Spring naar inhoud

jaaaaa, ik rende eindelijk in de vroege ochtend

De kop hierboven is misschien wat blij maar dat komt omdat dat in de ochtend rennen zo niet mijn ding is. Afgelopen zondag is het dan wel gelukt en het was nog fijn ook!!

Wakker van rocker tot runner

Afgelopen weekeinde begon volgens mijn schema de marathon training en afgelopen weekeinde was volgepland met nog heel veel andere leuke dingen. Op zaterdag onder andere mijn wekelijkse rondje richting de markt om tassen vol met groenten en fruit te halen. Ook had ik nog een heel erg leuk gesprek met Anouk Bakker a.k.a. the Running Ninja. Op zondag stond de Efteling op het programma en ik wilde lopen. Zaterdag was rustdag dus daar wilde ik niet rennen, maar had al wel aangekondigd als ik morgen vroeg “vroeg” wakker ben ga ik rennen. Mijn hardloopkleren had ik beneden al klaar gelegd zodat ik daar alleen maar in hoefde te springen. Zondagochtend om half zes werd ik spontaan wakker, dat is niet zo’n rare tijd meestal moet ik dan naar de wc en kruip weer in bed. Zo niet deze keer, ik was wakker en dacht oké nu moet ik dus uit bed en gaan rennen. Ik was wat wakker aan het worden en hoorde de buurman thuiskomen, die werkt in de horeca en kwam thuis van zijn werk. Ik lag wat te draaien in mijn bed en begon in gedachten tegen mijzelf te praten. Ik had namelijk al heel vaak gedacht om in de ochtend te rennen en nog nooit was het ervan gekomen. Kom op Mari, wie wil hier nu een marathon lopen!! Als je dat wil moet je ook wat discipline hebben, hop eruit en rennen!! Na 10 minuten gedraai werd mijn vrouw wakker en zei tegen me, wat doe je allemaal. Overtuigd zei ik “ik ga lopen”, ze keek op de klok en zei “doe eens even normaal het is half 6”. Toen besefte ik dat ze gelijk had we zouden pas om 10 uur naar de efteling gaan en ik had tijd genoeg. In mijn hoofd wilde ik vroeg rennen maar zo vroeg was echt niet nodig. Ik sloot mijn ogen om ze om 7 uur pas weer open te doen.

Om 7 uur ging ik zachtjes uit bed, trok mijn ren kleren aan en rende een heerlijke 10 kilometer op een veel sneller tempo dan gedacht zo vroeg in de ochtend. Ruim op tijd terug om te douchen en richting de Efteling te gaan.

ochtend

Ik rende in de ochtend en het was veel fijner dan gedacht!! Tatatataaa tata tatadaaaa.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

25 gedachten over “jaaaaa, ik rende eindelijk in de vroege ochtend Plaats een reactie

 1. Goed Mari!! Ik vind al tijden ’s ochtends vroeg rennen het lekkerste wat er is. Frisse lucht, weinig verkeer (in het weekend) en je rent altijd sneller op dezelfde hartslag dan ’s middags. Enige nadeel is het opstaan… Maar eerlijk gezegd is ’s avonds van de bank opstaan ook wel eens lastig…

 2. Ik vind het echt heerlijk om zondagochtend te gaan hardlopen. Het liefst dan ook nog met een lege maag zodat ik geen last van krampen en steken krijg. Zolang ik de 10km niet haal levert het ook geen problemen op. Leuk om lezen dat het vroege lopen je bevalt 🙂 en je hebt ook nog de hele dag voor je.

 3. Goed bezig!
  Ik las ook in allerlei blogs over ’s ochtends hardlopen. Heb dat maandag dan ook voor het eerst gedaan. Net als jij was ik 7uur aan het lopen (wel een kortere afstand btw). Voelde lekker en wat stram tegelijkertijd. Ben dus nog niet helemaal overtuigd.

  • Mooie tijd, doordeweeks lukt me dat met het oog op de planning echt niet. Om kwart voor zeven begint bij ons de dag, iedereen ontbijten, naar school en werk. Dan zou ik echt om half 6 weg moeten om te rennen. Dat vind ik (nu nog) te vroeg. Dankjewel voor je berichtje Bert, Leuk!!

 4. ik vond vorig jaar vroeg in de ochtend lopen, met een mooie zonsopkomst heerlijk…. maar er is iets veranderd in mijn lijf. Mijn lijf protesteert sochtends, heb een veel hogere hartslag enz…. dus tja… zo lang het niet hoeft… doe ik het even niet ;-).

 5. Wat goed!! Ik neem het mij ook elke keer voor maar kies elke keer weer voor mijn bedje, daarbij krijg ik als ik vroeg opsta, dan zo rond 16.00 een enorme dip. Maar wat lijkt mij het fijn als je dat kan want dan heb je ineens meer tijd en dat is inderdaad met een gezin een welkom iets. Weet je wat ik ga het gewoon weer proberen:)

 6. Hahaha: “Doe eens even normaal het is half 6!″
  Maar wel knap van je! Ik stond vanmorgen ook om 7 uur naast m’n bed voor een kort rondje, moest pas om half 10 bij een klant zijn. Wel lekker als het lukt, maar de stap uit bed blijf ik toch het moeilijkst vinden.

 7. Wat leuk om dit te lezen.
  Sinds kort loop ik ook één dag in de week in de vroege ochtend. Mijn wekker gaat dan kwart voor 6 en om 6 uur sta ik buiten. Nooit verwacht dat ik het zo fijn zou vinden. Mijn vriend zei de eerste keer: Ben je gek of zo?? haha.

 8. Hoi Mari,

  Ik zit ook te denken om af en toe in de ochtenden te gaan rennen. Door de week komt het er vaak niet van s’avonds .
  Ik vroeg mij af. Eet je eerst iets voordat je op pad gaat of ga je met een lege maag op pad?

  gr,
  Frank

  • Hi Frank, thanks voor je berichtje. Nee ik eet niks anders ben ik gewoon weer een half uur verder, slokje water en gaan. Ik dacht de eerste keer dat ik dan echt honger zou krijgen maar het viel wel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: