Spring naar inhoud

Getest: Nathan Mercury 2 Running Belt

Er zijn verschillende manier om drinken mee te nemen onderweg op je lekkere lange duurloop. Als je een wedstrijd loopt staan er natuurlijk drankposten maar als je alleen gaat is het handig om zelf voor drankpost te spelen. Je neemt dus je drinken mee.

nathan_mari_durieux_01

Ik testte Nathan Mercury 2 Running Belt. De 2 staat voor de twee drinkflesjes die je in de riem kunt meenemen. Ieder flesje heeft een inhoud van 300 Milliliter dus in totaal neem je ruim een halve liter vocht mee.

De dop van de fles is er zo een die je tussen je tanden opentrekt om te drinken. Nathan heeft dit precies goed voor elkaar, ik heb ook wel eens met flesjes gelopen die je op dezelfde manier opentrekt maar tijdens het drinken net zo hard weer dicht gaan. Dan kan je zuigen wat je wil er komt niets uit. De Nathan dop blijft open totdat jij hem weer dicht maakt, pluspunt.

De houders voor de flesje zijn van hard kunststof in de juiste vorm en zijn met brede elastieken aan de riem zelf bevestigd. Het voordeel hiervan is dat je de flesjes er met één hand uit kunt halen, dat is nog niet zo bijzonder want dat kan bijna bij iedere belt. Wat bij deze ook lukt, met één hand het flesje terug doen en dát is echt niet bij iedere running belt vanzelfsprekend. Door de vorm van de houder zou zelfs Stevie Wonder het flesje weer op zijn plaatse terug krijgen, je voelt gewoon waar je moet zijn.

De Verstelbaarheid van de Nathan is meer dan prima, one size fits all. Als je niet zo breed bent als ik hou je behoorlijk wat extra van de riem over, dit zet je dan heel handig met een klein bandje klittenband stevig vast op zijn plek.

Een groot gedeelte van de riem is van Neopropeen, een elastisch stroef rubber wat er voor zorgt dat de riem blijft zitten waar jij het wil. Ik draag de riem graag op mijn heupen en niet in mijn middel, dat is een persoonlijke voorkeur want het kan uiteraard beide. Het Neopreen zorgt ervoor dat het op je heupen blijft zitten en niet binnen no time onder je oksels zit. Het Neopropeen is in het midden van de riem geperforeerd zo dat de lucht er goed doorheen kan en het fris blijft. Onder de flesjes zit nog een extra dik stuk mesh wat zorgt voor comfort en lucht.

Op de riem zit ook nog een zakje met rits, dit zakje komt op je zij te zitten en er passen twee a drie gelletjes in. Je  kunt ook je telefoon er in kwijt, mijn iPhone 5C past er net in en dan kan ik er ook nog één gelletje bij proppen en mijn sleutels. Het zakje zit dan echt vol en dan vind ik het niet heel erg lekker zitten op mijn heup. Dit komt door de telefoon, die buigt natuurlijk niet mee als het goed is. Draag je de riem meer in je middel dan heb je hier een stuk minder last van omdat je middel toch wat minder hard is dan je heup, bij in ieder geval. Met alleen gelletjes erin voelt het ook op je heupen heel comfortabel.

nathan_mari_durieux_03

Uiterlijk
Nathan heeft een stoere belt op de markt gebracht in deze zwart/grijstonen met gele effecten. Het zakje heeft een geel gestreepte bedrukking. Op de achterzijde en op het zakje zitten nog reflecterende details zodat je zichtbaar bent in het donker. De Mercury is ook in andere kleuren te koop als je bijvoorbeeld een mooie roze wil.

Conclusie
De Mercury 2 is een uitstekende belt die doet waar hij voor gemaakt is, je kunt ruim een halve liter vocht mee nemen (600 ml) en de riem blijft zitten waar jij wil. Neem daar bij het gemak van het terug plaatsen van de flesjes en je wil nooit meer iets anders. Behalve als je meer spullen mee wil nemen, daar is het zakje namelijk best klein voor. Daar heeft Nathan overigens ook aan gedacht en maakt daar de riem voor met de naam Trailmix, hier zit tussen de flesjes een ruimere opbergruimte.

De Nathan Mercury 2 heeft een adviesprijs van € 39,95 en is verkrijgbaar in de betere webshop en speciaalzaken.

Keep on running i a Free World.

Wil jij alle testberichten in je mailbox, volg me dan via de WordPress button hier rechts in het menu.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Getest: Nathan Mercury 2 Running Belt Plaats een reactie

 1. Heb hem zelf ook 🙂
  Eergisteren vh eerst gedragen tijdens een 20km-loop.
  Ik kan alleen maar bevestigen wat MARI DURIEUX hier typt.
  Een fijne gordel dat niet omhoog schuift.
  Voor mij is bij een HM 600ml drinken voldoende en het kleine opbergvakje voor een gel genoeg.
  Ook is het mooie gordel om te zien. Fijne materialen en super elastisch.
  Een goede koop dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: