Spring naar inhoud

Hardlopen, echt het gaat leuk worden!

In januari zijn er weer enorm veel mensen begonnen met hardlopen. Inmiddels zijn er ook al weer veel mensen gestopt vrees ik. Maar er is ook een grote groep die nu ongeveer 5 kilometer kan rennen en het niet leuk vind. 5 kilometer rennen is ook niet niks als je een aantal weken geleden nog nooit hardloopschoenen aan had gehad.

Geloof me het gaat leuk worden, je moet nu nog even volhouden en die 5 goed in je benen krijgen. Ik ben ook begonnen met een schema van 5 kilometer en dat was echt niet altijd leuk. Ik weet dat ik mezelf door de eerste keer 5 kilometer heb heen moeten schreeuwen, “kom op Mari je kan het”. Wat voelde ik me goed toen het was gelukt. En bij mij duurde het langer dan het schema van 6 weken, ik ben een paar keer terug gegaan in het schema omdat ik echt wel pijntjes had. Het was niet altijd leuk maar ik ben door gegaan. Als je iets nieuws leert denk je vaak genoeg ik vind er niets aan, tot je het onder de knie hebt.

Nu kijk ik daar op teug en denk aan iedereen die nu in dezelfde fase zit. Ik ga de deur uit voor minimaal 10 kilometer en als ik wil kan ik “gewoon” een halve Marathon rennen en vind dat echt heel fijn. Als ik een rot dag heb gehad ga ik rennen omdat ik daar vrolijk van wordt, energie van krijg, mezelf 10 keer beter voel.

kilometers
Hou nog even vol en plan een leuk hardloopevenement waar je 5 kilometer gaat rennen, je zal zien dat je geïnspireerd raakt van alle andere lopers. Dat is het mooie, lopers inspireren elkaar of ze nu hard of minder hard gaan. We zijn allemaal ooit begonnen met een schema om te leren hardlopen. Als je dat in je hoofd prent kan het niet mis gaan. Je hebt het zwaarste gedeelte gehad, je bent in de winter begonnen en loopt het mooie weer tegemoet! Over een half jaar trek je misschien voor 5 kilometer je schoenen niet eens meer aan en ga je voor minstens 10 kilometer.

Hou vol je bent er bijna!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

15 gedachten over “Hardlopen, echt het gaat leuk worden! Plaats een reactie

  1. Heel herkenbaar (behalve dan die halve marathon; ik loop tot nu tot 13 km). De eerste tijd moest ik een enorme drempel over voor ik ging hardlopen. Ik vond er niks aan, maar ik wilde mijn conditie op peil brengen. Pas toen ik de 5 km redelijk volhield, begon ik het lopen leuk te vinden…

  2. Volgens mij heel herkenbaar en daarom leuk om te lezen. In augustus 2013 ben ik begonnen, ben ik een aantal keren gestopt door pijntjes. In 2014 liep ik 3 wedstrijden. Vanaf december ben ik weer serieus bezig en ben nu bijna bij een ‘mijlpaal’ om 30 minuten aan een stuk te kunnen lopen. Voor mij echt een hele mijlpaal!

  3. Oef, wat herkenbaar! Inderdaad, hardlopen wordt pas leuk als je merkt dat je vooruit gaat. Daarom houd ik alles bij via Endomondo. Dan zijn de vorderingen te zien… heerlijk om te verbeteren, minder als je geblesseerd bent;-[

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: