Spring naar inhoud

Vandaag is een mooie dag!

Het is 25 februari 2015. Vandaag is de dag dat ik jarig ben en ik deed mezelf een kick-ass cadeau.
Ik heb me vandaag ingeschreven voor de Marathon van Amsterdam op 18 oktober.

ik wil de Marathon, mijn eerste en wellicht enige lopen voordat ik 50 ben en ik wil in de zomer trainen. Dus deze gaat het worden. Ik kijk er nu al naar uit en ik zie er nu al tegen op. Het verste wat ik ooit heb gelopen is 21 en een beetje kilometers. De twijfel begon gisterenavond al omdat ik wist dat ik zou inschrijven vandaag. Kan ik dit wel, weet je wel hoe ver dat is. En toch wil ik het ervaren en meemaken. Ik ken mensen die de marathon met best wat gemak kunnen lopen, sterker nog  ik ken mensen die ultra marathons lopen met twee vingers in hun neus. Bij mij gaat het niet makkelijk worden maar ik ga het wel doen. Ik kan dit, ik wil dit al is het maar één keer. Ik kan niet wachten om door de Cheerzone van de Junkies te rennen!

Photo by Jaimie Peeters
Photo by Jaimie Peeters

Ik ga op zoek naar een passend schema wat mij gaat helpen die ruim 42 kilometer met een happy face te voltooien. Ik wil shinen bij het Rijksmuseum en in het Olympisch Stadion, ik wil die medaille die erbij hoort en koop alle veel te dure foto’s achteraf.

Ik ga een Marathon lopen, het is definitief!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

26 gedachten over “Vandaag is een mooie dag! Plaats een reactie

 1. Ha, ha, ha, heel herkenbaar, zowel de wens als de twijfels. Alleen doe ik dan Rotterdam :-p Maar als het mij lukt ( en dat moet ik nog maar zien, maar denk het wel, als er geen gekke dingen gebeuren) lukt het jou ook! Mijn doel is uitlopen en heb mijn schema bij My Asics vandaan gehaald. Misschien een tip om naar te kijken.

  Heel erg veel succes gewenst en zeker ook heel erg veel plezier. Ik weet dat ik inmiddels zo ver ben dat ik er enorm veel zin in heb, hoe zwaar en hoe ver het ook is. Misschien dat ik die halve nog wel kom doen in Amsterdam, ik zal hoe dan ook aan je denken!

  Jij bent nu ook Op weg naar de marathon! 😉

 2. Mari,

  Mooier cadeau ga je niet krijgen. Niet alleen het lopen van de Marathon, maar ook de weg er naar toe schijnt mooi te zijn! 😉

  Fijne dag vandaag en alvast heel veel succes met trainen. Tot in Amsterdam!

 3. Gaat je zeker lukken. Je basisconditie is gewoon top dus met een goed trainingsschema en genoeg motivatie komt het helemaal goed. Nogmaals gefeliciteerd!

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een gaaf cadeau heb je jezelf cadeau gedaan! Spannend, ben benieuwd naar je trainingsverhalen die hier vast te lezen zijn binnenkort 🙂

 5. hieperdepiep hoera!! gefeliciteerd met je verjaardag :-). En je hebt jezelf inderdaad een prachtig cadeau gegeven! Heel veel succes met de voorbereidingen, maar ik gok dat dat wel goed gaat komen. En hihi dat betekent…. nog meer lopen…. dus nog meer schoenen die slijten #nieuweschoenen 😉

 6. Heel herkenbaar. Zelf liep ik mijn eerste marathon in 2013 in…Amsterdam. Net als jij had ik ook niet veel verder dan 21 kilometer gelopen en net als jij wilde ik graag in de zomer trainen en net als jij twijfelde ik of ik het wel zou kunnen. Bij mij is het allemaal goed gekomen. Een marathon in 3:56 zonder noemenswaardige problemen. Van iedere trainingskilometer heb ik genoten en de marathon was prachtig. Met duimendik het kippenvel het Olympisch stadion inlopen is een ervaring die ik nooit meer vergeet.
  Pas wel op! Zo’n marathon is verslavend. Inmiddels heb ik Berlijn ook gelopen en in het voorjaar loop ik in Leiden mijn 3e. De plannen voor nummer 4 in het najaar worden gemaakt. Het is iets uit de hand gelopen 🙂

  Veel succes. Geniet er van.
  Rob

 7. Kijk, dat is een mooi verjaardagscadeau! (Nog gefeliciteerd trouwens.)
  Ik vond de marathon (Berlijn, vorig jaar, 3:56) erg gaaf om te doen, net als de trainingen. Je hebt wel discipline nodig, maar als je lol in het lopen hebt en de tijd ervoor, dan komt dat helemaal goed.
  Wat het schema betreft zou ik er gewoon meerdere opzoeken en het aan je eigen wensen en ideeën aanpassen. Ik kan je mijn schema ook wel mailen als je wilt.

 8. Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik kan uit ervaring zeggen dat als je een marathon gaat lopen, dat je dat bijna niet op je eentje kunt. Omdat je zoveel tijd kwijt bent met trainen, moet het thuisfront achter je staan. Twijfel of je het wel of niet kunt zal altijd blijven. Die twijfel is terecht, omdat het niet altijd zal lukken; er is altijd een geluksfactor aanwezig. In tegenstelling tot kortere afstanden (zeg tot 30 km) kun je deze afstand niet afdwingen door “flink” te zijn. Je moet echt in topvorm zijn om de marathon sowieso uit te lopen, laat staan op een tijd te lopen. Zelfs verkoudheid kan roet in het eten gooien. Kortom, wees realistisch en laat je niet gek maken. Dit is een serieuze uitdaging, niet iets wat je zomaar even uit je mouw schudt. Zelf heb ik al diverse malen de marathon uitgesteld, omdat ik gewoon niet klaar was. De eerste keer was ik dat ook niet en kreeg een geweldige terugslag. Simpelweg een schema volgen is duidelijk niet genoeg. Het moet zo zijn dat je leeft voor de marathon, dat andere zaken even minder belangrijk zijn. De marathon moet in de voorbereiding voor alles gaan. Niet iedereen kan die discipline opbrengen en dat is volstrekt normaal. Soms zit het leven in de weg en dat kun je niet anders dan accepteren. Sorry als dit de jubelstemming verpest, maar ik vond het nodig om wat tegengas te geven. Succes met de voorbereiding; die is namelijk 90% van de inspanning van de marathon.

  • Hi Rene, dankjewel voor je reactie en mijn jubelstemming blijft hoor. Mijn besluit voor deelname aan deze marathon is een wel en langoverwegen keuze. Uiteraard staan ze thuis erachter anders gaat het niet werken. Ik ben me er uiteraard van bewust dat het misschien niet gaat lukken, dan doen ik later nog eens een poging misschien

 9. Wat gaaf dat je je hebt ingeschreven voor de hele marathon van Amsterdam. Ik
  vind dat een van de mooiste lopen ooit 🙂 en het gevoel dat je krijgt als je het stadion binnen loopt, is onbeschrijfelijk. Have fun en heel veel succes met trainen!

 10. Vet! Ik zie nu dus dat je die van Amsterdam gaat doen! Ik woon aan de route en loop de halve van Amsterdam als voorbereiding op de hele van NY. Als je onderweg even wilt plassen op een schone w.c. : je bent welkom! Succes met de voorbereidingen!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: