Spring naar inhoud

Rocktober, mijn running rockhits

Ik ben natuurlijk van de iets meer stevige nummers als (ex) drummer, dus voor het eerst in Oktober “ROCKTOBER”.

Rocktober Mari Durieux

Lopen jullie vaak met muziek? Ik wel, tenminste als ik lekker alleen ga rennen dan vind ik het heerlijk. Als ik op hardloopevenementen loop doe ik dat steeds vaker zonder muziek, dan krijg je het meeste van de sfeer mee. Als ik echter voor een snelle tijd ga dan doe ik dat wel weer met muziek, het kan je echt helpen je focus te behouden. Er zijn ook powersongs die je door de laatste kilometer heen duwen alsof dat je vleugels hebt. Op sommige nummers kon ik in het begin echt niet rennen omdat ik dan meer met de muziek bezig was inplaats van met het hardlopen. Nu laat ik de muziek mij versterken en geloof me, als je de Foo Fighters als laatste nummer voor de finish aanzet, dan vlieg je!!

Placebo heeft een lekker duister tintje en loopt heerlijk door de strakke beat

 

The Hives, dit nummer vond ik altijd heerlijk om te drummen en daardoor staat het in mij Rocktober playlist

 

Dit nummer is perfect voor regenachtige avond, een rondje door de stad rennen met de City of Blinding Light op je oren

 

Uit een vreemde hoek enorme rock, Typhoon live bij 3FM. Zo enorm vet

Het zijn allemaal niet de nummers die op de RunningTracks cd’s staan maar voor mij werken ze.
Ik ben benieuwd naar jou Rocktober lijst Laat het me weten in de reacties, vind ik leuk.

Keep on running and rocking in a Free World

 

P.s Webkim, mijn vraagbaak, bloginspirator, onlinesparringspartner en bovenal tof mens kwam met de naam Running Rocktober

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

15 gedachten over “Rocktober, mijn running rockhits Plaats een reactie

  1. Goh, wat een moeilijke. Ik ben best heel veel met muziek bezig, er staat ook altijd overal en altijd muziek op. Muziek is de leidraad door mijn leven. Maar… lopen met muziek lukt mij (nog?) niet. Ik heb het 2 keer geprobeerd, en ik ben 2 keer meer bezig geweest met mijn ipod en de oortjes, dan met het lopen zelf. Ik geniet eigenlijk veel meer van het luisteren naar de omgeving, van de kadans van mijn voeten, dan van muziek terwijl ik loop. Misschien komt het nog. Ik ben wel benieuwd naar de nummers van anderen. 🙂

  2. Lekker lijstje moet ik zeggen, zelf loop ik altijd met muziek, heb een playlist in spotify voor de lange duurloop overwegend rock en voor de intervaltraingen wat snellere muziek. Wedstrijden loop ik meestal met een playlist van live muziek van mijn favoriete bands ik loop daar meestal net wat beter op. Ik daag mezelf dan uit door de totale afspeeltijd van die playlist zo dicht mogelijk bij mijn gewenste eindtijd in de buurt te laten komen…

  3. Hieronder nog een link naar mijn spotify playlist voor de duurlopen, shuffle modus aan en genieten van mijn twee grootste hobby’s het lopen en muziek…

  4. Ik loop nog niet zo lang maar altijd met muziek want ik kan mijn eigen gehijg slecht verdragen. Ik heb n playlist op spotify die ik zelf heb gemaakt en een via een australische dame. Wat voor mij lekker loopt qua rock girl van Anouk en alles van kings of leon, vooral sex on fire.

  5. Ben hier even speciaal voor gaan zitten: lekkere nummers. Ik reageer ook erg op muziek qua lopen. Heb een aantal playlists op Spotify maar ben bang dat er weinig rock tussen zit (wel Kings of Leon maar die noemde Nicole al). Een heel ander nummer dat ik recentelijk herontdekte: Town called Malice van The Jam maar is dat rock? Come together van Kane vind ik ook wel lekker, om heel persoonlijke redenen ‘Fix You’ van Coldplay en eigenlijk nog wel meer van hun nummers. Ik heb 1 guilty pleasure vanuit mijn middelbare school periode: ‘In these arms’ van Bon Jovi (en ik schaam me er niet eens voor 😉 Geen rock maar wel lekker: slapeloze nachten van The Opposites, Sterrenstof van de Jeugd van tegenwoordig.

  6. Fijn lijstje hoor! Zelf loop ik altijd met muziek, op evenementen met één oortje in. Mijn smaak varieert van hard naar house en wat poppy songs voor het in-/uitlopen. Ik zoek de nummers uit op het tempo. Voor evenementen maak ik speciale playlist en probeer ik rekening te houden op welke km een bepaald nummer voorbij komt. Alter Bridge of Disturbed kunnen me echt over een dood punt heen helpen. De stevige nummers in mijn lijstje vind ik gewoon goed, maar bij de house nummers zitten wel een paar foute nummers. 😳 Voor mij werken de nummers in ieder geval. Ik kan niet op alle goede muziek lopen. Zo vind ik Placebo geweldig, maar ik ga te veel op de zang en teksten letten. Dat leidt af.
    Hierbij mijn lijstje op Spotify:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: