Spring naar inhoud

Nu al Marathon stress??

Deze ochtend was de Marathon in London en in Antwerpen. Op beide plaatsen liepen mensen mee die ik ken. De persoon in Antwerpen had haar debuut, ze heeft hem inmiddels uitgelopen en daar mag ze trots op zijn. Ik liep vanochtend een schamele 5 kilometer, dit omdat ik eerder deze week een kleine ingreep had om het (ja echt het laatste) stukje tand uit mijn lip te laten verwijderen. Dat was geen probleem alleen de antibiotica hakte erin en de hele week was mijn lichaam van slag. De 5 kilometer van deze ochtend waren zwaar, heel zwaar.

rocker tot runner

Tijdens het lopen dacht ik, als ik nu verkouden ben of een griepje heb op 18 oktober worden die 42 kilometer dan ook zo zwaar. De stress sloeg me al om de oren, je bent zo afhankelijk van de vorm van de dag. Die vorm is van zoveel factoren afhankelijk. Nog een half jaar te gaan en mijn eerste stress moment was er al. Ik denk dat ik al begin met extra vitaminen en 12 uur slaap per dag, dit wordt een lang half jaar.

Keep on running in the freeworld, eventueel met een extra vitamine pilletje.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Nu al Marathon stress?? Plaats een reactie

 1. Omgaan met stress is belangrijk. Een beetje spanning is goed (houdt je scherp). Te veel spanning is slecht. Mijn advies, leer je signalen van stress te herkennen en te ontkrachten, vooral in het dagelijks leven. Waarom denk je op een bepaalde manier en hoe kun je dat zodanig aanpassen dat je negatieve gedachten negeert en positieve gedachten aandacht geeft? Er is geen plaats voor cynisme onder het hardlopen en daarom ook niet in het leven van een hardloper.

 2. heeyyyyy, zulke gedachtes zijn helemaal niet raar (wel een beetje vroeg, dat geef ik toe, maar je kan ze vast maar gehad hebben hahahahaha), maar het komt echt goed! Een goede voorbereiding is het halve werk en volgens mij zit dat bij jou wel goed! Ik ga je volgen topper!

 3. Owh dat is zo herkenbaar. Heb er zelf ook wel een beetje last van en het duurt nog iets minder dan anderhalve maand…
  maar je gaat het hem flikken de 18e! Tussendoor nog een HM evenement in de planning staan?

   • Ik heb 13 juni de HM van Zwolle op de planning staan en ik ga waarschijnlijk 31 augustus in Groningen de Bommen Berendloop doen (afstand HM). Verder moet ik nog even zien welke loopjes ik nog meer ga doen =)

   • Eerder op de dag heb ik je vraag verkeerd geïnterpreteerd… Ik ga de marathon een weekje eerder lopen in Eindhoven

 4. Je vorm van de dag is zo iets ongrijpbaars dat het druk maken hierover alleen maar energie kost. Diep zuchten, ontspannen en loslaten 🙂 Als je ervoor getraind hebt dan je weet dat je het kan dan lukt het 🙂

 5. Het sociale aspect herken ik. Veel nieuwe mensen leren kennen. 🙂
  Verder een mooie, ijdel als ik ben, word ik jonger geschat. Dit door toedoen omdat er geen bierbuik aanwezig is. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: