Spring naar inhoud

Hoe overleef ik de drukke week

Jullie hebben hier al kunnen lezen dat ik mee ging doen aan de kook5daagse. De avond na de kook5daagse zaten we thuis aan tafel en tijdens het avondeten keek ik nog eens even terug. Vandaag had ik weer “ouderwets” lang in de keuken gestaan. We hadden geen ingewikkeld menu vanavond maar toch, het aardappels schillen (die koken en bakken), broccoli schoonmaken en snijden, vlees snijden en bakken was vorige week al voor een groot gedeelte gebeurd.

IMG_4914

De kook5daagse zit er op en door de superhandige bakjes die ik daarvoor gebruikte bleven alle ingrediënten lekker lang vers. Aan het eind van de week was de koelkast ook leeg en bleef er niet zoveel over als gewoonlijk. Normaal gesproken haal ik op zaterdag een paar tassen vol met groenten en fruit en kijk in de week erna wat ik er van bak zeg maar. Dan houd je wel eens wat over. Tijdens de kook5daagse had ik er van te voren goed over nagedacht en voor elke dag een menu voorbereid. Het fijne was dat we gewoon dagen gewisseld hebben als we daar zin in hadden, het stond immers toch al klaar. Een planning is niet heilig dus kwam het voor dat ik op vrijdag uit ging eten en op zaterdag ook niet thuis at. De kook5daagse werd verlengd en op zondag, dus 7 dagen na de start stond het laatste recept op tafel. Rijst met curry en sperziebonen, een week eerder had ik de paprika al klein gesneden en in een bakje gestopt. Ik was benieuwd hoe deze het gehouden had en echt waar, als of het vers was. Nog steeds knapperig en heerlijk van smaak. De kipfilet kwam gesneden in blokjes uit het bakje wat in de vriezer had gestaan. Weer een goede maaltijd die snel op tafel stond.

Was alles geslaagd met de kook5daagse? Nee wat echt geen aanrader is, de knoflooktenen al snijden en in een bakje in de koelkast plaatsen. Ik denk dat er gas vorming ontstaat waardoor de lucht zich naar buiten perst. De geur in de koelkast was in ieder geval niet te harden. Wat een meer dan groot succes was, de pasta saus. Die maak ik zelf op gevoel en deze versie met venkel tijm worsten er door was en zijn geheel luchtdicht afgesloten in de koelkast bewaard. De smaken waren nog meer bij elkaar gekomen en het was heerlijk.

Ga ik het elke week doen het food preppin? Nee niet voor een hele week maar wel voor een paar dagen en als ik weet dat er een drukke week aan komt dan ga ik het zeker toepassen. Als ik alleen zou wonen zou ik het denk ik zeker doen en dan veel invriezen, een vriezer vol met heel veel verschillende basis spullen om elke dag iets goeds op tafel te zetten in een korte tijd.

Uiteindelijk sta je op zondag best wel even in de keuken maar je krijgt er doordeweeks echt veel tijd voor terug, kun je lekker bijvoorbeeld gaan hardlopen. Ik ga in ieder geval zeker de komende tijd als ik pasta maak extra saus maken en die gaat de vriezer in. Komend weekend begint mijn schema voor de marathon en dan zal er vast wel extra eten in gaan vermoed ik zo.

De drukke week werd iets minder druk door de goede voorbereiding.

Keep on prepping in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Hoe overleef ik de drukke week Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: