Spring naar inhoud

Halve Marathon, ben ik er klaar voor

Over anderhalve week loop ik de Halve Marathon in Eindhoven.
Daar wil ik mijn PR verbeteren, maar ben ik er klaar voor?


Afgelopen weekend zag ik veel berichten op Facebook en Instagram over de Berlijn Marathon, veel berichten van mensen die ik ken. Mensen die een hele Marathon lopen. Dan denk ik ja wat stelt een halve dan voor. Nou heel veel, een halve marathon lopen is gewoon heel knap op wat voor tempo dan ook. In den beginne rende ik niet eens het park bij ons rond en geloof me dat is niet groot. Dus 21,0975 km hardlopen is een hele prestatie, maar terug naar de vraag…. Ben ik er klaar voor. Ben ik klaar om hem in 1:45 te lopen. Eerlijk gezegd weet ik het niet, het moet kunnen maar eerlijk is eerlijk ik ben niet zo voorbereid als ik had willen zijn.

De afgelopen weken heel druk geweest met van alles, dat alles heeft me veel energie gekost en ik was behoorlijk leeg. Op dagen dat ik moest lopen liep ik zelfs niet, dat zegt wat in mijn geval. Maar afgelopen weekend heb ik 20 kilometer gelopen op een mooi tempo, ik weet dat het erin zit. Maar gaat het er 12 oktober uitkomen? Als alles meezit vast wel, ik wil er zeker voor gaan.

Sterker nog, ik merk dat ik mezelf er al dagelijks mee bezig houd. Stiekem er ook weer zenuwachtig voor ben, net als mijn eerste halve Marathon eerder dit jaar.

Nog anderhalve week te gaan, playlist alvast maken, gelletjes inkopen, inlezen op de website en vooral niet te hard van stapel lopen de komende week.

Eindoven ik kom eraan en ik heb er zin in!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Halve Marathon, ben ik er klaar voor Plaats een reactie

  1. Heb je de laatste tijd gevolgd via o.a. instagram, fb en je blog ben veel herkenbare dingen tegengekomen zo ook deze blog. Zelf ga ik a.s. zondag voor de 1:45:00 in Breda en ook bij mij komen de twijfels nu langzaam bovendrijven wat er nu eenmaal bij hoort. Hoe het ook uit gaat pakken, veel succes in Eindhoven en geniet er vooral van! Ben benieuwd naar je verslag!

  2. Was een topdag in Breda…’s ochtends eerst met mijn zoontje (9jr) zijn eerste 5km in 0:28:39 gelopen en de halve in 1:47:37 lang op schema gelegen voor de 1:45:00 maar de 5 van eerder op de dag gingen na 17km in de benen zittten. Die 1:45 zit er in en komt er nog wel uit, belangrijkste is dat het genieten met een grote G was…Jij succes zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: