Spring naar inhoud

Rennen in Kronenburgpark

Deze week was ik op maandagavond in Nijmegen voor een test met de Adidas Ultraboost hardloopschoenen. De avond was een van een hele reeks avonden die georganiseerd worden door Run2Day Nederland, Girls Love 2 Run en uiteraard Adidas. De avonden worden goed in elkaar gezet en door Francien Regelink van Girls Love 2 Run aan elkaar gepraat. De testavond vallen onder het Two Oceans Project, dit is een ultra marathon in Zuid-Afrika.

Maar terug naar het begin, de trein gepakt naar Nijmegen samen met enkele andere mensen uit Den Bosch en daar even een stukje lopen om op tijd bij Run2Day aan te komen. We werden buiten al door Francien opgewacht, bijna heel hardlopend Nederland heeft een mening over haar ik dus ook. Ik vind haar een geweldig inspirerend mens met het hart op de juiste plaats, ja en ze maakt herrie veel herrie. Als Francien een ruimte binnenstapt weet je dat ze er is, ze is positief aanwezig. De opkomst van deze avonden worden hoofdzakelijk door meiden bezocht op een of andere manier. Ik was een van de weinige mannelijk testers, maar hee er zijn ergere dingen dan met bijna honderd meiden over straat lopen. De mensen van Adidas verzorgden iedereen van een paar nieuwe Ultraboost schoenen en een passend T-shirt (wat je overigens mocht houden). Na een kort info woordje gingen we de straat op. Door de net verzette zomertijd was dit mijn eerste avondloopje van dit jaar in het licht, sterker nog de zon scheen hoe fijn was dit. Met Francien inclusief megafoon op de fiets renden we richting de markt waar een warming up werd gedaan met zijn allen. Mooi om te zien, zoveel mensen in allemaal hetzelfde shirt en schoenen de Marketing mensen van Adidas zullen vast erg genieten dat deze acties zo uitpakken.

Nijmegen van rocker tot runner
Na de warming up renden we richting Kronenburgpark, ik ken Nijmegen niet goed maar door Frank Boeijen loop je toch al snel in je zelf te zingen “Ga die wereld uit” daar in dat park. De groep werd in tweeën gesplitst en onze groep deed wat loopscholing en versnellingen om de schoen goed te voelen. De Ultraboost voelt in tegenstelling tot de eerste Boost schoen van Adidas veel fijner. De eerdere versie van de schoen vond ik altijd te krap aan de voorvoet. De upper van de schoen is totaal opnieuw ontwikkeld en sluit als een hele fijne slof. Dat heeft ook een nadeel, hij zit wat ruim om de hiel. Dit is op te lossen door de veters strakker te trekken maar dan levert het slof gevoel wel wat in. De Boost is ook vernieuwd en Adidas noemt het Ultraboost, het verschil merk je, nog meer energie krijg je terug.

Rocker tot runner
Na een aantal oefeningen gingen we naar het tweede deel van de avond en dat bestond uit interval rondjes in het park. Nu ren ik meestal in Den Bosch en daar zijn geen heuvels, in Kronenburgpark wel. Dat viel vies tegen heuvel op, hartslag skyhigh maar het mocht de pret niet drukken.

Na de intervaltraining gingen we langzaam weer terug naar Run2Day, tussendoor nog gestopt voor een cooling down en door naar de winkel. Daar aangekomen stonden er heerlijke “zuid-afrikaanse” warme hapjes voor ons klaar, gemaakt door een paar heel bekende Instagrammers. Ik heb nog even staan kletsen met de Kanjers die de Ultra marathon gaan lopen in Zuid Afrika en daarna zijn we langzaam richting het station gelopen. In het kort, een avond met heel veel mensen door een onbekende stad rennen is echt te gek. Alles zat mee, het weer, de locatie en de mensen. Als dit soort dingen bij jou in de buurt zijn ga dan vooral eens meedoen, het is leuk!!

In de trein terug zat Frank nog wel een mijn hoofd te zingen “En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt ”

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: