Spring naar inhoud

Voorbereiding Halve Marathon

Over een paar dagen mag ik weer 21,1 kilometer rennen. Ja inderdaad mag ik weer, ik heb er zin in. Ik voel de adrenaline in mijn lijf al op komen als ik er aan denk daar zondag aan de start te staan. Het mooie aan de Drunense Duinenloop is dat het een niet te groot evenement is maar wel enorm goed georganiseerd. Op het moment dat ik dit typ zijn 2120 inschrijvingen. De start is in de dorpskern van Drunen en gaat door een prachtig natuurgebied, de Drunense Duinen. Het parcours is mooi en als je wil en kan, snel. Vorig jaar liep ik hier mijn eerste en tot nu toe snelste halve marathon. Zondag ga ik uiteraard proberen omdat te verbeteren, al weet ik gezien mijn eerdere poging (lees Eindhoven) dat dit niet mee zal vallen. Het maakt niet uit ik ga ervoor ondanks dat veel hardloopsites melden dat je op een voorjaar evenement geen top tijden kan lopen.

Rennen op zuid

Mijn voorbereiding is begonnen door op tijd naar bed te gaan en al wat rekening te houden met mijn eten. Waar ik vorig jaar nog heel veel twijfels had over ongeveer alles ben ik nu in mijn hoofd er klaar voor.

Ik weet welke schoenen aan gaan en welke kleding ik in mijn tas stop. Vanavond ga ik nog een stukje op een rustig tempo rennen en vrijdag maak ik een paar kilometers, vanaf dat moment is het wachten op zondag.

Hoe raar kan het gaan, een paar jaar geleden zou ik dit nooit gezegd hebben maar…
Ik heb er zin in, zin om 21,1 kilometer rennen.

 

P.s. je kan nog steeds de STOX energy sokken winnen de actie loop tot 15 maart 2015

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

21 gedachten over “Voorbereiding Halve Marathon Plaats een reactie

  1. Heel veel succes en vooral heel veel plezier! Ik ken het gevoel… Had iemand mij anderhalfjaar geleden gezegd dat ik halve marathons ging lopen en zelfs dromen van een marathon dan had ik ze volledig gek verklaard! Ik sta te popelen voor mijn tweede halve marathon volgende maand!

  2. Je hebt volgens mij lekker doorgetraind in de winter, dus ik zou niet weten waarom je geen toptijd zou kunnen lopen. Alleen als het ineens heel warm is en je bent dat nog niet gewend is het wel logisch.
    Jij gaat gewoon een toptijd neerzetten. Succes! (En veel plezier!)

  3. Veel succes aanstaande zondag. Wie weet zien we elkaar in het voormalige Autotron (nu: de Voorste Venne), ontworpen door Anton Pieck.

    1:45 uur ga ik deze keer niet halen, maar mijn record van meeste aantal halve marathons in een maand staat op 4, in oktober 2011: Breda, Bergen op Zoom, Amsterdam en Etten-Leur, telkens een stukje sneller, van 1:47 naar 1:42 uur.

  4. Succes met je HM zondag. En geloof niet alles wat ze schrijven. Ik heb mijn HM dermate aangescherpt in hoog zomer (augustus) dat ik niet verwacht binnen afzienbare tijd daar nog aan te komen. Dus dan zou voorjaar nog beter moeten kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: