Spring naar inhoud

De invloed van hardlopen op je leven

Deze vraag werd mij laatst gesteld en ik moest echt nadenken over het antwoord. Ja ik ben veel bezig met hardlopen en alles daar omheen. Het echtte lopen doe ik maar 3 keer per week, maar ben er wel elke dag op een of andere manier mee bezig. Dat begint bij het ontbijt, instagram checken en de hardloopsites even scannen op nieuws. Soms popt er een idee voor mijn blog in mijn hoofd op dus dat vormt zich dan gedurende de dag in mijn hoofd. Mijn lunch pauze loop ik blijkbaar alleen maar te kletsen over hardlopen. Maar wat voor invloed heeft het nu echt op mijn leven, dat was de vraag.

rocker_tot_runner_invloed

Ik loop nu 3 jaar hard en mensen die mij daarvoor al kenden zeggen bijna standaard als ze me weer zien “je ziet er goed uit”. Het blijkt dat al dat gesport daar invloed op heeft, ik voel dat ook. Nog nooit heb ik mezelf zo gezond en vitaal gevoeld. Verder heb ik door het hardlopen enorm veel leuke mensen ontmoet en dat blijft maar doorgaan. Zoveel mensen die ik anders niet had leren kennen, zoveel mensen die dezelfde passie hebben en daar trots op zijn.
Na een half uur praten kwam ik er achter dat de invloed van hardlopen niet terug te brengen is naar één antwoord, maar naar heel veel facetten die uiteindelijk een geheel vormen. Alle mensen die mijn blog lezen maken ook echt deel uit van die invloed, hoe leuk dat ik het vind dat mensen zich herkennen in mijn “geloop” en daar reacties op geven. Maar wat ik echt heb ontdekt is dat ik hardlopen wil delen, en dat is de grootste invloed. Ik heb er zoveel plezier in om mensen samen te brengen via hardlopen en probeer van de solo sport een sociaal geheel te maken. Ik word in ieder geval heel vrolijk van al dat op en neer rennen, alleen en met anderen.

De invloed van hardlopen is dat je leven op kleine manieren een positieve twist mee krijgt denk ik.
Ik ben een blije hardloper!

Wat doet het met jou??

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

24 gedachten over “De invloed van hardlopen op je leven Plaats een reactie

 1. Ik val ook in de categorie, blije hardlopers. Het genieten van het buiten zijn en ook het afzien, grenzen verleggen en er achter komen dat ik wel degelijk kan hardlopen, maakt me nog blijer.

 2. Helemaal eens met je eerste statement. Ik loop uiteindelijk drie a vier keer in de week maar uiteindelijk ben ik er ook wel elke dag mee bezig… Dingen opzoeken, schema’s maken, loopdagboek invullen, etc. en ik praat er ook heel graag over 😉

 3. Fijne dingen brengt het voor jou mee! Ik heb een hardlopend familielid die er ongezond mager uitziet, en hij zegt zelf dat hij te veel loopt maar er niet mee kan stoppen… Kan ook niet de bedoeling zijn denk ik dan!

 4. Het is heel herkenbaar wat je zegt. Hardlopen (sporten) ben ik (ook) de hele dag mee bezig. Inderdaad veel lezen op internet, checken of er nog iets nieuws is, actief zijn op endomondo en kijken wat andere sporters doen. Loopjes uitdenken, trainingen bedenken, kijken of ik nog ergens kan starten en ook ver vooruit gaan plannen om ambities te verwezelijken. En dat doe ik niet alleen voor hardlopen, maar ook voor racefietsen en mountainbiken, hoewel ik daar niet aan wedstrijdjes meedoe. Loper ben je de hele dag en en niet een paar keer per week als ik ga rennnen.

 5. Ha, bij mij precies zo! Ik wil het dolgraag delen en mensen aansteken met dit virus. Ik wil dat andere mensen begrijpen hoe fijn het is, hoe een groot onderdeel van mijn leven het is en wat het voor/met je kan doen, zodat ook zij deze vreugde kunnen beleven. Ik merk dit ook terug in de alledaagse dingen, zoals continu het gespreksonderwerp terug te brengen op lopen en op rustdagen constant bezig zijn nieuwe routes en de volgende training etc. En in mijn vrije tijd struin ik ook het liefst op mijn iPad naar hardloopgerelateerde artikelen, foto’s, tips&trucs, motivatie etc. op social media.

 6. Voor mij is hardlopen, maar ook mooie wandeltochten maken, een levensstijl waarin ik zowel ontspanning en rust als uitdaging vind, maar vooral van de natuur geniet.

  Overigens wel een terechte en serieuze kanttekening van Nienke! Hamvraag m.i.: Heeft het hardlopen jou in de hand of jij het hardlopen (of andere dingen zoals eten)?

 7. Oi… moeilijke vraag om in het kort te beantwoorden. Maar hardlopen doet Heel veel met mij. Ik weet zelfs mensen aan te sporen om te beginnen met hardlopen. Hardlopen heeft me zoveel goed gedaan en ik moet zeggen dat ik al veel positiever in het leven sta dankzij het hardlopen. Dat is misschien wel het belangrijkste.

 8. Moeilijk te zeggen als je zoals ik al heel lang bezig bent met de hardloopsport. Wat duidelijk is, is dat ik nadenk over mijn training. Dat moet ook wel, aangezien ik 6 dagen per week hardloop en een balans moet vinden tussen ambitie en heel blijven.

  Als ik naar leeftijdsgenoten (ik ben 55 jaar oud) kijk die niet hardlopen, dan zie ik heel duidelijk verschil. Daar ligt de balans vaak tussen gezond en ziek, een stuk lager dus qua lichamelijk welzijn. Dat is dubbel en dwars het geval in de achterstandswijk waarin ik leef. Ik ben geloof ik de enige 50-plusser hier die regelmatig sport (minstens 1 keer per week). Wandelen is voor mij overigens niet sporten, tenminste niet op 3 à 4 km/u en korter dan een half uur per dag.

  En ja, mensen schatten me vaak tien jaar jonger in dan ik ben. Dat komt uiteraard door mijn sportieve leefstijl, of—meer negatief gedacht—het gebrek aan lichaamsbeweging van leeftijdsgenoten. Ik heb mijn glas liever halfvol.

 9. Ik kon van de week toen de tandarts mij een vraag stelde het antwoord beginnen met: ik ben een hardloper….
  Ja daar werd ik blij van.
  Als mensen iets tegen m’n moeder zeggen of vragen over mij en mijn sport zegt zij al steevast: ze leeft ervoor….
  Maar om te formuleren in één (bij voorkeur kort) antwoord wat het hardlopen met je doet, voor je betekend en welke invloed het op jou en je leven heeft…nee das lastig 😉

 10. Tja hardlopen is voor mij een heel bevrijdend gevoel. Het belangrijkste is dat ik na een lange werkdag of spanning heerlijk mijn kopie kan leegmaken. ik vind heerlijk om lekker buiten te rennen. En vooral ook je grenzen verleggen steeds weer wat verder of harder. Ik ben er een blijer mens van geworden

 11. Heel herkenbaar. Ik loop 2 à 3 keer per week, maar ik lees er inderdaad ook wel dagelijks over: blogs, nieuws, achtergrond…
  Ik geniet van het lopen, van het buiten zijn en van het lezen of praten / schrijven over lopen. Maar ik realiseer me ook dat niet iedereen in mijn omgeving net zo geïnteresseerd in hardlopen is als ik. Ik probeer mijn hardloopuitingen daarom wel te doseren…

 12. Grappig. Ik loop nog maar een maand of 8 hard, ik ben dus nog altijd maar een beginner. Maar ik ben wél al mijn blog gestart omdat ik mensen wil aansteken met dat loopvirus. Ik loop niet snel , en ook nog altijd maar 5 km, maar toch vind ik het geweldig! Mensen zeggen mij dat ik er geweldig uitzie, dat mijn haar glanst, dat mijn huid er gezond uitziet. Daarbovenop kreeg ik er nog een hoop geweldige vrienden bovenop. Ik heb alleen maar gewonnen door dat starten met hardlopen, en ik kan het iedereen aanbevelen. En dat doe ik ook. 😉

 13. 2 x per week hardlopen gecombineerd met goede voeding en geen alcohol heeft me een heel ander mens gemaakt. voel me sterker ,zowel geestelijk al fysiek. En kan problemen/stresvolle situaties makkelijker van me af laten glijden.
  Heerlijk om te merken dat het lichaam steeds meer gewend raakt aan de inspanning dat bij lopen hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: