Spring naar inhoud

Ja, jij hebt een hardlopers lichaam!!

Tenminste dat zeggen ze vaak tegen mij als ik een stukje ga hardlopen en praat met mensen die me niet kennen. Met dat hardlopers lijf bedoelen ze gewoon tegen het magere aan. Pezig en slank, in mijn geval heeft dat niet zo veel te maken met hardlopen. Ik ben altijd zo “skinny” geweest, nooit iets voor hoeven doen. Altijd alles kunnen eten en drinken. Chips en candybars zijn mij niet vreemd en hebben niet zoveel invloed op mijn gewicht. Dus dat lichaam staat niet voor hardlopen maar genetisch bepaald dun zijn en blijven. Ondanks dat ik alles kan eten ben ik steeds bewuster met voeding bezig en dat bevalt me goed. Een paar weken geleden nam ik elke dag een foto van mijn dagelijkse diner (met doel een paar hardloopschoenen te winnen en dat is gelukt). Een leuke bijkomstigheid was dat ik zelf ook een goed overzicht kreeg van wat ik at die periode. Je ziet ook meteen waar het even minder gezond is. Ik let niet op calorieën ik weet niet eens waar die zitten, maar ik zie wel dat er wat verbeterd kan worden. Rocker tot runner food Ik ben bij ons degene die meestal kookt en heb daar ook plezier in, al is het soms stoeien met de tijd als je een run hebt gepland in de vroege avond. Dan kom je wel eens in tijdnood en eet je eigenlijk te laat om zo snel te gaan rennen. Er zijn ook mensen die pas eten als ze klaar zijn met hun rondje. Hoe doe jij dat, je wekelijkse menu in combinatie met hardlopen?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Ja, jij hebt een hardlopers lichaam!! Plaats een reactie

 1. Ziet er lekker uit allemaal? Dat met die pasta en sperciebonen heb je daar een recept van? Het is bij ons ingewikkeld, vier hockeyende kinderen, dus daar houd ik het meeste rekening mee. Twee trainen “vroeg” (18.00 u) en eten erna, een ander traint een uurtje later en wil juist vroeg ervoor eten en de oudste traint wel op dezelfde tijd, maar wil dan weer na de training eten. We eten veel rijst en pasta, en liefst iets wat weer even op te warmen is voor de laatkomer. Soms lukt het nét niet en dan hebben we een tosti of soep met een broodje. Wortels en fruit zijn lekkere tussendoortjes. Ik loop zelf meestal op zondagochtend, maar nu het langer licht is ga ik ook door de weeks nog een keertje na het avondeten. Gisteren liep het lekker op een soft taco met alles erop en eraan 1,5 uur van tevoren, maar dat had ook makkelijk teveel van het goede kunnen zijn.

  • Dankjewel voor je reactie Eva
   Ingewikkeld dat is het bij ons ook vaak, met een kleine van 5 jaar die meestal iets anders wil eten dan wij (hij eet het liefste gekookte aardappels).
   De pasta met specie bonen is toevallig een semi fabrikaat van Bertolli, Kipfilet Toscane met daar een paar eigen dingetjes aan toegevoegd.

   • Dank je! Ik ga eens kijken of ik dat kan vinden. Hier heeft iedereen ook zijn/haar favorieten, maar hoe ouder de kinderen worden, hoe makkelijker.

 2. Echt een superleuke blog Mari!
  Ik ben denk ik nog maar een amateur met mijn 5 tot 10 km loopjes 😉 maar herken veel van je verhalen, echt heel leuk om te lezen! 2 weken geleden aan de eerste run sinds jaren meegedaan (Wings for life in Breda) en dat was toch wel weer een bijzondere ervaring. Zin om door te trainen, misschien ooit de halve…? Wie weet. En dan wordt voeding ook steeds belangrijker. Ik geef de voorkeur aan iets lichts vooraf, een krentenbol ofzo, en na afloop gaat er niets boven een uitsmijtertje met extra kipfilet 🙂 Snel en lekker!

 3. Als ik smorgens loop is het vroeg voor het ontbijt en dan eten we na de training. S’avonds is een ander verhaal. Ik lees iets lichts, een krentebol?. Dat is niet echt iets lichts :). Iets lichts is bv een rijpe banaan of een snee witbrood met jam. Maar dan wel minimaal een uur of 2 voor je training. Het beste is toch wel een uurtje of 2 a 3 voor je training de warme maaltijd te nuttigen. Zelf hou ik het bij die snee witbrood. Maar ook neem ik nog wel eens een klein uurtje vooraf een bidon met fantomalt. Of goedkoper, gewoon een bidon maltodextrine. Vloeibare koolhydraten dus minimaal kans op last 🙂

 4. Leuke blog. Mij is verteld dat het logisch is dat ik niet zo snel ben vanwege mijn lichaamsbouw. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Logisch vind ik het niet, snel ben ik ook niet en slank ook niet. Heeft het echt wat met elkaar te maken? 😉 Ik krijg trek van je foto’s dus ga zo maar de keuken in, wraps staat er op het menu. Met tartaar ipv gehakt en volop groente. 30+ kaas ipv 48+, dus ja ik let er wel op.

  Gelukkig kan ik mijn trainingen zelf indelen, dus als ik honger heb eet ik meer en train ik gewoon later. Geen honger pak ik soms nog een training voor het eten. En vaak loop ik ook ’s ochtends vroeg! Gek op early bird runs.. 😉

  • Hoi Maaike, je maakt mij wel nieuwsgierig: niet zo snel door je lichaamsbouw? Wat moet ik me daar dan bij voorstellen? zeer korte benen ofzo? (alhoewel je daar juist wel mooie korte pasjes mee kan maken) Ik heb even op je page gekeken en zie dat je de marathon van Rotterdam gaat lopen? Cool! Succes alvast!

 5. Grappig dat je ook op je voeding gaat letten als je serieuzer met hardlopen bezig bent. Ik zie het meer en ook bij mezelf, al is dat meer in die zin dat ik nu beter weet in welke voedingsmiddelen welke stoffen zitten en waar je ze voor nodig hebt. Koolhydraten, eiwitten, dat soort dingen.
  Op de maandagavond train ik altijd om half 8, maar ik ben soms pas om half 7 thuis. Mijn vriend maakt dan altijd pasta, inmiddels ben ik er wel aan gewend om zo kort voor de training nog te eten.
  Op andere dagen loop ik gewoon later of ’s ochtends, maar dan wel na het ontbijt. Ik kan prima lopen als ik net een paar boterhammen met jam achter de kiezen heb.

 6. ik kan ook eten wat ik wil en moet vechten om op gewicht te blijven (dat laatste ken jij volgens mij ook, dacht iig dat een keer gelezen te hebben)

  Ik eet mijn warme maaltijd veelal tussen de middag als ik vroeg ’s avonds wil gaan lopen. vergeet ik dat, dan eet ik na mijn ronde en na het douchen. Hoe ik dat kan? Tussen de middag eet ik dan gewoon m’n broodmaaltijd, maar ’s avonds voordat ik de deur uit ga eet ik ook nog een aantal boterhammen… Om toch nog wat extra energie binnen te krijgen. het komt wel eens voor dat ik pas rond 10 uur ’s avonds mijn warme maaltijd naar binnen werk.
  En nee (het is een fabeltje), van laat eten kom je ook geen gram aan. Anders zat ik allang op m’n streef gewicht 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: