Spring naar inhoud

Getest: Asics 33-DFA

Maar eerst hoe kom ik dan aan deze schoenen! Een tijdje terug vertelde ik al over de My Asics Experts Club, waar iedereen lid van kan worden. Asics vraagt info van jou over hun producten en jouw loopervaringen met als doel nog betere spullen te maken en meer betrokkenheid met gebruikers te krijgen. In ruil maak je kans op mooie spullen en dat geldt voor iedereen die zich aanmeld. Ik zag al meerdere foto’s op Instagram voorbij komen van lopers die deze schoentjes hadden ontvangen. Ook ik heb me aangemeld voor de My Asics experts Club en mijn gegevens ingevuld en wat vragen beantwoord, het resultaat is dat ik na de vakantie thuis kwam en deze neutrale schoen op tafel stond te wachten (met dank aan de buurman die voor de post zorgde). De Asics 33-DFA dus. Ik ben een blogger die alleen is en geen team achter zich heeft maar deze keer wilde ik daar toch verandering in brengen en stelde een heus testteam samen.

testteam_rocker_tot_runnerGoed de Asics 33-DFA dus, ik heb mezelf suf zitten piekeren waar de naam vandaan komt en ik heb werkelijk geen idee. Ik kan niet zeggen dat het heel sexy klinkt maar dat heeft deze schoen ook niet nodig, zijn looks maken dat meer dan goed. De schoen is geschikt voor de neutrale loper en Asics zegt zelf over deze schoen het volgende.

“Stel je eens een compleet nieuwe manier van hardlopen voor. De weg voelt dichterbij dan ooit en met elke pas geef je je onderbenen een stevige workout. Je kunt rekenen op resultaat als je deze schokdempende schoenen de rest van je hardlooptraining draagt.”

Als je nog nooit op schoenen met een heeldrop van 4 mm hebt gelopen zal het inderdaad zo voelen. Wat is heeldrop hoor ik al sommige mensen denken. Heeldrop is het verschil in hoogte van de zool tussen de voorvoet en de hiel, een heel drop van 12 mm (wat een normale hardloopschoen vaak heeft) betekent dat de hiel van je voet 12 mm hoger staat dan je voorvoet. Het komt dus veel dichterbij een natuurlijk gevoel tijdens het hardlopen en je spieren worden anders belast in je onderbeen.

33_DFA_testteam

Ik heb de schoenen met veel plezier gedragen tijden een aantal runs. Ik zou er zelf niet veel meer dan 10 kilometer op rennen, daarvoor geven ze mij net wat te weinig steun maar dat is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Doordat je wat dichterbij de grond bent voel je alles ook net wat meer natuurlijk. Ik heb een flink aantal kilometers onverhard gelopen en daar voelen de 33-DFA zich niet echt thuis, het zijn wel echtte asfalt liefhebbers. Het zijn wel schoenen die bij iedereen goed in de smaak vallen wat uiterlijk betreft, zelden kreeg ik zoveel positieve opmerkingen daarover.

Ik vind het een heerlijke schoen om erbij te hebben zeker omdat het je spieren anders belast . Dat voelt even anders maar is wel goed als variatie in je training. Hij loopt soepel, is licht en ook niet onbelangrijk hij is heel betaalbaar. De schoen komt in drie verschillende kleurvarianten en is er zowel voor heren als dames.

Happy Running ook namens de test crew.

P.s. Mijn testteam heeft getest, gewikt en gewogen een heeft ook een positief oordeel over de Asics 33-DFA, gedurende de test zijn er geen Lego ego’s beschadigd.

Update: Asics heeft inmiddels uitgelegd waar de naam vandaan komt, je voet heeft 33 gewrichten en de DFA staat voor Deep Fluid Axis. Je kan het allemaal hier nalezen.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Getest: Asics 33-DFA Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: