Spring naar inhoud

Schoenentest: Asics Nimbus 17 Dam tot Dam

Jullie hebben ze al voorbij zien komen de Asics Nimbus 17, maar hoe bevallen ze nu ik ze inmiddels een maand heb gebruikt.

Rocker tot runners Nimbus 17

De Nimbus is al jaren een van de paradepaardjes van Asics. Ik zelf liep al eerder op de Nimbus 15, ook de Dam tot Dam editie. Die Nimbus 15 had ik twee jaar geleden aangeschaft omdat ik hele goede schoenen wilde en ik vond het speciale van Dam tot Dam ontwerp ook echt cool. De Dam tot Dam heb ik toen niet erop gelopen maar wel vele mooie andere kilometers. Tussen de Nimbus 15 en 17 zit echt wel een groot verschil, je kunt rustig stellen dat het een hele andere schoen is.

De 15 had nog opgestikte verstevigingsstukken en bij de 17 editie is dit er op geprint, het bovenwerk is dus echt totaal veranderd. Dat levert ook op dat de schoen anders valt, in mijn geval komt dat uit dat ik een halve maat kleiner heb dan de vorige editie. Wat meteen opvalt als je de schoen aantrekt is hoe zacht het voetbed is, zacht als je lievelings sloffen maar dan wel stabiel. De Nimbus is een neutrale schoen die bekend staat om zijn comfort en dat is terecht. Zelden tref je een schoen die al deze eigenschappen heeft en toch comfortabel blijft tot op de laatste kilometer.

Asics_Nimbus_17_DtD_mens

Ik heb er nu behoorlijk wat kilometers opgemaakt, variërend van korte loopjes van 5 kilometer tot aan een halve marathon en de Nimbus voelde zich thuis onder mijn voeten. Ook op de lange afstanden die ik liep bleef de schoen stabiel en comfortabel aan voelen. Ik heb met veel mensen gesproken over de zachtheid van de schoen en vooral de wedstrijd lopers vinden dat veel te veel van het goede en willen liever een hardere zool en voetbed. Nu ben ik geen wedstrijdloper maar een recreant en in die groep zal de Nimbus zich het meeste thuis voelen. Wat ik wel heb ervaren is dat de Nimbus een echte verharde weg schoen is, een bospaadje daar wordt de Nimbus niet blij van en voelt dan zwaar. Is het bospad  toevallig nat dan moet je er al helemaal niet zijn met je Nimbus, je glijd gegarandeerd weg in de blubber. Ben je nu aan het trainen voor de Dam tot Dam of een ander mooi evenement en je wil lange comfortable kilometers maken dan zou je de Nimbus eens uit kunnen proberen. De limited editie is natuurlijk voor de Dam tot Dam lopers echt een toffe schoen met alle Nimbus eigenschappen maar dan ook nog eens speciale Dam tot Dam details. Als je de Nimbus ziet als je er licht opschijnt ga je vanzelf glimlachen, de speciale details worden letterlijk en figuurlijk uitgelicht. Alle technische specificaties kan je uiteraard op de website van Asics teruglezen.

Ik ga er dit jaar in ieder geval de Dam tot Dam op lopen, zie ik je daar?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

5 gedachten over “Schoenentest: Asics Nimbus 17 Dam tot Dam Plaats een reactie

  1. Ik krijg mega veel zin in die shoes maar zoals je weet: ik heb helaas schoenen met een correctie nodig…hopelijk gaat Asics die ooit ook in Dam-edities maken… want sinds ik loop, doe ik mee aan de Dam tot Damloop. C u there 😉 (ik sta in het startvak van le champion en ga waarschijnlijk ook weer terugrennen naar Amsterdam als de wegen dat toelaten…. onderdeel van mijn training

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: