Spring naar inhoud

Hoka one one Clifton, Time to Fly?

In mijn rijtje schoenen heb ik deze maand weer een model toegevoegd, de Hoka One One Clifton. Inmiddels heb ik er al wat kilometers op gelopen over het asfalt en door de modder. De meningen over het uiterlijk zijn behoorlijk verdeeld en dat mag uiteraard. Ik wil je vertellen wat ik van de schoen vind omdat ik weet dat er veel mensen nieuwsgierig naar zijn. Het is geen technisch verhaal maar mijn mening met de schoenen aan mijn voet, hoe de Clifton bij jou zit kan dus anders zijn.

1921104_525498777587007_7463609498021535305_o

In november had ik al een testloopje (georganiseerd door Hoka One One Nederland) en daar had ik al besloten deze wil ik wel aan mijn collectie toevoegen. Ik hou van schoenen die als sloffen aanvoelen, het liefst loop ik de hele dag op Nike Lunarglide 1 Flyknits. Deze Nikes voelen als sloffen en ik draag ze heel vaak, alleen NIET om op te rennen omdat ik ondersteuning mis. Dan trek ik toch heel vaak mijn Asics Nimbus aan of Brooks Glycerin omdat deze wel ondersteuning hebben en redelijk zacht aan de binnenkant zijn. Als je deze schoenen wel eens aan hebt gehad en je loopt hier fijn op, probeer dan de Clifton eens. Ze zitten als sloffen maar hebben wel enorme steun. Ik was meteen verkocht.

Vorige week heb ik mijn eerste 15 kilometer op asfalt erop gelopen en ze zitten zo enorm lekker. Zelf ervaar ik de pasvorm als heel fijn, de voorvoet zit prima maar als je en smalle schoen gewend bent (Adidas boost bijvoorbeeld) zul je je hem best even als ruim ervaren.

Ik heb die 15 kilometer opgedeeld in 5 kilometer rustig rennen, 5 kilometer op een wat hoger tempo en de laatste 5 kilometer interval met sprintjes ertussen. Op deze manier heb ik kunnen ervaren hoe de Clifton zich gedroeg. De eerste kilometers moet je echt wel even wennen, ik land vooral op mijn middenvoet en de afwikkeling (door de ronding in de zool) gaat echt soepel, voor je het weet loop je ook harder dan je in gedachten had. Als je een haklander bent weet ik niet hoe dit zal aanvoelen maar ik vermoed ongeveer hetzelfde gezien de vorm.
Wat meteen opvalt is dat de schoen heel erg licht is, als je hem ziet denk je eerder dat hij bedoeld is om je aan de grond te houden mocht de zwaartekracht wegvallen. Niets is minder waar hij weegt 215 gram, voor de beeldvorming dat is een zak chips. Tijdens de sprintjes merk je dat de schoen veel grip heeft op de weg en je nergens weg slipt. Ook na 15 kilometer zat de schoen nog steeds meer dan prima en nergens had ik het gevoel dat ik in de schoen slipte of dat mijn hak er niet goed in bleef zitten.

test

Op tweede kerstdag (ja je kunt altijd wel ergens rennen) liep ik twaalf kilometer tijdens de jaarlijkse Kangoeroeloop in Vught. Een leuk evenement waar je start op de atletiekbaan met ongeveer 3000 lopers en onderweg kiest hoever je loopt. Ik koos voor 12 kilometer omdat ik dan ook weer op tijd thuis zou zijn voor de gourmetschotel die stond te wachten maar dat geheel terzijde. De 12 kilometer ging een flink stuk door de bossen. Ik was benieuwd hoe de Clifton zich zou houden op de modderige paden. Op die paden die op sommige stukken uit veel blubber bestond kon ik merken dat Hoka een stevige reputatie in de trail schoenen heeft, hoe ze het hebben gedaan weet ik niet maar de schoen staat eh loopt als een huis over gladde modder paden. Nergens ben ik ook maar een klein stukje weggegleden. Ook tijdens deze tweede run zijn mijn “Hoka’s” ontzettend goed bevallen. Het feit dat ik twaalf kilometer samen met iemand anders heb gelopen die ook Cliftons aan zijn voeten had en dat we nu de Hoka Boys worden genoemd mag de pret niet drukken.

Ik kan tot nu toe niet anders concluderen dat de Hoka Cliftons mij goed bevallen. Hij zit fijn, als een slof maar geeft toch veel steun. Hij is super licht, heeft een fijn weggedrag en loopt “snel”. Je hebt goed grond contact en door de ademde mesh houd je je voeten koel. Je hebt het idee als of je op een lekker grasveld loopt. Het is echt een anders soort schoen als de meeste schoenen die al op de markt zijn. Ik zou zeggen als je de kans hebt probeer ze eens, wie weet bevallen ze jou ook. Runnersworld magazine (.com) heeft deze schoen overigens verkozen tot Editor’s Choice, toch leuk om te weten. In Nederland zijn ze bij de betere hardloopspecial zaak verkrijgbaar voor 120 euro
Hoka One One, Time to fly

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Hoka one one Clifton, Time to Fly? Plaats een reactie

  1. Wauwie zeg, ik ben al blij met mn simpele nike’s 😛 Maar ik begin net pas weer met mijn hardlopen op te bouwen…
    Liefs,
    xXx
    Rose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: