Spring naar inhoud

In het vooruitzicht, Halve Marathon Drunen

In het najaar heb ik dan een ding gepland van ongeveer 42 kilometer (pff ik denk er nog maar niet te veel aan).
Maar dat wil niet zeggen dat ik in het voorjaar niks wil doen. Egmond heb ik er al opzitten maar dat dat was een beetje voor spek en bonen. De Halve van Drunen komt er aan op 15 maart om precies te zijn. Vorig jaar liep ik hier mijn eerste halve marathon en die pakte best goed uit 01:45:56 dat is niet verkeerd. Sterker nog alle halve marathons die ik daarna liep waren langzamer. Dit jaar wil ik er dus wel voor gaan en je zou zeggen het moet kunnen.

De tijd die ik vorig jaar liep is misschien wel net iets te scherp geweest, in Eindhoven heb ik het geprobeerd en dat lukte dus echt niet. Ik denk dat ik daar van geleerd heb, ik hoop dat ik daar van geleerd heb. Het gaat in ieder geval niet aan de voorbereiding liggen. Op vrijdag ben ik tegenwoordig op de atletiekbaan te vinden met trainer, jaja het kan raar lopen. Op zondag mijn duurloopjes in de juiste hartslagzones. Dat valt nog niet mee, bewust wat langzamer lopen maar uiteindelijk wordt je daar beter van.

Hartslag training

Ik ben goed bezig al zeg ik het zelf. Ik heb de informatie om die tijd te verbeteren goed in mijn hoofd, nu nog vertalen naar mijn dan inmiddels 49 jarige lichaam. Als het weer een beetje gunstig is, mijn benen willen en Carnaval (ja ik woon ten slotte in Den Bosch) niet te zwaar valt moet het goed komen.

Ik heb er nu in ieder geval al zin in, maar wat nou als het nou niet lukt onder die tijd. Dan lukt het niet, zo simpel is het. Het moet wel leuk blijven al dat geloop en ja ik doe er wel mijn best voor maar dat zegt niet alles. Een verkoudheidje of en slechtte dag kunnen zomaar alles veranderen. Wat dan moet blijven is het plezier in hardlopen, dat heb ik inmiddels echt geleerd.

Ook tijdens mijn “langzame” duurloopjes kan ik enorm genieten (als in niet om mijn gezicht val). Ook het rondjes rennen op de atletiek baan vind ik veel leuker dan ooit gedacht. Hardlopen moet altijd leuk zijn en soms mag het een beetje pijn doen omdat je een doel wil halen. Zou ik dan ooit nog een serieuze loper worden?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “In het vooruitzicht, Halve Marathon Drunen Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: