Spring naar inhoud

En zo sta je ineens naast Robert Lathouwers, een echte hardloopmachine

Die Loopmachine was Robert Lathouwers, als je hem ziet rennen dan klopt alles.

Ik was een van de gelukkige mensen die afgelopen week een clinic van Robert Lathouwers mocht bijwonen. Ik ken eigenlijk geen namen uit de hardloop top, oké Dapne Schippers daar kan je niet onderuit maar verder ben ik behoorlijk blanco. Op Robert na, die kende ik gewoon van naam en wist wat hij had gedaan. Hoe kende ik Robert, nou niet via een bericht dat hij weer een record had gelopen of iets anders uit de atletiek top. Ik kende hem via een actie die Run2Day in 2012 op had gezet. De actie was “win de Polar RC3 GPs, heb jij genoeg snelheid om Mister X te pakken.Die mister X was uiteindelijk Robert Lathouwers. In verschillende steden werden aanwijzingen gegeven waar Mister X zou starten en dan moest je hem te pakken zien te krijgen. Op Youtube staan verschillende filmpjes van de leuke actie. Run2Day kondigde de actie aan met onderstaande foto.

Run2Day Actie

De actie is nooit in mijn woonplaats gekomen maar ik volgde hem wel en een tijdje later wist ik wie Robert Lathouwers was en heb hem in de gaten gehouden. Afgelopen week was ik en nog een aantal mensen door Asics uitgenodigd en de spotane Rotterdammer deed zijn introverhaal inclusief filmpjes van zijn wedstrijden, de meeste hadden ze nog nooit gezien en geloof me ik zat op het puntje van mijn stoel. Wat een pech heeft Robert gehad in zijn carrière, 4 keer je hamstring scheuren, al je enkelbanden die tijdens een belangrijke wedstrijd finaal afscheuren en dan toch doorlopen. Te veel om op te noemen, maar door alles heen hoor je doorzettingsvermogen en een gezonde portie Rotterdamse eigenwijzigheid, wat mij wel aanstaat.

Na zijn verhaal gingen we het Amsterdamse bos in voor een High Intensity Interval Traning (HIIT), dit is een training die gericht is op snelheid, als je nagaat dat Robert zijn duurloop 6 x 1000 meter is snap je wel dat je met hem geen lange duurloop gaat doen in een training. Eerst was daar de warming up, meteen gericht op snelheid. Wat je ziet als Robert de oegeningen voordoet is de perfectie waarmee hij alles uitvoert, vanaf zijn 5de is hij bezig met atletiek en zijn lichaam is een hardloopmachine geworden, alles klopt en niets is toeval. Een oefening voordoen gaat met zijn woorden, BAM, BAM, BAM strak en perfect. Na de warming up een verkorte HIIT training in verband met de tijd, dat vond ik niet zo erg het was intensief genoeg. 40 seconden voluit rennen 1 minuut rust en dat herhaalden we een aantal keer. Als we de training volluit hadden kunnen afmaken was waarschijnlijk om Robert zijn woorden te gebruiken het zuur uit mijn oren gespoten. Na afloop hebben we nog uitgebreid met elkaar kunnen spreken.

Rocker tot Runner met Robert Lathouwers

Ik vond het top dat ik erbij was en heb echt respect voor deze toffe gast uit Rotterdam die dus op de Olympische spelen 30 kilometer per uur liep!! Met enorme dank aan Asics voor de uitnodiging. Mocht je meer over Robert willen lezen dan staat op de site van Losse Veter een heel goed interview.

P.s. volg je me al op Facebook, vind ik leuk als je dat doet, krijg je het leukste nieuws op je tijdlijn.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “En zo sta je ineens naast Robert Lathouwers, een echte hardloopmachine Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: