Spring naar inhoud

De “waarheid” van hardloop bloggers

Steeds meer mensen maken van hardlopen hun passie, sommige gaan daar verder in en delen hun passie op een blog.
Bekende bloggers zijn natuurlijk Fieke en Francien van Girls love 2 run, Kristen van Girl on the run en Stacey van legally-brunette. Ik vind dit een leuke ontwikkeling en zie graag de hardloop belevenissen van de dames. Gelukkig zijn de heren ook goed vertegenwoordigd, Tim Baks doet er zelfs een schepje boven op met zijn Runners High. Een meer dan geweldige site met veel up-to-date hardloop info en reviews uitgevoerd door Tim zelf. Verder hebben we uiteraard nog Marius van Marius World. Hij verteld heel verhalend over zijn hardloop avonturen, mooi en helder geschreven ook echt een aanrader.

bloggers

Dit zijn een aantal bekende bloggers die we misschien allemaal kennen, er zijn er nog veel meer en ik vind dat leuk. Leuk om te lezen wat deze mede sporters beleven en hoe ze het ervaren. Ik krijg van de meeste verhalen nog meer zin in hardlopen en lees ze zoals ze bedoeld zijn, de ervaringen van  alle bloggers. Hier begint ook mijn punt. Stel Francien gaat rennen op schoenen van het merk X en vind daar bijvoorbeeld van dat deze schoen voor geen meter zit dan is dat een mening geen wetenschap. Als Tim vind dat je vaseline op je hoofd moet smeren omdat je dan sneller wordt dan is dat Tim zijn waarheid. Zo kreeg een stuk over je benen scheren ook flink commentaar, als het nu bij jou werkt om je benen te scheren en je staat daardoor beter en zelfverzekerder aan de start. Waarom zou je het niet doen, maar nogmaals dat werkt niet voor iedereen het is wat bij de schrijver werkt en dus zijn waarheid is. Het wil namelijk niet zeggen dat het allemaal per definitie een waarheid is, het is de waarheid van de personen die het schrijven. Het is dus hun mening en meningen mogen gelukkig in ons land anders zijn.

De laatste tijd zie ik bloggers ervan langs krijgen om hun mening en ik vraag me echt af waarom. Het is geen wetenschap maar een opsomming van hun eigen ervaring. Er wordt niet gesproken over bewezen feiten maar ze delen graag wat wij allen graag doen en dat is hardlopen. Doe er je voordeel mee en haal eruit wat jij leuk vind en nuttig. Vind je het niks ook prima en dat mag je zelfs melden maar houd het een beetje sjiek, wel zo leuk.

Keep on running (and blogging) in the freeworld!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “De “waarheid” van hardloop bloggers Plaats een reactie

  1. Blogs zijn gekleurd, dat maakt ze juist zo leuk om te lezen! Mensen die op zoek zijn naar wetenschappelijke stukken moeten geen blogs lezen. Simpelweg willen discussiëren is prima, maar doe het dan op een normale, vriendelijke manier. Blogs are happy places!

  2. Helaas is de reden om commentaar te geven vaak omdat mensen het oneens zijn met de blogger. Ik heb om die reden al eens het commentaar uitgezet op mijn blog. Waarom zou ik een platform geven voor negatieve gedachten over hardlopen of hardlopers?

  3. Heel goed blog en heel herkenbaar. Kom regelmatig dit soort mensen tegen met een heel groot eigen EGO. Mijn conclusie is dan altijd het raakt ze wel anders reageren ze niet. Ik antwoord nooit op dit soort reacties en als ze iets op mijn site of Facebook zetten dan verwijder ik het net zo hard weer.

    Groet, Martijn

  4. Grappig, dit is inmiddels een oud item (ik ben zoals je ziet je blogs zoveel mogelijk aan het teruglezen -chapeau trouwens: leest heerlijk weg bij een glaasje wijn) maar ik heb het destijds bij Francien van GL2R gezien toen ze de 2 oceans race voor het eerst liep: wat een bak kritiek kreeg zij over zich heen… een jaar later sprak ik haar er bij toeval over: dat het echt wel inpact heeft gehad, al die kritiek…: zonde want ik vind haar een enorme bron van inspiratie en ik heb haar er dan ook van proberen te overtuigen om vooral door te bloggen etc. zoals ze daarvoor deed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: