Spring naar inhoud

Hoe is het met jouw hardloopkleding kast?

Onderstaande stuk schreef ik vorig jaar en las het zojuist terug.
Is er iets veranderd of niet, je leest het onderaan deze tekst

Het is echt zo, het begon langzaam maar nu is het niet te houden.
Het was vrij onschuldig in het begin, op een klein stapeltje lag alles bij elkaar.
Nu is er inmiddels een kast mee gevuld, ja hardloopkleding en hardloopschoenen.

Asics AW 2015 Collectie

In een ver verleden zat ik ooit op een Mode en Kleding opleiding en daar heeft het misschien mee te maken, mijn interesse voor hardloopkleding. Ik kan het niet laten om dingen in de uitverkoop niet te kopen al heb ik ze niet nodig. Ik hou nauwlettend in de gaten wat er nieuw uitkomt dit seizoen, google zelfs al op plaatjes van fashion shows of er al iets is uitgelekt. Zo zag ik de nieuwe collectie van Bjorn Borg al lang voordat hij op de officiële website stond. Vorige week scoorde ik nog een Nike Elemenet Max Shield Jack in de uitverkoop, het ultieme winter jack denk ik. Had ik nog geen jack, nou jawel meerdere zelfs maar dit jack heeft dan weer dingen die die andere jacks niet hebben.

Gelukkig begint er een omschakeling te komen voor de mannen hardloop mode, met tights kon je anderhalf jaar geleden vooral kiezen uit zwart of zwart of fluor kleuren waar zelfs verstokte Doe Maar fans van zouden schrikken. Bij vrouwen is dat al een paar jaar anders, Adidas en Nike lopen hier mee voorop door tights met mooie (blijft een smaak kwestie) prints op de markt te brengen. Ik zie een verschuiving en merk dat er niet alleen wordt nagedacht over functionaliteit maar ook over vormgeving. Dit komt ook omdat de concurrentie niet stil zit en ieder groot concern een stukje van de taart wil. H&M bracht al zeer succesvol een sportlijn op de markt. Mango volgt nu met de H.E. by Mango collectie. Newline Sport brengt opeens een Urban Collectie. InknBurn was natuurlijk al een hele tijd bezig, maar zet zich wel vast in een bepaalde hoek (ook dat is een kwestie van smaak uiteraard).

Ik doe er aan mee, kan mezelf niet inhouden. Mijn stapeltje is een berg geworden in een vrij korte tijd. 8 paar hardloopschoen en toch kijk ik elke week naar nieuwe modellen die uitkomen, Brooks, Asics, Nike, New Balance, Mizuno, Puma het maakt niet uit wat voor merk, ik wil ze allemaal (nou bijna). Ik heb genoeg hardloopkleding om twee weken te rennen met elke dag andere spullen aan. Er liggen nieuwe tights met de kaartjes er nog aan te wachten op de winter.

Ook gadgets zijn niet veilig natuurlijk, fuelbands, activity trackers, horloges, koptelefoons, ze hebben allemaal mijn aandacht.

Ik denk dan voor mezelf, ja met zoveel hardloop foto’s op instagram moet ik natuurlijk wel mijn best doen om er een beetje leuk uit te zien dus heb ik veel kleding nodig. Slap excuus natuurlijk het is gewoon een verslaving.

Ik ben Mari, ik ben een Junkie. Ik beken…

Precies een jaar later, kijk ik naar mijn kleding- en schoenenkast. Het is alleen maar erger geworden, er liggen nog veel meer kledingstukken in de kast en zat net te kijken naar de nieuwe collecties die de merken deze maand bekend maken. Ik durf haast niet te zeggen hoeveel paar hardloopschoenen ik inmiddels heb… Houd het dan nooit op, nee gelukkig niet.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

13 gedachten over “Hoe is het met jouw hardloopkleding kast? Plaats een reactie

  1. Herkenbaar! Ik koop liever hardloopkleding, dan gewone kleding, want dat zit altijd lekker. Ik loop het liefste de hele dag op m’n hardloopschoenen en dan heb ik het nog niet gehad over m’n uberfijne sportbh 🙂

    Ben trouwens altijd fan geweest van Asics. Maar heb tegenwoordig ook een sportbroekje van Brooks, runningskirt van Rohnish, sportbh van Odlo, topje van Nike, maar broeken zijn voornamelijk van Asics. en ik heb vorige week zelfs 2 shirtjes bij de Lidl gekocht voor 8 euro per stuk. Zit heerlijk!

    Vind het soms wel erg duur, dus zoek ik meestal online naar de aanbiedingen. En vaak vind je dan toch voor weinig hele leuke hardloopkleding!

  2. ik beken ook! 🙂 maar toch vooral nike-fan. ik weet niet waarom, maar dat merk heeft het hoogste ‘hebben’-gehalte voor mij. ik wacht wel op solden bij zalando of nike zelf 🙂

  3. Wij hebben een bed met kastenombouw. In theorie hebben we dus ieders de helft van de kasten. NOT! Een groot deel van mijn sportkleding ligt bij echtgenoot in de kast hoor! Omdat ik naast hardlopen ook nog aan kracht- en cardiotraining doe heb ik veel te veel kleding. Daarentegen heb ik dan weer veel minder hardloopschoenen dan hij dus je zou kunnen zeggen dat hij minder ruimte nodig heeft voor zijn hardloop- en fietskleding, maar dat hij dan weer een grootste deel van de schoenenkast nodig heeft. Ach, gemiddeld door we het samen best goed. Wat ook fijn is: nu ik zoveel afgevallen ben kan ik ook zijn shirtjes en broeken aan. Dus heb ik nog meer kleding *grijnst van oor tot oor*.

  4. Haha klopt helemaal met wat ik hierboven lees. Ik ben ook gek op hardloopkleding. Het zit zo lekker, soepel en toch strak. Wees idd maar blij dat je geen verstand hebt van bh’s want dat is echt een regelrechte ramp. Leuk artikel om te lezen. 🙂

  5. Guilty as hell! Ik krijg mijn lade met hardloopkledij bijna niet meer dicht. En dan ligt er nog alleen maar mijn zomerkledij in… De winterkledij zit in een doos in een andere kast weggestopt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: