Spring naar inhoud

42,195 kilometer, de twijfels slaan toe

Deze week kwam de eerste officiële post binnen van de Amsterdam Marathon en meteen begonnen de twijfels te komen.

TSCADAM

Goed ik wist natuurlijk dat ik had ingeschreven en ben al heel lang aan het trainen met een schema. Maar nu viel er iets zwart op wit op de spreekwoordelijke deurmat. “Tegen inlevering van de bevestigingsbrief” stond erin, dus de organisatie bevestigd dat ik meedoe. Dan moet het wel echt zijn dacht ik nog. De eerste momenten dat ik er wakker van lag volgde die nacht. Ik herinnerde mijn eerste 10 kilometer wedstrijd (ja het was een gewoon hardloop evenement maar wij lopers noemen dat nu eenmaal graag wedstrijd). Hoe zenuwachtig ik daar aan de start stond en dacht kan ik wel 10 kilometer hardlopen, nu weet ik dat ik dat makkelijk kan en dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Ook over die 42 kilometer maak ik me geen zorgen, niet omdat ik weet dat ik dat kan want dat weet ik helemaal nog niet. Misschien breek ik wel na 30 kilometer, we zullen het zien. Ik heb er zin in om 18 oktober aan de start te staan in het Olympisch stadion en proberen die marathon te lopen tot aan het einde, de hele 42,195 kilometer.

Maar mijn twijfels zijn van andere aard, de zogenaamde randomstandigheden. Ik hou van improviseren en maar zien hoe het gaat, in dit geval niet. Ik heb de details tot nu toe uitgesteld omdat het dingen zijn die ik echt moet plannen. Ik ben er deze week mee begonnen en zag meteen dat als ik met de NS zou gaan ik dan never nooit niet op tijd in Amsterdam zou kunnen zijn. Met de auto is geen optie, de politie vind het vast niet grappig als ik zonder rijbewijs over de A2 scheur. Nu kan ik iemand vragen om met mij om een uurtje of 7 in de ochtend te vertrekken maar dan heb ik nog stress omdat ik denk eventueel te laat te komen, twijfel dus.

Olympisch stadion Marathon

Ook wil ik graag naar de Expo de dag van te voren, het is mijn eerste marathon dus die wil ik wel even zien. In mijn hoofd is de Expo een soort van beurs over van alles wat met hardlopen te maken heeft. Misschien vergis ik me en zijn het drie marktkramen met folders en twee schoenendozen, maar ik wil het wel zien. De Expo is op zaterdag, dus dan is overnachten in Amsterdam wel een idee. Ook vieren de Running Junkies hun 5 jarig bestaan waar ik natuurlijk ook even bij wil zijn (het verleidelijke biertje ga ik echt laten staan).

Goed overnachten zou dus de beste optie zijn. Ik ging los op google naar bed and breakfast locaties, cheap ass hotels en zelfs campings heb ik online bezocht. Dit alles was niet echt wat ik wilde, ik wil graag zeker zijn van een redelijke rustige omgeving met een echt bed en geen opgeblazen bedje wat midden in de nacht lek blijkt te zijn. Twijfels over hoe en wat tot ik er een privé bericht op los liet. Mijn vraag aan een mede hardloper/blogger over het overnachten werd op een zo fijne manier beantwoord dat ik er echt heel blij van werd. Zo blij dat mijn twijfels meteen weg waren over dat gedeelte.

Ik ga vast nog meer twijfels krijgen en als deze net zo snel weggaan als deze dan sta ik helemaal ontspannen aan de start en hoef ik alleen nog maar die 42,195 te killen.

Keep on running i a free world

P.s. als je me op Facebook liked, zie je nog veel meer updates en ik vind het leuk

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “42,195 kilometer, de twijfels slaan toe Plaats een reactie

  1. Het komt helemaal goed Mari! En die expo is best geinig 😉 Zet ‘m op! Als het tijd-technisch kan, moedig ik je ff aan op de Stadhouderskade voordat ik zelf aan de bak moet; daarna heb je nog maar een kilometer of 8 (?) te gaan dus ik schreeuw je gewoon naar de finish!

  2. Prettig dat dit stukje geregeld is. De avond van tevoren alles goed klaarleggen. Dat hielp mij in elk geval om die laatste nacht goed te kunnen slapen.
    Nog een tip: bedenk goed hoe je het met je voeding gaat doen. Maak ook daar een plan voor en houd je daaraan. (Zie ook één van de laatste posts op http://www.tinyraijmakers.com)
    Een goede voorbereiding is het halve werk, dus het gaat helemaal goedkomen met die marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: