Spring naar inhoud

Voor mij geen dixie meer onderweg

Ik kan het nog wel een keer in geuren en kleuren vertellen maar geloof dat de (grote) boodschap duidelijk was. Ik heb hier al vaak verteld over mijn met regelmaat terugkerende darmproblemen tijdens het lopen. Aan alle feedback die ik daar op krijg weet ik dat er heel veel van jullie wel eens ergens langs de kant de bosjes in duiken of achter een container. Darmen en hardlopen gaat niet altijd goed. Maar bij mij is het over en ik zal vertellen hoe dat bij toeval goed is gekomen.

Dixie van rocker tot runner
Een paar weken geleden was ik in het zieken huis om wat dingen in mijn onderlip te laten verwijderen, lang verhaal wat ergens hier terug te vinden is op mijn blog. Anyway, daar kreeg ik antibiotica voor en een van de bijwerkingen was, last van je darmen (alsof ik dat zonder nog niet genoeg heb). Het was niet te doen en ik belde de huisarts om raad. Die zegt “nou mijnheer maak de kuur maar af, maar misschien helpt Pro Biotica”. Pro wattes denk ik maar er werd mij snel verteld dat het een yoghurtdrankje is vol met levende bacteriën. Onder het motto baat het niet dan schaadt het niet een aantal van die flesjes (yakult) aangeschaft en inderdaad mijn darmproblemen gingen weg. Na de anti bionica kuur ben ik de yoghurt drankjes blijven drinken en wat denk je, ik heb als ik ‘s-avonds ga rennen totaal geen last meer gehad. Mijn darmen zijn nog nooit zo rustig geweest, zelfs met diepgaande interval trainingen had ik nergens last van. Ik gebruik het spul nu een week of 5 en blijf het gebruiken, mijn darmen worden er blij van.

Al is er nooit bewezen dat die drankjes helpen lees ik op internet heeft het bij mij echt resultaat. Heb jij nou vaak last van je darmen tijdens het hardlopen, probeer het dan eens een weekje. Bij toeval kwam ik hierachter en vond het meer dan de moeite waard om te delen.

Keep on running in a dixie free world.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Voor mij geen dixie meer onderweg Plaats een reactie

  1. Blij dat het hielp voor jou.

    Let wel dat je eerst naar je huisarts bent gegaan voordat je een huisremedie probeerde. Andersom zou ik zeker niet aanraden. Voortdurende onzindelijkheid onder het sporten is niet normaal en lijkt me reden genoeg om er naar te laten kijken, bijvoorbeeld door een huisarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: