Spring naar inhoud

324 keer Marathon

10 dagen tot aan de Marathon Amsterdam
37,5 trainings kilometers nog te gaan
179 passen gemiddeld per minuut volgens mijn Garmin Forerunner 225
778 kilometer was het schema verdeeld over 68 trainingen
7312 is mijn startnummer
7 uur heb ik er al wakker van gelegen en
324 keer kwam het woord Marathon gisteren voorbij

Het begint al in de ochtend, ik wordt wakker en denk nog maar zoveel dagen tot aan de marathon. Op het schoolplein als ik mijn jongste wegbreng, “wanneer ga jij die marathon ook alweer lopen”. Soms wordt het M woord niet genoemd maar wordt er wel naar verwezen. “Ben je er klaar voor” is een veel gevraagde zin de laatste weken. Het antwoord is overigens niet elke dag hetzelfde. Dan hebben we nog de enorm lieve tweets en instagram posts van borden die in Amsterdam aangeven hoeveel dagen het nog is tot aan de marathon, daar wordt dan een foto van gemaakt en gepost met mijn naam erbij (lekker de spanning opvoeren, ik hou ervan).

Instagram

In mijn mailbox komt nog een laatste bevestigingsmail binnen van de organisatie van de marathon, op messenger vraagt een Amsterdamse vriend of ik er klaar voor ben en in mijn pauze praat ik zelden nog over iets anders dan de marathon. Gisteren avond Junkie avond en daar praten we tijdens ons rondje van ongeveer 10 kilometer over van alles, nu gaat het uiteraard alleen over die ene dag in oktober dat ik er klaar voor moet zijn. Dat rondje liep gisteren bij mij ook voor geen meter. Alles wat hard rende waren mijn darmen, na 7,8 kilometer ben ik langs huis gewandeld en daar is het glazuur van de toiletpot (sorry voor de beeldvorming). Voor ik ging rennen voelde het al niet goed maar ik dacht, ik ga met de minder snelle groep mee en dan komt het wel goed. Niet dus en toen ik thuis nog net de WC haalde besefte ik ook echt weer dat 18 oktober alles mee moet zitten. Was het een moment van opstandige darmen of pure zenuwen, geen idee. Vandaag is mijn collega ziek en ik wens hem echt oprecht beterschap maar vooral wens ik dat hij mij niet aansteekt, ik moet nog een marathon lopen. Mijn hoofd zit vol met de marathon en ik geniet ervan, ik heb vertrouwen dat op die dag alles klopt en dat ik ervan ga genieten. Alle mensen op instagram en veel lezers van deze blog hebben het idee dat ik het met twee vingers in de lucht ga doen en ook nog op mijn sloffen. Dat is dan zeker niet waar, het gaat me echt veel moeite kosten maar al dat vertrouwen doet me echt heel erg goed. Dan zijn er ook nog supporters die speciaal naar Amsterdam komen, wat lief en hoe fijn. Al met al is er gisteren 324 keer het woord marathon in mijn hoofd geweest. Druk hoofd.

Keep on running in a Free World!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

15 gedachten over “324 keer Marathon Plaats een reactie

  1. Goed omschreven Mari, het lijkt wel of je in mijn hoofd hebt gekeken want ik voel werkelijk precies hetzelfde!! Op dat glazuur verhaal na kon het mijn blogje zijn 😁 laten we maar hopen dat de virusjes en bacteriën ons met rust laten tot in elk geval na de M! Succes met de laatste loodjes (het lijkt wel een zwangerschap zo.. Iedereen vraagt of je er klaar voor bent en telt mee met de laatste loodjes naar DE dag 😂) niemand zegt ons dat het makkelijk gaat zijn erg tenminste diegene die beseffen wat we gaan doen.. Maar dat we er alles aan gaan doen in te rocken die dag mag zeker zijn toch! 👊 Goodluck!!!

  2. Ik ken het “probleem”… alleen mag jij een week langer in de zenuwen zitten 😉
    En de zenuwen zitten mij onderhand heel hoog en ben niet de aardigste persoon op het moment.
    Nog heel veel succes de komende week… ik ben (en de mensen om mij heen) er gelukkig straks van af 😉

  3. Hahaha, wat herkenbaar. Ik had dat ook voor mijn eerste marathon en misschien nog wel erger. En om je nog een beetje op te vrolijken, het gaat volgende week gewoon op dezelfde manier door en daarbij krijg je ook nog een overschot aan energie door de afbouw van trainingen. Het is maar dat je het weet 🙂
    Laat het allemaal maar gebeuren. Je moet er even door heen. Probeer er ondertussen ook van te genieten. Het zijn wel bijzondere dagen. Je loopt immers maar 1x je eerste marathon. Succes…..

  4. Vooral genieten volgende week. Een tijd is pas de tweede marathon van belang. Wat je ook loopt, het zal een p.r. zijn. Langzaam starten en tot het 10 km punt gewoon met de meute meelopen. Dit is meer een loopfeestje dan een gelegenheid om een goede tijd neer te zetten. Feest vieren dus, Mari!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: