Spring naar inhoud

Week 6 uit mijn marathonschema in beeld

Week 6 zit er op, het was een week waar zowel het weer als ik alle kanten op ging. Ik loop mijn schema nog steeds volgens planning en gelukkig nergens last van, toch zat er vrijdag een klein addertje onder het gras, maar eerst de beelden in willekeurige volgorde.

Zowel op maandag en dinsdag heb ik deze week niet gelopen. Op maandag zoals elke dag gewoon aan het werk en ‘s-avonds kon ik lekker kruiden uit eigen tuin gebruiken voor het avondeten, heerlijk. Op dinsdag is de start gemaakt met de beestenboel tegen ons nieuwe behang in de woonkamer, er gaan nog veel beestenkoppen volgen. De gele neushoorn is overigens van Assembli, en ze hebben nog veel meer soorten in het assortiment. Je koopt een vel karton in een coole verpakking en gaat zelf aan de slag om hem te maken, ik hou ervan. Dinsdag keek ik ook nog even naar wat er over is van mijn Toy Story verzameling, dit was ooit veel en veel meer. De tattoo op mijn arm heeft alles hier mee te maken al staat hij nog voor veel meer dingen, kom ik nog wel eens op terug.

Op woensdag combineer ik mijn training altijd met de Running Junkies en deze avond hadden we een record aantal mensen, 35 in totaal. Ik geniet er elke woensdag zo enorm van. We lopen meestal een kilometer of 10, wat helemaal overeen komt met mijn schema. Keertje mee rennen, dat kan! Zowel in Amsterdam als in Den Bosch kun je gewoon aansluiten, zoek de Junkies op via Facebook. Op donderdag weer een rustdag en maakte voor de Facebook pagina van loopmaatjes een foto van mijn hardloopschoenen. Vrijdag was bedoeld voor een 9 kilometer training op een tempo tussen de 5:00 en 5:18 min per kilometer. Het liep anders en kreeg die dag geen leuk bericht over de gezondheid van een goede vriend van me, ik kon me niet er toe zetten om te lopen volgens het schema en gaf het na 6,7 kilometer op. Het hakte erin en hardlopen was even totaal niet belangrijk, vaak kan ik dingen van me aflopen maar vandaag lukte het niet. Zaterdag uitgeslapen en uiteindelijk een fijne dag gehad op het Foodtruck Festival Trek wat in Den Bosch was, Goede vibe daar zeg!

Zondag ochtend liep ik geheel volgens schema 18 kilometer op een comfortabel tempo van 5:44 per kilometer, heerlijk vond ik het en had zo nog wel wat meer kilometers kunnen maken.
Dit was week 6 uit mijn marathon voorbereiding, ben jij nog ergens voor aan het trainen?

 

P.s. Like je mijn pagina al op Facebook, krijg je alle hardloopnieuwtjes meteen mee.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Week 6 uit mijn marathonschema in beeld Plaats een reactie

  1. Hoi Mari, mijn volgende doel is de Marathon van Eindhoven en onderweg neem ik de Halve van Haarlem als tussendoel mee. Ik schrijf om de paar weken voor mijn Blog en daar kun je ook vinden wat ik voor 2016 in gedachten heb. En natuurlijk ook te vinden in mijn STRAVA profiel :-)… Succes met de komende trainingsweken en blijf schrijven!

  2. Hey Mari, wat erg van die vriend; sterkte voor hem en jou. Ik ben net terug van vakantie en lees nu ff al je blogs die ik gemist heb, vanmiddag schrijf ik mijn nieuwe (hoop ik als de tijd t toelaat). In ieder geval zit mijn eerste marathon trainingsweek erop. Succes en ik hoop een keer met jullie mee te rennen in den bosch! ciao!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: