Spring naar inhoud

Veilig de weg op, het is een idee!

Mijn blog over mijn ongelukje heeft indruk gemaakt denk ik, het was tot nu toe mijn best belezen post en ik heb enorm veel reacties gehad. Reacties van sterkte maar ook van veel mensen die altijd zonder maar iets bij zich te hebben gaan rennen. Mensen die bewust werden door mijn verhaal. Mooi, dan heeft het toch een soort doel gehad buiten de rekening van de tandarts spekken. Inmiddels heb ik nog net niet mijn BSN nummer getatoeëerd op mijn hoofd, maar ik ben goed voorzien in diversen ID’s die ik bij me draag. Er zijn al veel verschillende producten op de markt maar ik wil er graag twee Nederlandse uitlichten.

Om mijn pols draag ik nu standaard (dus ook als ik even naar de stad wandel of de kroeg in ga) een ID bandje van id’s me Het is een simpel maar meer dan doeltreffend rubber bandje waar een metalen id plaatje op zit. In dit plaatje kun je via een makkelijk bestel systeem de gewenste tekst in laten graveren. Denk aan noodnummers, bloedgroep en andere relevante informatie. Het bestellen gaat supersnel en het bandje lag een paar dagen later in de brievenbus. Het wordt geleverd met 5 verschillende rubber bandjes dus er zit altijd een passende in, ook voor kinderen zitten er maten bij. Voor de fashionfreaks, je kunt ze in allerlei kleuren bestellen.

Id's me polsband
Speciaal voor het rennen heb ik op mijn schoen ook nog een tag van Safe-id. Deze tag werkt via een totaal ander principe maar de informatie die eruit komt is echt compleet. De tag maak je met je veters vast (net als een wedstrijdchip). Op de tag (zie foto) staat een QR code en op het moment dat deze wordt ingescand door wie dan ook, kom je op een speciale webpagina met informatie speciaal van jou. De info is enorm uitgebreid en bevat zeer veel informatie. Via de bestel procedure vul je deze zelf in en op het moment van activeren is het zichtbaar voor iedereen. Bij mij staat alles erin van huisarts tot medicijn gebruik en allergieën. Het grootte voordeel vind ik dat alle info ook in het engels wordt weer gegeven, ik ren nogal eens in het buitenland en deze tag is daar zeker geschikt. Om compleet te zijn, heb ik er ook een bike tag set bij omdat ik elke dag naar mijn werk fiets. Dit is een zelfde soort tag maar dan plak je hem op je frame en er zit ook nog een helm tag bij.

Safe ID tag
In het kort, ik ben op ieder moment van de dag voorzien van een id. Ik hoop niet dat ik ze nodig te heb, maar je weet maar nooit. Dat stukje heb ik in ieder geval opgelost. Nu moet ik weer de rust vinden met rennen als het er glad uitziet, daar ben ik nog niet klaar mee merk ik.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

4 gedachten over “Veilig de weg op, het is een idee! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: