Spring naar inhoud

Nooit meer onrustige benen

Ken je dat, je hebt heerlijk een kilometer of 10 in de buitenlucht gerend of een pittige interval gedaan op de baan. Je komt moe maar voldaan thuis, springt onder de douche en ploft op de bank. De volgend avond heb je een rustdag gepland en zet de televisie aan om de gemiste Game of Thrones of GTST terug te kijken. Drankje bij de hand en een stuk bleekselderij als snack (nee dat doen we niet echt, we hebben gewoon chips). Je hebt de hele dag druk gewerkt en je hebt het verdient. Maar nog geen 5 minuten nadat je op play hebt gedrukt beginnen je benen onrustig te voelen, niet een beetje onrustig maar echt zwaar irritant onrustig. Jij wil zitten maar je benen niet lijkt het wel, met regelmaat sta je op en schud je benen heen en weer. Je weet dat het niets helpt maar je moet wat. Dat heb ik nou altijd de dag nadat ik heb hardgelopen, nou had zeg maar!!

onrustig TV kijken, van rocker tot runner

Een paar weken geleden schreef ik al een test van de Stox Running Socks (lees het hier). En alhoewel mijn eindconclusie niet echt negatief was dachten ze bij Stox dat het beter kon en stuurde nog een paar Running Socks in een andere maat (de juiste maat) en een paar Recovery Socks. Ik heb ze weer uitgebreid getest, gerend met de Running Socks en na een lange duurloop de Recovery Socks aan. Ik heb nog nooit zoveel rust in mijn benen gehad het is in de jaren dat ik nu ren nog niet voorgekomen dat ik rustig op de bank zat zonder dat gewiebel.

Running en Recovery Socks zorgen voor een optimale bloedcirculatie in de benen en voor maximale zuurstof-capaciteit naar de spieren voor meer energie en stimuleert de verwijdering van afvalstoffen wat het herstel versnelt. Stox levert ze in diverse stijlvolle ontwerpen!

Keep on running in a free world!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Nooit meer onrustige benen Plaats een reactie

  1. Daarom ren ik altijd met tubes om mijn kuiten en bij langere afstanden een compressiebroek van compressport. Tijdens het trailrunnen ben ik van top tot teen cs uitgerust, het helpt inderdaad! Ik vind het super maat dat gaat niet op voor iedereen.

  2. Ik heb altijd al onrustige benen gehad. Kan sowieso al moeilijk rustig zitten. soms kijk ik al staand naar de tv, omdat dat net fijner aanvoelt. En dat was al voordat ik ging hardlopen…

  3. Ik heb ook last van het restless leg syndroom, meestal na een duurloop of als ik gelopen heb en ik moet direct een hele tijd stilzitten (bv. ik loop in de vooravond en s avonds hebben we een dinertje bij vrienden). Het zorgt er soms zelfs voor dat ik helemaal niet kan inslapen.
    Ik gebruik sinds een maand of twee CEP compressiekousen op mijn runs van meer dan 10k + altijd bij wedstrijden. Ik durf niet beweren dat het helemaal over is, maar het is toch beduidend minder dan vroeger. De dag na mijn duurloop heb ik ook meestal last van dikke voeten (soms kan ik amper in gewone schoenen). Dit is ook echt helemaal weg sinds ik met compressiekousen loop! Dus zeker een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: