Spring naar inhoud

Getest: X-Bionic Effektor Harloopkleding

Ga er maar aan beginnen een testverslag van de X-Bionic Effektor hardloopkleding. X-Bionic kent zeker niet iedere hardloper maar als je deze naam aan een wielrenner of schaatser laat horen weten ze precies wat het is. X-Bionic maakt voor heel veel sporters super functionele kleding en echt overal is aan gedacht, geen draadje zit zomaar ergens maar heeft een functie. Ik testte het X-Bionic Effektor Running Powershirt en de Running Powerpants, een mond vol en dat is alleen de naam nog maar.

X-BIONIC_TimoBracht_Lanzarote_05

Op het moment dat de postbode het pakket kwam brengen en ik de doos openmaakte straalde de kwaliteit al van de doos af. Geen gewone doos maar een soort openklapdoos vol met informatie over de inhoud. Veel cijfers en termen waar ik hier later op terug kom. Als eerste pakte ik het Lime kleurige shirt uit en dat is wel wat anders dan een gewoon hardloop shirt. Er zitten een soort ribbels in het shirt, lucht gaten er in geweven en verstevigings stukken. Er zit een knap stukje engineering achter omdit zo uit een machine te krijgen. Zelfs het wasvoorschrift is met letters erin geweven een geen losse etiketten, zonder het shirt aan te hebben voel je de kwaliteit.

Dan de Tight, de Running Powerpants. De naam vind ik geweldig en geeft het idee dat je een soort superman wordt. Op het moment dat ik hem uit de doos haalde dacht ik er anders over en dacht, deze tight is voor Roel van Velzen zo klein. Dit zou een kleine superman worden dan. Nu ik uiteindelijk de kleding had uitgepakt deze maar eens aandoen, zou ik wel in deze powerpants passen.

Nu gaan superlatieven te kort schieten maar ik heb nog nooit hardloopkleding aan gehad die zo fijn zit. De tight heeft een ongekende pasvorm, nergens een beknellend gevoel maar ook nergens dat het te los zit. Zo ook het shirt, het is nauwsluitend, heel nauwsluitend maar nergens zit het te strak. Als je het shirt 5 minuten aanhebt voel je het niet eens meer. Je voelt dan ook nog iets anders wat een van de grote pluspunten van dit shirt is. X-bionic heeft een techniek bedacht dat het zweet omzet als een soort koelvloeistof, het klinkt bijna magisch maar het werkt. De ribbels zijn een soort koelribben waar een laagje zweet in komt in de vorm van een tunneltje maar wat dan net niet je huid aan raakt. X-bionic noemt het 3D-BionicSpere® en het houd je lichaam koel in de warmte en warm in de kou. X-bionic heeft het over de 37 graden technologie. Nu heb ik tijdens mijn runs in deze kleding niet met een thermometer rond gelopen maar ik had wel echt het idee dat het verschil maakt. Zelfs tijdens intensieve interval trainingen op de baan voelde mijn lichaam minder warm dan normaal, mijn begeleider voelde regelmatig op mijn rug en vond die zelfs koel aanvoelen. Je hartslag blijft dus ook een paar slagen lager door het koelen en of het hierdoor kwam weet ik niet, maar in deze kleding liep ik mijn snelste kilometer ooit op de baan.

X-BIONIC_Effektor Power Shirt Running-Man VS_0 copy

Techiek
X-bionic is in Zwitserland ge-engineerd en in Italië gemaakt, deze combinatie zorgt voor enorm veel patenten in hun kleding. In de Effektor lijn worden dan ook de volgende techieken toegepast, X-Bionic® Partial Kompression, AirComPlex-Zone, 3D-BionicSpere®, Iso Pad, SweatTraps®, Neural Response Effect, HeatTransfer Zone, AirConditioningSpot™, Aktiv-Bund®, Intercooler™, ExpansionKnee, ISO-CalfPad™. Deze technieken zitten dus allemaal verwerkt in het shirt en in de broek. Het is echt bijzonder hoe erover na is gedacht en het zijn niet zomaar wat losse marketing kreten. Als je op de website van X-Bionic naar hun Lab filmpjes gaat kijken gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. In het Shirt merk je het meeste van de 3D-BionicSpere® die je lichaam op 37 graden moet houden, in de broek merk je meer van het compressie gedeelte wat ook in beide zit verwerkt.

X-BIONIC_Effektor Power Pants Running-Man Long RS_combi
Uiterlijk
Het uiterlijk is uitgesproken en heel simpel dat vind je tof of je vind het afschuwelijk, ik denk dat er geen middenweg is. Het shirt is hoofdzakelijk lime/geel met wat oranje en grijze effecten, zoals als ieder compressie shirt zit het strak om je lichaam. De stof van het shirt schijnt wel een klein beetje door, zo zag ik mijn inktversieringen op mijn schouder door de stof heen. De broek is zwart met lime/geel en heeft wel een wat meer speelse belijning dan het shirt.

X-Bionic detail

Conclusie
X-Bionic heeft het voor elkaar om echt fantastische producten te maken, zonder overdrijven is dit de fijnste hardloopkleding die ik ooit heb gedragen. Meteen is dit ook de kleding waar je het meest aan moet wennen, niet om hoe het zit want daar wen je snel aan. Maar het uiterlijk, ik ben geen wielrenner en geen schaatser die aan strakke kleding gewend is. Ik vind het nogal wat om in een heel erg geel strak zittend shirt en dito broek door de stad te rennen, daar moet je dan toch ook stevig voor in je hardloopschoenen staan. Dat zegt overigens meer over mij dan over de kleding, dat besef ik me dan ook wel weer. Nu is in hardlopend Nederland er wel een ommekeer aan het ontstaan omdat er uit de trail wereld steeds meer kleding gewoontes de gewone running kant op komt, dus ook strakke kleding zal steeds meer in de stad worden gezien. Het uiterlijk is dus geen minpunt maar wel een punt waar je goed over na moet denken of het bij je past of niet. Uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van smaak. Het enige minpuntje wat ik echt had is het sleutelzakje in de tight, ik snap dat ze er een zakje in wilde hebben maar het zit in deze hele nauwsluitende broek gewoon niet fijn en ziet er raar uit in een perfect zittende broek. De technieken die in de set zit verwerkt zijn uitmuntend en de 37 graden theorie werkt echt.

X-Bionic dealers zijn te vinden op de website.

The Bionic man run’s again

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Getest: X-Bionic Effektor Harloopkleding Plaats een reactie

  1. Ziet er prachtig uit. Zat dat sixpackje er ook bij of was het voorgevormd in het shirt? 😏😜. Craft is ook zo’n merk dat heerlijk zit, maar veel bekender is in de schaatswereld. Ik heb nog shirts van 1998 die nog steeds goed zijn. Ik heb het idee dat dit ook zoiets is. Lijkt me heerlijk zitten, ik zal eens kijken of ik het ergens kan vinden. Thanks voor de review.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: