Spring naar inhoud

Geen tijd, ga koken!!

Ik schreef er al eerder over, sporten en eten gaat niet altijd goed samen. Ik hoor dat van veel mensen en ervaar dat zelf ook nog al eens. Al heb ik geluk, in mijn thuissituatie is er elke dag iemand op tijd thuis om op tijd te kunnen koken. Toch komt het bij ons ook niet altijd uit om uitgebreid in de keuken te staan, dus toen de vraag kwam of ik mee wilde doen aan de Kook5daagse zei ik meteen “ja graag”! Dus op zaterdag maakte ik mijn wekelijkse rondje richting de markt om mijn verse spullen te halen. Alleen had ik er nu beter over nagedacht.

Vers van de markt - rocker tot runner

Het idee hierachter is dat je op zondag uitgebreid de keuken in gaat om voor 5 dagen je eten zo ver mogelijk voor te bereiden. Klinkt goed op zondag tijd investeren om meer tijd over te houden. Gisteren was het zover en ging ik los met hakken, blancheren en proportioneren. Elke week haal ik mijn verse groenten en fruit op de markt en kom met 3 tassen vol thuis, door de week heen zie ik dan wel wat ik ervan maak. Nu was het anders en had ik al een compleet menu samengesteld. Dus met dat menu ging ik aan de gang. Alle groenten werden gesneden en gehakt, mijn snijmes maakte overuren. De Pastasaus heb ik al gemaakt en de rijst al gekookt. Verder heb niets gekookt maar al wel geblancheerd zodat de uiteindelijke kooktijd verkort wordt. Na alle voorbereidingen gingen ingrediënten voor 5 dagen in goede vershoudbakjes, lucht en waterdicht en van hele degelijke kwaliteit. Omdat ik niet van schrijven met de hand hou had ik gekleurde stickertjes gekocht en alles wat bij elkaar hoort gelabeld. Zo kan ik aan de kleur zien welke bakjes bij elkaar horen. Een aantal bakjes gaan de vriezer in de rest staat in de koelkast. Mijn jongste zoon Milo is een lastige eter, hij eet genoeg maar niet gevarieerd. Meestal kook ik twee verschillende menu’s zodat Milo zijn standaard gekookte aardappels krijgt. Ook deze heb ik allemaal al geschild en gewassen in de bakjes liggen, zijn favoriete broccoli ligt ernaast luchtdicht afgesloten.

Koelkast -rocker tot runner

Mijn gerechten staan op de site van de Kook5daagse daar kun je ze nalezen en misschien wil je ze zelf ook gaan maken. Op de site staan nog meer te gekke bloggers met hun recepten.Wie niet op de site staat maar wat wel een van mijn favoriete bloggers is, dat is Webkim. Kim en ik hebben een soort rare maar ubercoole webklik met elkaar. Check haar site voor geestige verhalen en dagelijkse avonturen.

Nu ga ik even rennen, ik heb namelijk tijd over vandaag. Mijn eten is in een paar minuten klaar!

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Geen tijd, ga koken!! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: