Spring naar inhoud

Op weg naar de ruim 42 kilometer, week 3

Afgelopen week was de derde week van mijn trainingsschema richting de Amsterdam Marathon. Deze week liep anders dan gepland maar uiteindelijk wel echt leuk!

rocker_tot_runner_empel
In mijn speurtocht naar het juiste schema ben ik uiteindelijk bij My Asics terecht gekomen en hier is een schema uitgerold wat voor mij inhoud dat ik 3 keer in de week ga rennen. Dat was iets wat ik wilde, 3 keer deed ik al en wilde niet nog meer weg zijn van huis. Mijn doel voor mijn eerste marathon is hem verstandig uitlopen en dat moet kunnen met 3 keer in de week.

Maar goed afgelopen week was week 3 en ging als volgt. Op Dinsdag, vrijdag en zondag was er een training gepland. Nu had ik deze week ook twee hardloopevenementen gepland en dat was prima te combineren. Op dinsdag moest ik volgens schema 9 kilometer lopen op een tempo tussen de 5:19 en 5:01 minuten per kilometer. Die dag was ook de Jeroen Bosch Loop een evenement georganiseerd dicht bij mijn huis en voor het eerst kon ik daar aan meedoen. Het deelnemersaantal lag rond de 600 en dat is leuk. We waren met veel bekenden aanwezig en stonden rond 19:00 uur gezellig te kletsen over dat het eten nog moest zakken, hoeveel kilometer ga jij eigenlijk lopen en wat nog meer voor slechtte grappen. Een dinsdag avond is natuurlijk best een rare avond om een wedstrijdje te lopen maar we hadden er zin in. Om 19:15 ging de 5 kilometer van start en 5 minuten later de 10 Kilometer. Ontspannen gingen we weg en liepen we nog steeds te kletsen, uiteindelijk ben ik met een groepje van 3 weg gegaan en zijn op een stevig tempo blijven rennen. Nog steeds kletsend (al werd dat minder naarmate de 10 kilometer voorbij gingen), de laatste kilometers werden zwaar maar met een eindtijd van 46:01 had ik ook meteen een PR te pakken. Daar kwam ik de dag erna pas achter omdat ik er zo niet mee bezig was tijdens het rennen. Na een aantal biertjes weer naar huis gegaan en zat de “training” erop.

rocker tot runner schema
De dagen daarna waren meteen een stuk minder, geveld door een niersteen 3 dagen in bed gelegen waardoor mijn vrijdag training kwam te vervallen.

Zaterdag ging het weer redelijk en op zondag wilde ik dan wel de geplande 18 kilometer gaan rennen. Die zondag was er voor het eerst de Omloop van Empel, een nieuw hardloop evenement even verder op. Georganiseerd door onder andere Stefan Edwards waar ik al weer een paar jaar goed contact mee heb, dat contact is door het hardlopen ontstaan en dat is ook de reden dat ik daar wilde lopen. De afstand die ik daar zou doen was 10 kilometer dus ik had besloten erheen te rennen, de wedstrijd te doen en dan weer naar huis rennen. Zo gezegd zo gedaan.

Op zondag eerst op de verjaardag geweest van mijn buurjongetje en net iets te laat omgekleed zodat ik alsnog te hard ging rennen richting Empel. Het was erg warm en dat merkte ik pas toen ik in Empel mijn eerste tussenstop maakte om mijn wedstrijdnummer op te spelden. Ik had afgesproken om samen met Iris te rennen, Iris loopt bij de junkies en loopt wat minder hard dan ik. Dat wilde ik ook, minder hard en dan vind ik het fijn om met iemand te lopen en 10 Kilometer lang vol te kletsen. Het evenement was super goed georganiseerd inclusief een countdown muziekje wat de spanning opvoerde, 3 drankposten met sponzen flesjes water en alles wat erbij hoort. Klasse gedaan organisatie!! Zowel op de 5 als de 10 Kilometer waren bij de dames de Junkie meiden als eerste binnen, tegen Kim die op de 10 voor een PR zou gaan had ik al gezegd nou dan haal maar vast bier. Iris en ik kwamen net over de finish (52:46) en kim kwam meteen met bier aanzetten, lekker hoor.

Het tweede glas wijselijk afgeslagen en nog voor de prijsuitreiking had ik mijn rugzak weer om en begon aan mijn terugreis, een andere route voor de afwisseling. Bij 18 kilometer (het totaal tot nu toe) werd het zwaar maar ik was nog niet thuis, even doorzetten en ik stopte mijn Polar op 21,6 kilometer deze dag. Week 3 zit erop en het gaat meer dan prima maar deze afstanden heb ik allemaal al eens gelopen, benieuwd wat er komen gaat.

Week 4 wordt ook weer spannend al is het alleen al omdat ik dinsdag in Amsterdam ga rennen, dit wordt bijzonder maar dat lezen jullie nog wel.

Keep on Running in a free world!

p.s volg je me al op Facebook voor alle updates?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

11 gedachten over “Op weg naar de ruim 42 kilometer, week 3 Plaats een reactie

  1. Maak aanstaande weekeinde je borst (of liever, je hoofd) maar nat. Ze verwachten vrijdag en zaterdag temperaturen rond de dertig graden. Dat wordt dan vroeg je bed uit, want overslaan kan niet, met een marathon in het vooruitzicht en 3 trainingen per week.

      • Je blog lezende kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Ik ben in elk geval blij dat je een plan hebt waar je mee overweg kunt. Vergeet niet om na de marathon te evalueren hoe dat plan bevallen is, zodat je de volgende keer nog beter voorbereid bent. De meeste tijd wordt aan de voorbereiding besteed en daar is het waar je de basis legt voor het resultaat van je marathon. Succes!

  2. Ik heb vorig jaar ook My Asics gebruikt ter voorbereiding op de Berlijn Marathon, prima schema dat je behoedt voor over-training en zit een goeie opbouw in. Succes deze week met het warme weer en je trainingsschema 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: