Spring naar inhoud

Review, Asics Motion Muscle Support

Sinds kort mag ik vrolijk rond rennen in de Motion Muscle Support tight en top van Asics en het is tijd dat ik daar eens wat over vertel. Een tijdje geleden alweer werd de set bezorgd en wat meteen opvalt is de goede mooie verpakking. Buiten dat een nog meer opvallend detail, de maatvoering. Ik ben niet zo heel groot. Meestal heb ik van alle merken een maatje S, met deze compressie kleding kun je rustig een maat groter bestellen. Als ik een maatje S aan getrokken zou hebben was ik er waarschijnlijk nooit meer uitgekomen.

asics van rocker tot runner

Bij het aantrekken voel je de verschillen met een normale tight en shirt meteen. Laat ik beginnen bij de tight, deze heeft compressie stukken op verschillende plaatsen. Deze zorgen ervoor dat je sneller hersteld en meer ondersteuning hebt tijdens het lopen. Hij zit erg prettig en je hebt totaal geen hinder van de compressie, alleen op de heup voelt het wat strakker dan een “gewone” tightAsics heeft een oog voor detail en hele mooie subtiele verfraaiingen aangebracht. In de praktijk merk je dat de tight iets meer naar je toe groeit waardoor het strakke gevoel op de heup totaal niet meer opvalt. De compressie banen op de broek zorgen er ook voor dat hij je houding wat hersteld als je vermoeid raakt, ik merk meestal aan mijn houding dat ik wat “inzak” de banen lijken dat echt tegen te gaan. Goed doordacht door Asics!

asics muscle tight

Het Green Gecko compressie shirt is even iets anders. Mijn kast ligt vol met loszittende shirts, dus dit is even wennen. Het shirt aantrekken vergt even wat handigheid om het goed om je lichaam te krijgen. Maar als dit goed zit dan zit het ook echt goed. Ik had nooit gedacht dat je zo weinig shirt voelde als het zo strak zit, het is echt een tweede huid. Dat kan een nadeel zijn, als je jezelf niet helemaal comfortabel voelt met je lichaam dan is dit shirt best een grens waar je door heen moet. Je ziet alles, als je een buikje hebt dan wordt dat extra goed benadrukt. Voordeel je gaat weer harder werken aan je sixpack waarschijnlijk. De panelen in het shirt zorgen net als in de broek voor een corrigerende houding dat voel je en merk je als je gaat rennen. Bij mij kroop het shirt iets omhoog in mijn rug, na het een paar keer goed omlaag te trekken was dit overigens opgelost. Je zou het shirt ook in je broek kunnen stoppen natuurlijk, maar dat is ook net wat je fijn vind. Een ding waar ik echt even letterlijk en figuurlijk mee worstelde en dat is het shirt uittrekken. De eerste keer voelde ik me houdini, het lukte gewoon niet. Ik zat gevangen in het shirt en moest hulp inroepen, nu gaat het al beter in een minuut ben ik ontsnapt. Even wennen dus.

asics muscle shirt

Al met al, Asics heeft een super fijne set op de markt gebracht en doet wat ze zeggen. Compressie en ondersteuning. Neem daarbij de afwerking zoals je die gewend bent van ze en je weet dat je iets goed in handen hebt. Aandachtspunt is de maatvoering, je kunt het beste de set even passen in de winkel. Het strakke shirt moest ik even aan wennen, maar dat komt omdat ik losse shirts gewend ben. Het strakke geeft je wel echt een goed gevoel en als Asics een bijpassende cape op de markt zou brengen zou je gewoon als superheld over straat kunnen. Strak in het pak, Asicsmen komt je rennend redden.

Keep on running in a free world!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Review, Asics Motion Muscle Support Plaats een reactie

 1. Ik loop zelf het liefst met een thermoshirt onder mijn gewone losse shirt. Bij zomerdag voert het de warmte goed af en bij kouder weer isoleert het. Dat zit ook superstrak, geen compressie, maar loopt heerlijk vergeleken met een los fluddershirt!

  Nadeel is inderdaad het buikje wat extra goed zichtbaar wordt :p, goed excuus om daar extra aandacht aan te besteden 😉

 2. Nuttige review. Toch heb ik een kanttekening, als dat in orde is (zoniet, negeer dan wat hierna is geschreven; het is allemaal dik in orde wat mij betreft, terwijl ik ook besef dat inzichten en wat lezers kunnen accepteren als “vaststaande feiten” nogal anders kunnen zijn dan wat ik zelf als zodanig heb geaccepteerd).

  Een sixpack is eigenlijk niet iets waarnaar je wilt streven. Als je maar weinig weegt, kun je eventueel niet meer zo goed presteren tijdens het hardlopen als met net even wat meer kilo’s aan je lijf (zie: “Effect of weight loss on speed” http://www.runningforfitness.org/faq/we ). Verder kun je zelf het vetgehalte van je lichaam schatten door in de spiegel te kijken. Lees dit artikel nauwkeurig door; er is namelijk een groot verschil hoe het vetgehalte kan worden geschat op basis van lichaamsvorm tussen mannen en vrouwen, http://www.freedieting.com/body_fat_gain.htm

  Nogmaals, bedankt en veel leesplezier.

  • Hi rene, dank voor je aanvulling. Een sixpack is ook niet echt iets waar ik heel erg naar streef. Ik kijk alleen terug naar mijn verleden waar ik van het drummen echt wel wat buikspieren had, nu zijn die als sneeuw voor de zon verdwenen. In zo’n shirt zie je dat heel goed. Als je daar last van zou hebben in de zin dat je het niet mooi vind dan is dat al reden genoeg om er iets aan te doen. Ik zelf heb vrede met hoe ik eruit zie, maar niet iedereen zal dat hetzelfde ervaren.

 3. Laat ik nou net vorige week die broek gekocht hebben! Ik kende het compressieverhaal erachter wel en merkte met passen ook dat ik zeker geen kleinere maat moest nemen, want alles zit keurig strak ingesnoerd.
  Op dit moment is het te warm om hem uit te testen, maar ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: