Spring naar inhoud

Hardloopmeiden, Kanjers zijn jullie!

Ik weet het nog als de dag van gisteren het eerste Run2Day magazine wat ik in mijn handen kreeg. Jij stond daar in en leek mij aan te kijken met je mooie ogen. Ik wist niet wie je was maar zag je rennen alsof je een antilope was, zo mooi van tred en in de coolste outfits. Die kleurrijke outfits staan jou natuurlijk buitengewoon goed en de mannen in het zelfde magazine zijn eigenlijk maar figuranten in hun eeuwige zwarte tights. Vaak zag ik je op posters in de winkels, altijd rennend altijd lachend.

Foto credit: Jordy Hindriks Run2Day
Foto credit: Jordy Hindriks Run2Day

Het bovenstaande is uiteraard enigszins overtrokken, maar dit was eigenlijk mijn eerste kennismaking met een hardloopster. Nu weet ik dat de mooie dame in het magazine Manon heet. Manon is niet alleen enorm fotogeniek maar ook een echtte hardloopster. Manon loopt Marathons en doet dat heel goed. Na de kennismaking in het magazine heb ik haar wel eens in real life ontmoet omdat ze met grote regelmaat bij de Junkies in Amsterdam meerent. De eerste ontmoeting heb ik nog een kort gesprekje gehad en stamelde vast iets onzinnigs. Manon blijft een favoriete hardloopvrouw volgens veel lezers van het Run2Day Magazine als ik het zo om mij heen hoor. Manon staat model voor veel hardloopvrouwen/meiden.

Hardloopvrouwen daar wil ik het eens over hebben, daar heb ik toch wel echt bewondering voor. Van nature hebben de mannen natuurlijk een voorsprong, die moesten in hun berenvel al achter de konijnen aan rennen anders hadden ze niks te eten. De mannen renden al terwijl de vrouwen nog in hun grot zaten en zich bezig hielden met de nieuwste muurschilderingen. Dat hebben ze goed ingehaald ze doen voor de mannen echt niet onder. Zo kreeg ik een paar weken geleden een bericht van een renner die ik hoog in schat en ik snel vind. Hij had mee gedaan aan een wedstrijd en vertelde “ik was net achter de snelste vrouw binnen”, dat zegt genoeg. De vrouwen doen het super goed!

Door Nike, Adidas en andere merken worden de leukste hardloop spullen op de markt gebracht met name voor vrouwen. Dat doen ze goed want bij elke nieuwe lancering van nieuwe mooie spullen staat Instagram vol met meiden die in deze spullen lopen. Dat houd dus in dat die meiden zich buiten het feit dat ze zich in het zweet rennen ook bezig houden met wat hip en trendy is. Daarnaast gaan ze zelden naar een wedstrijd zonder de juiste make-up, kleur nagels, matching kleding setjes en ingevlochten haar. Bij de meiden komt bij dat hardlopen veel meer kijken dan bij “ons” mannen. De meiden zien er dan ook tijdens een halve marathon veel beter uit dan de mannen, ze shinen bijna altijd. Echt waar kijk de foto’s op de evenementen pagina’s er maar op na.

Of dan de vrouwen die beginnen met hardlopen om wat af te vallen en daardoor een kompleet nieuwe levensstijl aan gaan en doorzetten tot op het bot. Deze vrouwen inspireren dan weer zo enorm veel andere mensen. Of de vrouwen die gewoon heel lang door rennen in hun zwangerschap ze zijn er echt. Jullie doorzettingsvermogen is vele malen groter dan dat van de mannen.

In het kader van Valentijnsdag deze ode aan Manon, maar niet alleen aan Manon maar aan alle hardloopvrouwen.
Manon had ook Susanne, Eva, Masha, Marlous, Mellanie, Marieke, Sanne, Anouk, Lotte, Loes, Francien, Inge, Lia, Kim, Nikki, Denise, Maaike, Jessica, Andrea, Kirsten, Esther of Udjen kunnen heten.

Zonder jullie zou het allemaal veel saaier zijn. Jullie zijn kanjers, allemaal

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

17 gedachten over “Hardloopmeiden, Kanjers zijn jullie! Plaats een reactie

 1. Mari! Wat een super lieve blog. Een ode aan de hardloop vrouwen & dat rond Valentijn. Betere timing kan je niet hebben! 😉 – Of is het bewust? Niet minder leuk uiteraard… Tof!

 2. Leuk verhaal Mari! Ik vind alleen de uitspraak: ‘doorzetten tot op het bod’ een beetje twijfelachtig. Maar gullie mannen mogen er ook zijn! XX

 3. Mooi geschreven, ik mocht 3 uur met Manon door het Twiske rennen, er later achterkomende dat het die wulpse Run2Day/ Rituals dames was…… dat bespaarde wat gestamel……. Maar idd het had elke andere hardlopende dame kunnen zijn die alles op zij zetten voor dat ene doel km’s maken, sneller worden of afvallen… Hoe een mannensport een vrouwensport werd.

 4. Leuk verhaal! Mijn naam staat er niet bij, maar geloof dat ik wel onder hardloopvrouw val dus ik voel mij ook maar gewoon aangesproken ;-). Geen gevlochten haren, maar wel op en top tot in de puntjes verzorgd 🙂
  Fijne valentijn

 5. Ik ren altijd samen met mijn vriend en die loopt met zoveel gemak, echt jaloersmakend! Wel heel lief dat hij zich altijd aanpast aan mijn tempo, want samen rennen is geweldig. Ooit hoop ik hem er uit te lopen, als is het alleen omdat hij zijn dag een keer niet heeft. A girl can dream right? 😉

  Maar daar ging deze fantastische blog niet over. Gewoon dankjewel zeggen is moeilijk, maar dat bedoel ik eigenlijk wel. Super lief en motiverend!

 6. Wat lief! Ja mooie aparte nagels check, invlecht, check, matchende setjes check en de passie van hardlopen check.

  Maar wat mooi heb je dit geschreven

 7. Wat lief! Ja mooie aparte nagels check, invlecht, check, matchende setjes check en de passie van hardlopen check.

  Maar wat mooi heb je dit geschreven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: