Spring naar inhoud

Nu ga ik echt intervallen… echt hé

Intervallen, de lopers onder ons weten dat het helpt om sneller te worden en je conditie te verbeteren. Maar toch doen we het niet allemaal, ik dus ook niet. In het begin toen ik nog vrolijk met (audio) coach Renate Wennemars liep deed ik wel wat interval, die zat in de schema’s verwerkt. En eerlijk is eerlijk het voelde goed, je voelt dat het werkt.

IMG_3036
En waarom doe ik het dan niet. Nou ehh… Ik loop drie keer in de week (minimaal) op zondag mijn duurloop, woensdag met de Running Junkies, en op vrijdag. De vrijdag is dan de ideale dag om met interval bezig te zijn. Maar op vrijdag is het ook soms wel heel fijn om gewoon de drukte van mijn werk eruit te rennen, een uur gewoon verstand op nul en rennen. Niet op hartslag, niet op tijd, niet op tempo, gewoon rennen en je kop leeg maken. Heerlijk is dit, nadeel weer geen interval gedaan.

Ik loop met een Nikehorloge en dit horloge voldeed prima in het begin van mijn hardloop tijdperk. Hoe cool dit horloge ook is, nu kom ik er wel wat mee tekort. Er zit een beperkte interval training op en die vind ik niet echt heel prettig, bovendien is deze erg eenzijdig en kan je bijvoorbeeld geen pyramide interval instellen. Een Garmin Forerunner 620 of Polar V800 zou uit komst bieden maar ja dat is echt een paar prijsklassen hoger.

Op eigen inzicht intervallen door middel van lantaarnpalen ofzo lukt me gewoon niet. Ik heb diverse opties bekeken en ik ben er uit vandaag ga ik starten met de looptijden app. Deze app heeft een in de plus versie veel opties, onder andere schema’s om echt sneller te worden. het mooie is dat je drie verschillende personen tegen je kan laten praten. Vanaf vandaag gaat Dolf Jansen (nieuw als audio coach) zelf in mijn oor zeggen wanneer ik moet versnellen en wanneer ik weer rustig aan mag doen. Ik ben benieuwd of Dolf mij naar een betere eindtijd brengt

Dolf ik reken op je

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Nu ga ik echt intervallen… echt hé Plaats een reactie

  1. Ik loop ook erg graag, maar intervaltraining vind ik vreselijk. Rennen doe ik liever lang en op continu tempo dan telkens even alles te geven wat je hebt. Intervallen zijn ook zoveel vermoeiender en je kan je geest niet op nul zetten, zoals je al zei. Maar ik heb ook al vaak gedacht dat ik er eens mee moet beginnen.. Ik heb een liedje gedownload dat specifiek voor intervaltraining is. Telkens 2 minuten rustige muziek, dus dan moet je rustig lopen, en dan 1 minuut muziek met hoge beats/min en dan moet je dus sneller gaan lopen. Het werkt wel, maar echt optimaal is het voor mij ook niet. Misschien dat het jou wel helpt?

    • Hi Ellen, dankjewel voor je bericht!! Ja op muziek heb ik ook een paar nummers waar het op lukt. Het oordeel van de looptijden app is dat je verschillende interval trainingen heb, piramides en zelfs omgekeerd piramides. Gisteravond gedaan en vond het goed gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: