Spring naar inhoud

Amsterdam Marathon Twijfel, Schoenenwissel

Gisteren heb ik mijn langste duurloop gedaan in mijn voorbereidingen naar de Amsterdam Marathon, 35 Kilometer. Nu moet ik er dus klaar voor zijn, of dat zo is merk ik natuurlijk pas 18 oktober.

Marathon Training Mari Durieux

 

Om kwart voor zeven werd ik wakker en ging mijn bed uit, twee plakjes peperkoek en een kop koffie later stond ik buiten. Mijn lijf houd niet heel erg van deze tijden en ik had het zwaar, het belachelijke is dat ik het de eerste 20 kilometer zwaar had en daarna ging het eigenlijk best oké. Twintig kilometer warmlopen leek het wel maar uiteindelijk kwam ik wel in een bepaalde flow, al bleef de Runners High kompleet weg. Wel had ik na afloop nog energie over, ja uiteraard waren mijn voeten en benen zwaar maar verder was ik tevreden. Ik  had een paar gelletjes, een energiebar en 600 ml drinken bij me, dit zorgde ervoor dat ik de tijd doorkwam zonder echt honger te krijgen.

Het is me gisteren over het algemeen goed af gegaan en ik heb vertrouwen dat het goed komt, nu alleen bij alle verkouden mensen uit de buurt blijven en niets forceren. Ik had alleen wel wat twijfels over de schoen die ik speciaal voor de Marathon had aangeschaft. Gisteren nam ik dan nog een riskante beslissing, ik ga op andere schoenen lopen dan waar ik op heb getraind. Al mijn lange duurlopen liep ik op Brooks ook mijn voor laatste duurloop van 30 kilometer liep ik op mijn Brooks Glycerine 12 en kreeg blaren, niet perse te wijten aan de schoenen denk ik. Ik had ook ander sokken aan wellicht dat dit meespeelde. Vorige week liep ik de Damloop op mijn Asics Nimbus 17, zo heerlijk dat ik gisteren besloot om daar de 35 op te lopen. Ondanks dat de Nimbus 17 iets groter uitvalt dan mijn voorgaande model de Nimbus 15, heb ik er goed opgelopen en dat wordt de schoen voor de Marathon.

Of het een slimme keus is vertel ik je wel na 18 oktober. In ieder geval ga ik nu niet meer wisselen.
Weer een twijfel weg, nog maar een paar te gaan.

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Amsterdam Marathon Twijfel, Schoenenwissel Plaats een reactie

  1. Zijn je Hoka’s dan niet fijner? Ik heb zelf de glycerin 12 ook maar hoor iedereen zo roepen over Hoka en weet dat jij die ook hebt. Loop zelf iedere maandag een trail van ongeveer 12 km. En iedere donderdag tussen de 21 en 25 km. Merk dat ik na zo’n loop van donderdag wel erg moe ben in mijn onderstel, heb je nog tips?

    • Ik vind mijn doka’s echt heel fijn (al mijn schoenen vind ik overigens fijn) maar elke schoen heeft wel een ideale afstand om te lopen vind ik. De Hoka Clifton’s ga ik op hele lange afstanden stabiliteit missen

  2. Het klinkt als een weloverwogen beslissing. Wel slim dat je deze duurloop nog even getest hebt of deze schoenen het beter houden en je er blaarloos mee kunt lopen.
    Als je met de sokken die je aanhad ook geen problemen had, zou ik ook die sokken ook nemen. In elk geval geen nieuwe sokken nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: