Spring naar inhoud

Vestingloop 2014

Afgelopen zondag was daar dan weer de Vestingloop, hét hardloopevenement van ‘s-Hertogenbosch. Ik had gehoopt op een leuke dag, maar het werd een fantastische dag! Vorig jaar waren de Running Junkies nog maar net begonnen in Den Bosch (ja ik typ ‘s-hertogenbosch en Den Bosch door elkaar, Running Junkies ‘s-Hertogenbosch klinkt nou eenmaal niet) en deelden we nog flyers uit om de Bosschenaren te laten weten dat we bestonden. Hoe anders was dat dit jaar, met enorm veel Running Junkies waren we naar de Parade gekomen om de Vestingloop mee te rennen. Wat ik echt te gek vond is dat er een groot aantal van onze Crewmembers uit Amsterdam waren overgekomen om hier ook met ons te shinen onder de voet van de Sint Jan.

Anders dan vorig jaar was ik dit jaar niet zenuwachtig, vorig jaar wel. Toen was het mijn allereerste hardloopevenement wat er toe deed. Stik zenuwachtig was ik toen. Nu een jaar later ben ik zeker niet door de wol geverfd maar weet wel wat ik kan verwachten. We hadden duidelijk afgesproken waar we zouden verzamelen en hoe laat, dus iets over half elf (half  elf afgeproken) stonden Niels en ik op een plek en konden we niemand vinden. Hoe goed afgesproken is dat of toch zenuwen? Maar goed, na wat op en neer gewhatsapp (is dat een woord?) hadden we elkaar snel gevonden. Het was nog even wachten op twee lieverds uit de Randstad en daarna vertrokken de 10 km deelnemers naar het startvak en de rest vertrok naar het Cheering punt. Ik had mezelf ingeschreven voor de 10 km, het idee wat ik in februari tijdens de inschrijving had om 45 minuten te lopen had ik allang losgelaten. Dat zou betekenen dat ik bijna 5 minuten van mijn tijd uit 2013 moest aflopen en dat is veel op 10 kilometer. Ik heb niet genoeg op snelheid getraind dus ik wist van te voren dat het niet te doen was. Geen punt ik wilde lekker lopen.

Het startvak was dit jaar op een andere plaats en ook nieuw, ingedeeld in tijdvakken (pluim voor de organisatie). In het startvak sta ik met Onno en Jordi te wachten in de zon, net om de hoek staan de Junkies klaar om de 10 km te cheeren. We staan gelukkig in het voorste startvak, dat wil zeggen na de bedrijventeams (die betalen er tenslotte ook een smak geld voor) dus in tegenstelling tot vorig jaar toen ik ongeveer achteraan stond, heb ik nu direct zicht op de start. De start is bijna en zoals inmiddels gebruikelijk zet ik mijn muziek op, Onno blijft tegen me aan kletsen terwijl ik niks hoor. Daar is de start, meteen ga ik rechts lopen om langs de Cheering Junkies te rennen en te High Fiven. Daarna gas er op, iets teveel maar ja dacht start maar op een 45 minuten tempo kan ik altijd nog gas terug nemen. Dat is na 3 kilometer op 4:30 het geval, mijn hartslag gaat ook op een record. Gas terug en mijn hartslag naar beneden krijgen. Jordi is iets sneller gestart dan ik maar ik loop naar hem toe en we blijven een hele tijd samen lopen, totdat mijn hartslag weer te hoog gaat en ik Jordy laat gaan, het verschil wordt uiteindelijk 30 seconden. Onno zit blijkbaar ook kort achter ons, hij komt er net niet meer bij maar levert een top prestatie. Wat fijn is het om tijdens het rennen de Junkies langs de kant je naam te horen schreeuwen, Crewlove in Den Bosch tijdens de Vestingloop!!

10416605_631802433568626_8025614947333945617_n

Het is een zware 10km, het is warm en ik heb dorst, veel dorst. ik maak twee keer gebruik van de waterposten en dat is het wel. De laatste kilometer houd ik mezelf in om bij de finish nog even een sprintje (of wat er voor door kon) te maken. Ik eindig in 47:10 ik mag tevreden zijn, niet optimaal voorbereid en toch een PR.  In het finish vak zoeken Jordy en ik elkaar op en wachten op Onno die helemaal stuk is. We zaten alle drie zeer kort achter elkaar en lopen na afloop naar het Cheeringpunt maar maken eerst nog een medaille selfie.

Op het Cheeringpunt gaan we met een groot aantal de 15 km renners toejuichen, dat blijft echt top om te doen al is mijn stem nog steeds schor 🙂 Nadat iedereen voorbij is verhuizen we naar de Parade waar iedereen samen komt voor een groepsfoto en veel gezamenlijke biertjes. Met zijn allen in de zon na genieten wat er hier vandaag is gebeurd, de Vestingloop is een mooi evenement. Ook fijn om nog wat bekende Instagrammers te zien en een paar Halfcrazy’s Allure van een megafestijn maar gezelligheid van ‘s-Hertogenbosch. Als kers op de taart, zie ik veel renners lopen in het officiële shirt waar dit jaar mijn ontwerp op staat.

10413331_779876548713069_1950473471144861044_n

Ricoh, Artishock en Volo, enorm bedankt weer voor het organiseren ook voor alle vrijwilligers een dikke pluim.
Vestingloop, graag tot volgend jaar!!

 

 

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: