Spring naar inhoud

Schoenentest: Skechers GoRun Ultra Road

Toen ik de naam Skechers als hardloopschoen hoorde ben ik eerst gaan googelen, en het merk Skechers had meteen een heel groot pluspunt voor mij. Mijn blog draagt nog steeds de onder titel van Rocker naar Runner, dus als vanzelf sprekend vond ik het briljant dat Skechers een van de meest belangrijke drummers ever heeft gestrikt voor een commercial. (Inmiddels is de commercial niet meer online, Ringo Star zat daar achter zijn drumkit met Skechers aan).

Natuurlijk ga je met schoenen van hetzelfde merk niet drummen als Ringo, maar de boodschap is duidelijk het hoeft in ieder geval niet aan het materiaal te liggen van de beginnende drummer, dat materiaal is in orde volgens Ringo.

Nu heeft Skechers nog een grootheid binnen gesleept in hun Performance lijn namelijk Meb Keflezighi, wie zegt u? Nou Meb heeft de Marathon van Boston gewonnen op Skechers schoenen dus. Sterker nog hij heeft ze mee ontwikkeld en is daar trots op. De Skechers GoMeb draagt zijn naam, deze schoen komt uit de performance lijn speciaal ontwikkeld voor sporters. Uit deze lijn heb ik nu al een tijdje de GoRun Ultra road aan mijn voeten en het werd tijd voor een testverslag.

Uiterlijk
Daar kan ik duidelijk over zijn, hij valt op in deze kleurstelling. De combinatie van oranje, zwart en lime is gedurfd, maar wel zeer geslaagd (de GoRun is overigens ook in andere kleurstellingen verkrijgbaar). De zool is misschien het meest opvallende detail en heeft wel wat weg van een ruggengraat die onder de voet is gelopen. De schoen wordt geleverd met twee paar veters zodat je daar lekker mee kan afwisselen.

Skechers_GoRun_Mari_DurieuxInnerlijk
Deze neutrale schoen heeft een flinke zachte tussenzool wat zorgt voor veel demping en de buitenzool die wat stugger is zorgt voor een hele goede grip zowel op asfalt als op een onverhard bospaadje. De zool loopt een beetje bol wat ervoor zorgt dat je wat meer op je middenvoet gaat landen. De zool zorgt voor een optimale afwikkeling doordat hij aan de achterkant stugger is en aan de voorzijde een stuk soepeler. Skechers eigen FitKnit is gebruikt voor het bovenwerk, dat bovenwerk bestaat uit een naadloos gebreid geheel. Alleen de S van het merk is er 3D opgeprint en zorgt voor nog meer stabiliteit. De hielkap is lekker zacht gevoerd en zet de hiel comfortabel vast.

Techniek
Schoentype: Neutraal
Bovenwerk: luchtdoorlatend gebreid FitKnit
Middenzool: Dual-density Resalyte® zorgt voor maximale demping en response
Buitenzool: Zorgt voor stugheid waar nodig en biedt veel grip
Offset: 4 mm Voorvoet 26 mm hoog en de hielhoogte is 30 mm
Gewicht: 292 gram bij maat 41.

Conclusie
Skechers heeft een heel fijne schoen op de markt gebracht, als je van veel demping houd en felle kleurtjes dan is de GoRun jou schoen. De schoen blijft ook bij lange afstanden comfortabel en stabiel. Ik heb de schoen ook hele dagen aan gehad als sneakers en ook na een hele dag aan mijn voeten zaten ze nog steeds erg prettig. Ik denk dat Skechers een goede schoen op de markt heeft gebracht om veel lopers aan zich te gaan binden. Dat de schoen 4 mm offset heeft is een gewaagde keuze maar door de afwikkeling van de zool voel je dat wat minder dan je zou denken. De schoen is te koop voor 109,- euro in verschillende kleurstellingen voor zowel mannen als vrouwen.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Schoenentest: Skechers GoRun Ultra Road Plaats een reactie

  1. het nadeel van Sketchers is dat je in het begin op wolken loopt zo zacht is de binnenkant van de zool. maar naarmate je er langer op loopt slijt het patroon van je voet erin en is de demping weg. verder ben ik ook wel blij met mijn gewone sneakers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: