Spring naar inhoud

Kleur bekennen tijdens het rennen

Heeft u die ook in een andere kleur misschien? Deze vraag hoort de winkelier van de hardloopzaak steeds vaker. De tijd dat hardlopers alleen maar zeiden “het maakt niet uit hoe die schoen eruit ziet als hij maar goed loopt” ligt voor een groot deel achter ons denk ik.

color rocker tot runner

Tenminste als ik zie wat alle merken op de markt brengen, goede schoenen maar dan opeens wel cool om te zien. Brooks komt met de Brooks Aurora collectie, die er uitzien als een snoepjeswinkel in het zonlicht. Nike komt met de Photosynthesis waarmee je overal opvalt behalve in een zomerse bloemenweide. New Balance probeert al het hele jaar door allerlei Fluor kleurtjes uit zoals op de Rotterdam Marathon Fresh foam Zante en als laatste voorbeeld komt Asics met de Jekyll and Hyde Collectie, fris gekleurde schoenen die in de donkere avond een andere gedaante aannemen.

Ik ben er gevoelig voor en heb graag goede maar ook mooie (blijft een kwestie van smaak uiteraard) schoenen aan mijn voeten. In het verleden waren schoenen en kleding saai, gelukkig komt daar verandering in. Ik snap het ook wel want veel mensen die beginnen met hardlopen stellen hun prioriteiten pas bij als ze al een hele tijd bezig zijn. In het begin lopen de meeste mensen toch naar het schoenenrek en pakken ze de schoen die het er het mooiste ziet uit. Vaak als mensen langer lopen willen ze echt voor de “beste” schoen gaan. Alle merken zijn zich hier bewust van en willen nu de “beste” schoen er ook het mooiste uit laten zien. Ook met de kleding gaar het dezelfde kant op, al zie ik echt nog teveel Playmobil wegwerkers kleurtjes terugkomen in de shirts maar ach je kunt niet alles hebben.

Ik weet dat er heel veel lopers zijn die het een worst zal wezen wat voor kleur ze aan hun voeten hebben als het maar functioneel is. Wat heeft jouw voorkeur?

Keep on running in a colorful world.

 

P.s. like je mijn pagina al op Facebook?

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Kleur bekennen tijdens het rennen Plaats een reactie

  1. Doordat er steeds meer mensen hardlopen, verdienen de merken goed aan ons. Hun markt groeit en wij hebben er voordeel van om uit zoveel verschillende kleuren en printjes te kiezen! Voor mij werkt het motiverend. Ik word er erg blij van!

  2. Gevoelig voor kleur ben ik wel, maar niet wat hardloopschoenen betreft. Ik blijf bij mijn vertrouwde merk: Saucony. En telkens de opvolger van hetzelfde type. Wat broeken en shirts betreft…. tja, dat is natuurlijk weer een ander verhaal! 🙂

  3. Ik heb één “hoofdpaar”, dat me aangemeten is. Daar loop ik het meest op. Die serie is er nu al in 4 kleuren (in de US zijn er 5 of 6), alleen bij onze hardloopwinkel hebben ze natuurlijk maar één kleurtje van die vier.
    Deze keer was het blauw, maar helaas is het vaak roze en als ik ergens niet van houd is het roze! Waarom moeten alle damesschoenen zo nodig roze zijn of alsnog een roze accentje hebben?
    Je snapt vast wel dat mijn andere schoenen vooral op kleur uitgezocht worden…

  4. Toen de verkoper aan kwam met knal paarse met roze schoenen moest ik toch wel even slikken. Die waren wel erg opvallend. En toen ik begon met hardlopen moest het vooral niet opvallend zijn… Maar nu zou ik niets liever willen dan felle en mooie kleuren aan mijn lijf als ik een rondje aan het rennen ben. Mijn volgende paar schoenen zal dan ook zeker in kleur aan mijn voeten verschijnen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: