Spring naar inhoud

Hardloopevenementen, groot en klein

Ik ben er nog niet uit wat nu het leukste is, de drukte van bijvoorbeeld Rotterdam tijdens de Marathon of de kleinschaligheid van een klein hardloopevenement. Wat ik wel weet is dat het leuk is om andere hardlopers op een evenement tegen te komen en iedereen maar een doel heeft, hardlopen. Het tempo of de afstand doet er niet eens toe, hardlopen is de gemeenschappelijke deler. Dat brengt de mensen samen of het nu een groot of klein evenement is.

Dit is wat mij drijft om hardlopen te delen en daarom heb ik vorig jaar samen met heel veel lieve mensen Park Run Den Bosch georganiseerd.

IMG_1508
Park Run is onstaan uit mijn hoofd omdat ik in het park waar we dit organiseren ben begonnen met hardlopen. Wat mij toen opviel is dat er enorm veel mensen daar hardlopen maar niemand met elkaar praat. Dat wilde ik veranderen en dacht we gaan gewoon iets organiseren. Samen met Hans Heirman de Eigenaar van Run2Day Den Bosch hebben we de beginsels opgezet en daarna hebben we samen met de Running Junkies het Evenement tot een succes gebracht. Succes hoor ik je denken, waar meet je dat aan. Nou het was een gok, we gaan het organiseren en zien wel. Als er 100 mensen zouden op komen dagen hadden we al een mooi aantal. Het werden er uiteindelijk 253, dat was voor een eerste keer een mooi getal. Het aantal was niet het succes maar het feit dat iedereen het naar zijn zin had op een laagdrempelig evenent voelden lopers zich van elk niveau thuis, dat was mooi om te zien.

De opzet was simpel, je start en je mag zelf weten hoeveel rondjes je loopt, 1 tot en met 5. Een kidsrun erbij en dat was het idee. De opzet was simpel en de uitvoering goed voorbereid. Op de dag zelf liep alles meer dan gesmeerd door alle vrijwilligers, er werd gesjouwd, geschminkt, gefotografeerd en begeleid. Voor ieder klusje was er iemand. Zo’n evenement doe je niet alleen, dat doe je met zijn allen.

Over twee maanden is het weer zover en we zijn al weer druk bezig achter de schermen, het wordt een geweldige tweede editie.

Weer zal ik trots zijn op allen mensen die mee rennen en alle mensen die meehelpen.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Hardloopevenementen, groot en klein Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: