Spring naar inhoud

Het “hardloophoofd” tijdens 18 kilometer

Zondagochtend en ik ben klaar voor een duurloop van 18 kilometer, daar ga ik. Zo daar gaan we de deur uit, ik zeg we omdat het onderweg soms wel lijkt of we met zijn tweeën zijn. Mari en ik zeg maar, hele gesprekken hebben we samen.

rocker tot runner hardloophoofd

De eerste kilometers, zo het begin is gemaakt de eerste kilometer zit er op. Valt toch altijd tegen, je spieren nog niet warm. Owh al weer twee kilometer, damn ik had een flesje water klaargezet. Vergeten. Zal ik omkeren en het halen, nee joh je bent al te ver op je route. Daar is de benzinepomp waar ik elke dag langs fiets, zal ik daar een flesje water vragen en zeggen dat ik het maandag wel kom betalen als ik ga werken. Ja joh ze zien je al aankomen, waarom zouden ze dat doen. Nee ik loop door als ik dorst krijg dan stuur ik wel een berichtje naar Stefan Edwards, die woont in het dorp waar ik straks doorheen loop. Ja en die zit zo vroeg in de ochtend te wachten op een berichtje van jou.

He het regent niet meer, jasje uit,veel te warm. Waar laat ik dat, nou inpakken in dat handige hoesje wat erbij zit en aan je SPIbelt hangen. Ja goed plan, dat doe ik. Hee dat werk niet, het bungelt heen en weer van BENG BENG BENG. Ik hou het wel vast het is maar een klein pakje, maar goed dat ik mijn flesje water ben vergeten anders moest ik dat ook nog vasthouden. Damn mijn water vergeten, hoe kan ik dat nou doen. Daar is de brug van Hedel, daar kun je mooie foto’s maken. Ja maar je moet er niet overheen, je moet hier rechts. Kijk daar rent nog iemand, nu niet versnellen uit automatisme maar je eigen tempo (duurloop) blijven lopen.

Kolere wat een hoop konijnen hier, niet te tellen. Niet vergeten de hamster te verschonen vandaag, oh dat heb ik gisteren al gedaan. Wat is het hier mooi langs die dijk, hoeveel kilometers heb ik er eigenlijk opzitten. Ahh nu haalt die renner mij in, het kost hem moeite.. Nee niet versnellen, gewoon lekker blijven lopen. Hoe loop ik eigenlijk, ehm 5:43 p km prima dus. Zes kilometer, op één derde, het gaat lekker. Dat jasje in mijn hand is niet ideaal, nou ja boeien gewoon lopen. Konijn, nog een konijn, konijn, honger. Ja tijd voor dat gelletje wat ik dan wel had meegenomen, vies zijn die dingen toch. Loop ik met die lege verpakking, over een halve kilometer is er een cafe, staat vast wel een prullenbak. Wat een hoop wielrenners hier, fiets eens links man, owh ja de lopers rennen hier links en rechts dus die wielrenners moeten soms wat op en neer. Prullenbak, raak.

Bij het volgende bruggetje moet ik links en dan loop ik op een stuk waar ik nog nooit ben geweest, goedemorgen mijnheer met lelijke hond. Hupsakee tien kilometer al weer. Nog een heel stuk over de dijk langs Empel en dan langs het nieuwe Maximakanaal heel lang rechtdoor. Dat jasje stop ik een mijn short aan de achterkant, is een two in one short dus blijft wel zitten. Lekker zo een dikke bobbel op je kont. Konijn, konijn. Is daar de sluis al, nee het is een bocht, nog nooit hier geweest helemaal nieuw. Ja sluis, nu rechts af toch, ja rechtsaf. Nu is het heel lang rechtdoor langs het kanaal. Wat is het hier al groen aan het worden, aan de overkant loopt een meisje te rennen. Niet versnellen, nee maar ik ga net iets sneller. Weinig boten hier op zondag ochtend. Konijn, ik moet plassen denk ik zelfs zonder drinken. Een marathon kan ik dat zonder plassen, zonde om dan te stoppen. Dinsdag moet ik naar de Tandarts. Zal ik hier bij die boom, nee je mag pas als je er achttien kilometer op hebt zitten. Konijn hop hop. Ik lust wel een worstenbroodje, ik ga lekker zeg. Ik denk dat ik gewoon nu 42 kilometer kan rennen, jup runnershigh. Is zo weer over, poehee best ver achttien kilometer, hop konijn. Plassen moet ik, nog vier kilometer. Zie ik daar het punt al waar ik naar rechts moet, zal ik nu dan even plassen, nee je mag nog niet.

Ahh een marathon dat is pas echt ver, nou dit ook wel. Dat ik dit kan hé, wie had dat ooit gedacht. Nu moet ik echt, nee je gaat niet. Ja hier mag ik naar rechts. Hee hoelang ziet die kringloop winkel hier al, zal ik daar tegen aan plassen. Nog drie kilometer, gek ik heb helemaal geen dorst maar vergeten van drinken was niet handig. Die hitzone cd’s op mijn telefoon zijn niet allemaal een succes, wat een bagger muziek sommige nummers. Nog even Thyphoon aan zetten, lekkere beats in dit nummer zeg, loop ik nu half te dansen. Liefste zingt Thyphoon. Oh die live versie bij Giel was echt te gek. Nog één kilometer, ik ben er bijna ik ben er bijnaaaaah. En stop de klok, wat een heerlijk rondje, wanneer mag ik weer. Ik denk dat ik een konijn wil.

Keep on Running in a Free World.

Ps. Like je mijn Facebook pagina al met Running nieuwtjes.

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

20 gedachten over “Het “hardloophoofd” tijdens 18 kilometer Plaats een reactie

  1. haha… Dat is herkenbaar. Overigens niet over zo’n lange afstand…. Ik ben pas bij 5km met uitschieters naar 7.5. Maar ook dan maken je hersens soms hele rare sprongen. Misschien moet ik die sprongen ook eens op papier zetten 🙂

  2. Heel grappig en ‘zoals het is’ geschreven! Af en toe gegrinnikt. Ik betrap me er zelf soms op dat ik ook echt praat tegen mezelf… Lig daarna ook in een deuk 😝 als ik het me eenmaal besef.

  3. Heel herkenbaar… ik heb heel veel moeite met mezelf in bedwang te houden als ik een andere loper zie. Op de een of andere manier blijf ik toch versnellen 🙂

    Leuk om in je hoofd te kijken 😉

  4. Ik lees deze blog nu pas, maar hoe herkenbaar is dit! Ik ben pas dit jaar begonnen met hardlopen, maar tijdens lange duurlopen in training voor m’n halve marathon gaat het er in mijn hoofd net zo aan toe. En als ik ’s ochtends vroeg loop, heb ik echt al een paar keer hardop lopen praten in mezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: