Spring naar inhoud

Mijn Marathon Bucketlist

Het gaat natuurlijk nergens over, ik moet mijn eerste marathon nog lopen. Wie weet vind ik het zo verschrikkelijk dat ik mijn schoenen in de lokale gracht gooi of er een rituele verbranding van maak die in de verre omgeving te zien is. Maar als ik het nu zo leuk vind dat het naar meer smaakt, wat dan! Stel dat het zo is dan wil nu al wel mijn marathon bucketlist online gooien. Niet dat ik weet dat er op de door al mijn gekozen locaties marathons worden georganiseerd, maar ja ik kan altijd gewoon nog alleen gaan.

Op 1 staat gewoon heel simpel de marathon in Disney World Orlando. Ik weet dat heel veel mensen dit echt over de top vinden, smakeloos entertainment misschien zelfs. Ik niet, ik hou van Disney World. Buzz Lightyear is na mijn vader mijn allergrootste held en Buzz woont daar gewoon echt! Ik ben er al vaak geweest en zag daar ooit de marathon door Epcot lopen, in de tijd dat ik zelf totaal nog niet rende. Nu ik weet dat daar een marathon is staat deze op de eerste plaats. De marathon gaat door de 4 parken die Disney daar heeft, Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studio’s en Animal Kingdom. Het terrein van Disney World is net zo groot als de stad Utrecht en Mickey staat op je te wachten bij de Finish. Alleen al de medailles zijn de moeite waard, bizar groot. Ik wil het, ik wil het!

Disney World Orlando

 

Op 2 omdat het tot de verbeelding spreekt, de Chinese Muur. Er wordt daar gewoon echt een marathon georganiseerd en die is zwaar 5164 trappen telt het parcours. Chinese tandjes op elkaar zetten dus. Te weten dat deze muur gebouwd is ter bescherming van China tegen de Hunnen (oké dat weet ik alleen van de Disney film Mulan).

Chinese Muur Marathon

 

Op 3 staat een lokatie die me magisch lijkt de Schotse Hooglanden. Ik ben er nog nooit geweest maar van kasteel naar kasteel rennen lijkt me wel wat en dan keihard schreeuwen “there can be only one”. Uiteraard doe ik een kilt aan om het compleet te maken.

Schotse Hooglanden

 

Nummer 4 is dan toch echt de marathon in San Fransokyo, Deze plaats bestaat helemaal niet in het echt maar is een hersenspinsel van een animator uit Big Hero Six (ja sorry een Disney film). De locatie is een combinatie van Tokyo en San Francisco en ziet er zo echt en te gek uit. De kruising van Aziatisch en westers is prachtig, hoe tof zou het zijn om daar te rennen. Wellicht een marathon op een loopband voor een green screen?

San Fransokyo

Als laatste in dit rijtje staat dan toch echt New York, waarom op 5? Het is de meest besproken marathon en daardoor heb ik er al een beeld van, niet dat hij daardoor minder aantrekkingskracht heeft maar toch komt hij maar op 5.

New York Marathon

 

Als runner up in dit lijstje staat de halve marathon van Disneyland Parijs die volgend jaar voor de eerste keer daar gelopen kan worden. Het is redelijk dichtbij en je krijgt toch een klein stukje van de magie mee. It’s a small world after all.

Disneyland Parijs

De meeste van deze marathons zijn echter gewoon belachelijk kostbaar en dat is de reden dat het er misschien wel nooit van komt. Hoe tof ik het ook vind om in Disney World te rennen, een paar duizend euro vind ik dan net teveel om er aan te besteden. Keep on Running in a Free (Disney) World

Waar zou jij willen rennen? Ik lees het graag in de reactiesof op mijn Facebook.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

24 gedachten over “Mijn Marathon Bucketlist Plaats een reactie

 1. Leuk om te lezen zo’n bucketlist 🙂 Hier droom ik er eigenlijk vooral van om gewoon ooit die M te kunnen lopen. Maakt niet eens zoveel uit waar. De marathons die jij beschrijft lijken me inderdaad heel gaaf, maar ik zou het geld er toch niet voor over hebben. Eigenlijk zou het me heel gaaf lijken om ‘gewoon’ in Rotterdam die M te kunnen lopen. Heb er gesupport en de sfeer die daar hing zou ik graag eens vanaf het parcours willen meemaken. Ohw…én Berlijn! Daar heb ik zoveel gave verhalen over gehoord en dat laatste stuk naar de finish is zo gaaf….die staat misschien wel op één denk ik 🙂

 2. Een bekende van mij liep vorige maand de Loch Ness Marathon. Prachtige omgeving, lijkt mij ook wel wat.
  De Kustmarathon staat verder op mijn lijstje en Barcelona en Londen lijken me ook heel gaaf.
  Maar eerst de Landgoed Twente Marathon en Rotterdam maar eens lopen.

 3. Wat leuk! Bij mij staat de halve van Disneyland Paris op één. Zal mijn eerste halve worden als ik word toegelaten. Het schijnt dat de meeste plekken naar Charity runners gaan en ik dacht bedrijven dus we zullen zien of ik mag gaan rennen. Maar ik ben net zo’n disney junkie als jij ‘and proud of it!’.

 4. Je kunt de marathon in New York ook wandelen blijkbaar. Wel een andere dag maar dat mag de pret niet drukken. Ik waag me niet aan hardlopen maar wandelend wil ik hem wel graag doen.

 5. Voor wat betreft de hele zijn het Parijs, Berlijn & New York maar de door jouw genoemde Disney Marathon lijkt mij ook heel gaaf. Verder wil ik alle Europese Rock & Roll 1/2 hebben gelopen. Madrid zit er al op. Volgend jaar volgt Dublin & Lissabon waarmee Liverpool overblijft. Een mooi lijstje maar als het net als bij jouw leuk en te doen blijkt om mij op de hele te bekwamen dan komt er nog wel het èèn en ander bij zoals jouw nummer 5 en Valencia

 6. Geniaal, ook je terugkoppeling steeds weer naar Disneyland maakte me aan het lachen. Fantaseren mag altijd 😀 Dromen moet je houden! Zelf denk ik de marathon van Berlijn te lopen als ik ooit een hele marathon ga lopen. Het lijkt me zo lang om bijna vier uur lang of nog langer te gaan lopen pff!

  • Haha dank je! Ik heb me nog ingehouden want van de schotse hooglanden wilde ik naar de Brave Film gaan eigenlijk 😉 Ik denk dat ik het ook lang ga vinden binnen twee weken lees je het. Dankjewel voor je bericht, leuk!

 7. Je nummer een klinkt wel geweldig! Ik moet er nog niet aan denken haha een hele marathon. Maar als je het doet, doe het dan goed. Ik ga eerst voor de halve en wie weet in de toekomst! Indonesië lijkt me dan wel wat, maar in die hitte?! Wie weet, ooit 🙂

 8. Leuk lijstje! Een marathon, ik weet niet of het erin zit. Maar wat ik geweldig vind, is wanneer we ergens overnachten om dan ’s morgens mijn loopschoenen aan te trekken en dan door die onbekende plaats te rennen. Nog altijd spijt dat ik 3 jaar geleden mijn hardloopspullen thuis liet, toen we een nachtje in Parijs waren!

 9. Sowieso wil ik een keer lopen in London en Tokyo. Om de Marathon Majors te complementeren moet ik dan ook nog die vreselijke Marathon van New York doen… Verder op korte termijn: Boedapest en op iets langere termijn Two Oceans of Comrades ultra. Qua speciale wedstrijden staat zeker nog Hvar Halve Marathon, Reykjavik, Rothaarsteig en Jungfrau op de longlist. En ik zou graag nogmaals Chicago doen, de beste Marathon ter wereld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: