Spring naar inhoud

Hardlopen delen is het leukste

Een van de redenen waarom ik graag andere mensen aan het hardlopen krijg, is dat ik zie hoeveel plezier het kan opleveren. Ja hardlopers hebben het zwaar maar na de inspanning is daar altijd (bijna altijd) de lach op het gezicht. Daarom was ik afgelopen zondag van de partij tijdens inmiddels de derde ParkRun in Den Bosch.

ParkRun2015_mari_durieux_01
ParkRun wordt georganiseerd door de Running Junkies samen met Run2Day Den Bosch en is denk ik het meest laagdrempelige hardloop evenement van Nederland. Alweer ruim 3 jaar geleden bedacht ik op de fiets om iets te organiseren in het park waar ik ben begonnen met hardlopen. Dat park is niet groot, een rondje telt 1,7 kilometer. Net als ik ooit deed, zijn daar vele lopers die met Evy of Renate op hun oren en hun eerste kilometers maken. Niemand van die lopers praat met elkaar en dat vond ik een mooie insteek, breng de lopers in contact met elkaar door een hardloop evenement. Een idee is zo geboren maar niet zomaar uitgevoerd. Gelukkig zijn er dan vele handen van de Junkies en Run2Day die het werk licht maken.

Zo ook afgelopen zondag, de derde editie. Door mijn niet geheel fitte hoofd van de afgelopen weken was mijn medewerking tot een minimum beperkt in de aanloop. Gelukkig zijn er dan meer dan genoeg mensen die de taken op zich nemen, top!! Goed, zondag ochtend met meer dan genoeg mensen de boel opbouwen route uitzetten en maar zien hoeveel mensen er op af komen. We doen niet aan een voorinschrijving en zien wat de dag brengt.

De deelnemers kunnen zelf kiezen of ze 1, 2, 3, 4 of zelfs 5 rondjes lopen. Omdat de deelnemers zelf bepalen hoe hoog de lat ligt kunnen dus zelfs beginnende hardlopers meedoen. De allure van een groot hardloop evenement en de laagdrempeligheid van een rondje met je buurman of vrouw. Lopers die echt nog niet aan een groot evenement mee durven te doen kunnen hier hun hardloop ei kwijt. Onder alle lopers worden prijzen verloot dus of je nu als eerste of als laatste eindigt, evenveel kans. Uiteraard waren er hele snelle lopers die er een wedstrijdje tegen elkaar van maakte. Kinderen lopen een klein rondje van 800 meter, mogen gratis meedoen en ontvangen een snoepzak en medaille. Hoe vet is dat!! De kinderen stonden echt 30 minuten van te voren op de startlijn klaar, fantastisch.

ParkRun2015_mari_durieux_01
Maar eerlijk is eerlijk, de opkomst kan zeker beter en in de weken ervoor dacht ik misschien moeten we er mee stoppen. Nu zat ik zondag avond de foto’s te bekijken en dacht “No Way”. Dit is wat hardlopen mooi maakt, de deelnemers hadden het zo naar hun zin. Opa’s die hun kleinkinderen de finish over dragen, lachende mensen, trotse mensen. De mensen bij elkaar dat is wat het mooi maakt, hardlopen was hier de verbindende factor en het was te gek. Volgend jaar is er gewoon weer een ParkRun dat weet ik zeker. Deel je hardloop plezier en je krijgt er veel voor terug!

Keep on Running In a Free World.

P.s. Like je mijn pagina al op Facebook?

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

4 gedachten over “Hardlopen delen is het leukste Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: