijn favoriete hardloop evenement.

Rennen door mijn stad, langs duizenden mensen, met duizenden mensen. Ik heb er zin in.

 

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: