Spring naar inhoud

Verbeteren, doe dat maar eens…

Je begint gewoon met hardlopen, hoe moeilijk kan het zijn.

Zo was dat ook met drummen ooit, hoe moeilijk kan het zijn. De basis is ook niet zo moeilijk, boem tak, boem tak kan iedereen binnen de kortste keren spelen. Voor je het weet begeleid je elke wereld hit waar dit in voor komt, en geloof me dat zijn er echt waanzinnig veel. Ik woonde ooit een clinic bij van (de helaas vorig jaar overleden studio/live drummer) Ricky Lawson, die speelde boem tak, boem tak en zong daar bij hits van Michael Jackson, Stevie Wonder en andere grootheden. De basis is niet moeilijk om wat te kunnen, wil je meer dan moet je investeren in jezelf en alles wat je erin stopt komt er ook weer uit.  Als je beter wil worden met drummen kan je les nemen en het helpt enorm als je de kunst van het noten lezen beheert op een dusdanig niveau dat je elk lesboek door kan spelen.

Zo ook met lopen, de basis is niet moeilijk. Je zet de ene voet voor de andere en wonderbaarlijk genoeg ga je vooruit. Nu ben ik al even aan het rennen en er zit progressie in, tracht ikzelf te geloven. Nu is er op internet zoveel te vinden om je techniek te verbeteren en daar slaan we denk ik allemaal de plank wel eens mis. Het zijn allemaal tips en trics maar ik denk dat elke loper anders is en niet elke tip werkt bij iedere renner. Ik lees veel en probeer het ook echt uit, mijn schouders en armen zitten ver van de ideale positie als ik het zo mag geloven. Ik denk daaraan als ik ren en de eerste 10 kilometer lukt dat ook wel maar dan slaat de vermoeidheid toe en hou ik mijn armen weer super laag, dat kost dus geen energie en veroorzaakt geen pijn (na een schouderoperatie werkt het zier geen 100% meer die schouder van mij). Dus wat is dan het beste ga ik denken, laag of wat hoger in een goede hoek zoals iedereen zegt. Ik ben er nog niet uit.

Al die informatie die ik lees neem ik meestal tijdens mijn duurloopjes mee in mijn hoofd en probeer ze uit, tenen licht omhoog trekken, borst vooruit, schouders recht, hoofd omhoog, niet naar de weg kijken, geen gebalde vuisten, etc, etc. Langzaam merk ik wel dat ik anders loop dan in het begin (dan heb ik het niet eens over de afstanden)

Als ik een wedstrijd loop en zie duizenden renners, dan zie ik duizenden mensen die anders lopen, ook snelle jongens die “gek” lopen en niet volgens het boekje.

Mijn tip, lees de informatie die je zou kunnen helpen en probeer het uit. Als het niet werkt denk dan niet dit kan ik niet, maar denk dit past gewoon niet bij mij.

IMG_3043

Geniet van het lopen, dat is wat altijd moet tellen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Verbeteren, doe dat maar eens… Plaats een reactie

 1. Ben benieuwd wat de verbetering voor jou gaat zijn. Ik ben zelf al een tijdje bezig met een zoektocht naar een blessurevrije techniek en ik denk dat in chirunning te hebben gevonden: niet meer rennen op spierkracht maar gebruik maken van zwaartekracht. Voor mij is rennen daardoor puur genieten. Ik kan het je aanbevelen.

  • Hi Marijn,

   Leuk dat je een bericht achterlaat. Ik loop (als ik mijn beginperiode niet meetel) eigenlijk blessure vrij. Ik probeer goed te luisteren naar mijn lichaam.

   Ik ga als er weer eens een chi clinic in de buurt is zeker meedoen, het concept spreekt me wel aan!

   Gr. Mari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: