Spring naar inhoud

Op zoek naar mijn marathon schoen

Ik ben een schoenen freak dat geef ik toe, ik loop graag op verschillende schoenen. Totaal niet merkvast laat ik me beïnvloeden door alle advertenties en ervaringen van andere lopers. Uiteraard moeten ze goed zitten, maar ook het uiterlijk heeft invloed. Al heb ik ook schoenen die over het algemeen niet mooi gevonden worden, dus ik bepaal uiteindelijk zelf wat ik aan mijn voeten trek. Wat anderen van mijn schoenen vinden dat vind ik dan niet belangrijk. De schoenenmarkt is in volle gang en dikke zolen komen weer terug, ook andere uiterste zoals bijvoorbeeld hardloop slippers zie je al vaker op de weg. Ja echt hoor een soort teenslippers maar dan wat meer bandjes, zooltje van één cm dik en rennen maar.

Maar ik, ik moet nu toch echt gaan nadenken op welke schoen ik mijn marathon wil gaan lopen in oktober. Voor dat doel heb ik twee paar extra die ik kan uitproberen. Afgelopen maand tikte ik bij Run2Day in Den Bosch een mooi paar Brooks Glycerin 12 op de kop. Ik had de voorloper hiervan, de Glycerin 11 behoorlijk versleten en kon dus met een gerust hart de 12 aanschaffen. Dit zijn serieuze Marathon kandidaten.

Glycerin_12_lato
Nu had de website Losse Veter een leuke actie waarmee je een paar Brooks Boston Launch 2 Limited edition kon winnen. Wat moest je daar voor doen, je favoriete maaltijd posten in een foto op Twitter of Facebook. Ik was zo verliefd op die schoenen dat ik wat doordraaide en elke dag mijn maaltje op twitter gooide. Dat kon heel verkeerd uitpakken in de trand van “zo die is irritant” of het kon goed uitpakken. Dat laatste gebeurde en de supermooie Brooks komen mijn kant op. Hier kun je de post van Losse veter nog eens lezen, krijg je meteen een inzicht van mijn eetgedrag in een week.

Brooks-Lobster-Launch-Boston-2015_770
Dus in het kort heb ik nu weer twee extra paar waar ik uit kan kiezen. Toch ken ik mezelf en wie weet wil ik de Asics Nimbus 17 Dam tot Dam editie ook nog uitproberen, de 15 versie van deze schoen heb ik vorige maand weg gedaan omdat ook deze tot op de draad versleten waren. Daar heb ik toch ook mooie kilometers op gemaakt.

Ik wissel nog even af met alle schoenenen wie weet bepaal ik 18 oktober pas welke mee gaan in de tas naar Amsterdam.

Binnenkort, kan je hier een review verwachten van de Brooks schoenen.

 

Keep on running in a free world (al weet ik nog niet op welke schoenen)

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

13 gedachten over “Op zoek naar mijn marathon schoen Plaats een reactie

 1. Mijn favoriete marathonschoen is de Saucony Kinvara 5. Het is een vederlichte schoen met genoeg steun en een brede voorvoet. Het is een ideale schoen voor middenvoetslanders, zoals ik. De Saucony Type A 6 is ook een geweldige schoen, zo is mij verteld, maar minder geschikt voor afstanden boven de halve marathon. Die wil ik op termijn ook proberen op de kortere afstanden. Zowel de Kinvara als de Type A zijn typische schoenen voor op de weg. Als trailschoen zijn ze ongeschikt in mijn mening.

  De schoenen die jij opsomde zijn voor mij iets aan de zware kant. Brooks Glycerin 12 (309 g), Asics Nimbus 17 (306 g) en hebben een te grote heeldrop (10 mm). De Saucony Kinvara 5 is lichter (218 g) en heeft een heeldrop van 4 mm (ideaal voor een middenvoetlander).

  Als je een haklander bent, zijn de schoenen die je noemde uiteraard heel geschikt, want daar wil je een flinke heeldrop (meer dan 8 mm) en veel “padding”. Het lopen is dan wel een stuk zwaarder, maar dat is de consequentie van die manier van lopen. Dat is geen oordeel, maar een feit.

  Als je een haklander bent, zou ik dat niet meer veranderen voor de Amsterdam marathon, want het kan 6 à 12 maanden duren om te wennen aan een andere landingstechniek, gedurende welke tijd je heel rustig moet trainen om blessures te voorkomen.

   • Vanaf het begin heb ik op Saucony gelopen. Heerlijke brede schoen afkomstig uit de VS. De laatste tijd is het bovenmateriaal van de schoen die ik altijd loop (powergrid) minder sterk. Ik denk dat daarmee het gewicht is teruggebracht. Helaas want daardoor loop ik iets langer dan 10 maanden en kan ze dan weggooien.

 2. Ik moet ook nog op zoek naar nieuwe schoenen… Ik weet namelijk niet op de Culumbus geschikt zijn voor langere afstanden dan de HM al hebben ze het goed gedaan tijdens m’n trainingsronde van 25K… maar goed dat is nog altijd wel korter dan de 42,195K… dus nog maar ff langs R2D of een andere winkel…

 3. Coole nieuwe schoenen! Ik heb 2 jaar lang op Brooks glycerin (10+11) gelopen, maar vond de 12 helemaal niet meer vertrouwd aanvoelen, helaas! Maar gezien je zoveel soorten schoenen hebt die allemaal anders aanvoelen is dat voor jou vast geen probleem 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: