Spring naar inhoud

Dus jij hebt een Marathon gelopen en wat nu dan?

Bijna een week geleden liep ik in Amsterdam mijn eerste Marathon, een mooi gevolg van wat er kan gebeuren als je ruim 3 jaar geleden besluit een stukje te gaan rennen door het park.

foto-joshua rood
Foto: Joshua Rood

Dat heb ik dus gehad die Marathon maar wat dan nu, was dit de kroon op het werk en is het gedaan. Nee, integendeel zelfs. Deze afstand was zo mooi dat ik die zeker nog eens wil lopen. Dan zonder misselijk te worden en met een nog meer op maat gemaakte training om er meer uit te halen wat snelheid betreft. Mijn droom daarin is net als waarschijnlijk vele van jullie om dit te doen in het Dreamteam van Runner’s World tijdens de Rotterdam Marathon. Ik lees Runner’s World al sinds het begin van mijn hardloopavontuur en het Dreamteam sprak me meteen aan, een aantal van de mensen die daar in hebben gezeten ken ik inmiddels persoonlijk en ik weet hoe fantastisch dat ze het hebben gevonden. Mij lijkt het echt te gek om zo de Marathon mee te maken, maar voordat dit van mezelf een sollicitatie wordt om daar in te komen wil ik vooral jullie op roepen om aan te melden. Dat kan hier, pak deze kans en schrijf in (ik heb het zelf al gedaan, dat dan wel).

Maar goed dat is een ding, nog een Marathon gaat er zeker komen. Maar wat dan nog meer na de Marathon, nou ik wil wel eens gaan kijken of ik trailen leuk vind. Ik ken echt heel veel mensen die elke week de bossen in rennen en de mountainbikers de stuipen op het lijf jagen. De keren dat ik door het losse zand liep werd ik er niet heel erg blij van maar ik ga het toch eens doen, in mijn omgeving is ook genoeg bos om het uit te proberen. Wat me vooral aanspreekt is de mentaliteit van de trailers tijdens een evenement, tijd is altijd van minder belang dan het sociale aspect. Bij drankposten wordt gestopt en gezellig bijgepraat en als er dan wordt gezegd “nou ik ga weer even verder” krijg je zelfs vaak te horen “loop je een stuk mee”. Dat is in ieder geval wat ik hoor, ik heb het nog nooit meegemaakt. Maar dat gaat veranderen, en of dat nu op de Utrechtse heuvelrug is of ergens anders je gaat me zien ergens op de trails.

Ik wil het komend jaar ook weer een aantal mooie evenementen gaan lopen. Volgende maand begint natuurlijk al met de Zevenheuvelenloop wat een klassieker is, deze editie wil ik ook wel een beetje op tijd gaan lopen. Vorig jaar heb ik vooral sfeer op gesnoven maar nu wil ik nog even profijt hebben van mijn Marathon training en gas geven. Wat nog meer volgend jaar, dat hangt natuurlijk ook af of ik waar en wanneer nog een Marathon doe maar de Zandvoort Circuit Run staat zeker op het lijstje. Ook de halve Marathon van Disney land Parijs lijkt me toch ook echt wel heel erg leuk. We gaan het zien, uiteindelijk ben ik niet zo van het plannen en besluit dingen vaak op het laatste moment.

Ook wil ik graag social runs gaan doen met hardlopers die een mooi verhaal hebben en dat later hier op dit blog laten verschijnen. Er zijn zoveel mooie verhalen, een van de mooiste is wel het project van Anton-Jan Thijssen genaamd de rand van het land. Ik heb Anton-Jan veel te laat ontmoet en zijn project loopt ten einde maar verdiend zeker nog aandacht. Ga hem lezen!! Ik wil dus graag mooie mensen met mooie verhalen ontdekken tijdens het lopen en daar over schrijven. Binnenkort heb ik in ieder geval al een eerste afspraak wat het begin kan zijn van een mooi verhaal, stay tuned.

Anyway, na de marathon zit ik vol energie en nieuwe plannen. Die plannen kunnen net zo goed morgen weer overboord gaan als ik het niet leuk meer vind maar voor nu is het een start. We zien elkaar op de weg, in het bos waar dan ook maar vaak rennend.

Keep on running in a free world!

P.s. Op facebook kun je me ook volgen voor nog meer nieuws over hardlopen.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

21 gedachten over “Dus jij hebt een Marathon gelopen en wat nu dan? Plaats een reactie

  1. Tja keuzes keuzes 🙂 en we hebben maar 24 uur op een dag. Ik snap je (luxe) probleem Mari, ook ik denk nu al na over wat straks te doen na de marathon. Meer naar de gym, mn knieen ontzien of juist lekker meer op snelheid naar de baan? De loopjes in mooie natuurgebieden lonken ook. Wat ik tussen jouw regels door lees en hoe ik je nu heb leren kennen is dat je het vooral leuk vind om met leuke en gezellige mensen bezig te zijn. Of ze nu trailen of straks met jou door Disneyland rennen, die sociale factor is ‘key’…en dus maakt het lekker niet uit, marathon 2 op de planning en gezellig sporten op wat voor manier dan ook met allemaal leuke mensen! Linksom, rechtsom Fun zal het zeker zijn! X

    • Dat lees je inderdaad helemaal goed, ondanks dat ik het niet eens zo vaak hardop zeg. Mensen om me heen die met hetzelfde “spelletje” bezig zijn is wat het zo mooi maakt. Misschien maar eens alle lieve online contacten in een live run bij elkaar krijgen 😄 Xx

      • Toen ik de winkel nog had organiseerde hardlooptwitteraars een tweet up in de winkel voor de start van de (halve) marathon. Het was idd superleuk om dan mensen in real life te ontmoeten! Ik ben wel voor een live run…een soort van ouderwetse breakfastrun, daarna allemaal een croissantje en kopje koffie:) Ik kom de catering wel doen Mari! All you have to do is call!! Haha

  2. Zeer waarschijnlijk loop ik in maart ook de Zandvoort Circuit loop met mijn werk, dus wie weet komen wij elkaar daar tegen. En neem niet te veel hooi op jouw vork, want jij bent ook geen 18 meer. 😄

  3. Fijn als we samen nog een stukje ‘rand’ kunnen lopen Mari! Keep on running, en keep on writing, ook na het behaalde marathondoel.

  4. ik vind trailen veel leuker dan lopen op de weg. Het trainen voelt veel beter zowel voor mijn lichaam als voor mijn geest en de sfeer tijdens de wedstrijden is inderdaad top. Ik ben er zeker van dat je het geweldig zal vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: