Spring naar inhoud

Met social media loop je nooit alleen

Ik ben een gelukkige hardloper, vaak ben ik in de gelegenheid om met veel lieve mensen samen te lopen. Dat vind ik fijn, maar ook van alleen lopen kan ik echt genieten. Toch loop ik nooit écht alleen, ik ben redelijk actief op social media zoals InstagramFacebook en Twitter. Ook de hardloop apps zijn steeds vaker voorzien van de social media tools, zo krijg ik via de Nikeapp cheers onderweg of Kudo’s van Strava. Als hardloper kun je bijna niet meer zonder social media of running apps. Ik vind het leuk om hier mee te spelen, je hardloopwereld wordt groter en groter. Op Instagram heb ik veel mensen die het leuk vinden om te volgen waar en wat ik loop, ikzelf op mijn beurt kijk ook graag bij andere lopers mee.

Social running

Dat social media en real life dicht bij elkaar liggen maak ik steeds vaker mee. Zo ken ik echt al veel “bekende” Instagrammers uit real life inmiddels, en ze zijn allemaal net zo leuk als op hun plaatjes. Ik zie dat iedereen elkaar aanmoedigt als het even tegenzit en complimenten geeft als iemand weer eens een flinke prestatie heeft geleverd. De kracht van social media is dat je er goede zin van krijgt, alle lieve berichtjes als je niet kan rennen door ziekte maken het toch net minder erg.

Een van de leuke dingen van social media is als je InstagrammersFacebook gebruikers of wat dan ook in het echt tegenkomt zonder dat je het weet. Eerst een blik van “ik ken jou” dan gaan je hersens aan de slag want de situatie is vaak anders. BAM, dan weet je het. Hee ik ken jou van Instagram.

Zo stond M. van de Halfcrazyrunners ooit in de deuropening van de trein terwijl ik overstapte en kwam ik vanochtend een bepaalde hoofdredacteur van een best bekend hardloopmagazine op de fiets tegen. In een andere context dan hardlopen maar niet minder leuk een blik van herkenning en de twijfelachtige “hoi” daarna.

Zit jij op social media? Zo niet, maak een account aan en deel je running foto’s je zult het leuk vinden geloof me.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Met social media loop je nooit alleen Plaats een reactie

  1. Helemaal met je eens, de kudo’s via strava geven een extra motivatie vind ik en om zo af een toe iemand die je via social media kent in real life te ontmoeten maakt het alleen maar leuker!
    Keep on running en posting 🙂

  2. Ik weet zo onderhand niet meer welke soc. media usefull is of niet. Twitter, facebook, youtube, tumblr, pinterest, linkedin.. pffff oh ja en natuurlijk ook nog bloggen op wordpress

  3. Helemaal waar! Al hou ik mijn sociale media gescheiden. Op instagram heb ik het bijna uitsluitend over het hardlopen omdat ik daar veel gelijkgezinden aantref, terwijl mijn vrienden op facebook mijn hardlooppraatjes/-foto’s wellicht niet meer kunnen zien 😉 ik heb dan ook niet zoveel gelijkgezinde vrienden wat het hardlopen betreft (en daar heb ik helemaal geen probleem mee ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: