Spring naar inhoud

Getest Sport App, Sprinter

Op de Sport App markt is nog veel te doen, overal is wel een App voor om te delen hoe goed we allemaal bezig zijn. Bjorn Borg heeft ook niet stil gezeten en heeft een App gemaakt die sporters van verschillende disciplines bij elkaar brengt, de insteek is net wat anders dan we kennen van andere apps. Sprinter dat is de naam van de App.

Sprinter Mari Durieux
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Sprinter niet alleen voor hardlopers maar voor echt bijna iedere denkbare sport. In de instellingen is dit mooi aangegeven door middel van icoontjes. Zelfs bowling en kunstschaats fanaten kunnen hun hart ophalen en connecten met elkaar.

De App heeft een interface die een beetje lijkt op Tinder, de welbekende dating App. Dat maakt het grappig maar heeft ook een keerzijde. Je selecteert uiteraard op sport en de App gaat zoeken of er overeenkomstige sporters zijn waar ter wereld dan ook, je mag dan bepalen of je met deze persoon samen je sport gegevens wil delen. Dit bepaal je dus hoofdzakelijk op het uiterlijk, like je wat je ziet dan krijgt deze een hartje, like je het niet swipe je de persoon weg.

Daarna krijg je dus een netwerkje van mensen die je leuk vind op basis van dezelfde sport interesses en hun uiterlijk. Niks mis mee, zelfs best grappig maar als je diepgang zoekt, is het misschien niet de juiste App. Wat is dan het doel van de App volgens Bjorn Borg? Dat is simpel en werkt natuurlijk zoals meerdere Apps, als je een leuk netwerkje hebt motiveer je elkaar. Als je eens denkt ik heb geen zin om te sporten en je ziet dat “vrienden” al wel zijn geweest denk je er wel twee keer over na om te zeggen, bleeghh ik ga niet.

spriter screens mari durieux
Bjorn Borg omschrijft jezelf als volgt. Het doel van Sprinter is om mensen met een actieve levensstijl te motiveren, waarbij ze in contact komen met workout maatjes die dezelfde ambities en interesses hebben. Als team presteer je beter.

Door te sporten met je iPhone op zak meet Sprinter alle bewegingen die de gebruiker maakt. Door veel te bewegen kan de gebruiker nieuwe functies openen in de app, zoals het kijken naar de profielen van andere gebruikers en/of privé berichten sturen. Met andere woorden; de gebruiker moet actief blijven om de app te kunnen gebruiken.

De insteek om echt iets anders te maken spreekt me erg aan van Bjorn Borg. Of je de App leuk vind laat ik aan jou over.

Sprinter is gratis te downloaden van Apple’s App Store.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Getest Sport App, Sprinter Plaats een reactie

  1. je krijgt tegenwoordig wel erg veel apps op de markt. ik vind deze persoonlijk een beetje te overdreven. want waarom zou je een onbekende in de gaten willen houden? op deze manier blijft er vrij weinig privacy over. ik vind het wel leuk om vrienden en bekenden toe te voegen bij bepaalde apps zoals bijvoorbeeld strava. misschien leuk bedacht van Bjorn Borg maar op die manier wordt je (weer) overal in de gaten gehouden all over the world…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: